Gemeente Berkel en Rodenrijs


In gesprek over herindeling

In gesprek met raadsleden over de gemeentelijke herindeling

De gemeenteraden van Bleiswijk, Berkel en Rodenrijs en Bergschenhoek werken momenteel aan de voorbereiding van een mogelijke gemeentelijke herindeling.
Zij hebben 23 oktober in een gezamenlijke vergadering de definitieve tekst vastgesteld van het rapport "Meer Kwaliteit kan". Het is een visie op de varianten voor de bestuurlijke toekomst van de drie B-gemeenten en van de samenvatting van het stuk getiteld "Bestuurlijke toekomst 3B-gemeenten".
De raden uit de drie gemeenten gaan in gesprek met inwoners, de bedrijven, de instellingen en het verenigingsleven over het al dan niet samengaan in een nieuwe gemeente. De ronde start begin november. De raden willen ieder voor zich in februari volgend jaar besluiten over een vrijwillige gemeentelijke herindeling nadat zij uw mening hebben gehoord.

Met wie kunt u in gesprek?
Met de gemeenteraden is afgesproken dat ieder raadslid aanspreekbaar is op dit onderwerp. De gemeenteraadsleden willen graag met u in gesprek en zijn benieuwd naar uw ideeën over een mogelijke herindeling.

Hoe en waar vinden de gesprekken plaats?
Nog voor de kerstvakantie willen de gemeenteraadsleden uw reacties en opmerkingen horen.
De gezamenlijke bijeenkomsten vinden plaats op:
· 12 november, van 20.00 tot 22.00 uur in de gereformeerde kerk vrijgemaakt Het Baken in Bergschenhoek, Jacob Marislaan (in de brochure staat abusievelijk Nederlands Hervormde kerk).
· 19 november 2003, van 20.00 tot 22.00 uur, gereformeerde kerk, Dorpsstraat 50 in Bleiswijk

· 9 december 2003, van 20.00 uur tot 22.00 uur, gereformeerde kerk De Ark, Oranjestraat 2 in Berkel en Rodenrijs

Meer informatie?
In de brochure "Toekomst 3B gemeenten" die huis-aan-huis wordt/is verspreid is informatie te vinden over de voor- en nadelen van het samenvoegen van de drie gemeenten tot een nieuwe gemeente. Hierin vindt u ook de data van de gezamenlijke bijeenkomsten. Inwoners van postcodegebied 2651 met een gestickerde brievenbus worden vriendelijk verzocht hun brochure af te halen bij de balie van het gemeentehuis Berkel en Rodenrijs.
Op de website van uw gemeente staat binnenkort (om te downloaden) een samenvatting van het rapport Meer kwaliteit kan over de bestuurlijke toekomst van de gemeenten in de 3B-Hoek. U vindt de complete tekst op de websites: www.bergschenhoek.nl; .www.berkelenrodenrijs.nl; www.bleiswijk.nl.

Vragen of opmerkingen?
Vragen of opmerkingen kunt u direct sturen naar de afdeling Communicatie van de gemeente Berkel en Rodenrijs. Deze zorgt er voor dat uw reactie bij de fractievoorzitters komt. Het adres is: Gemeente Berkel en Rodenrijs, afdeling Communicatie, Postbus 1, 2650 AA Berkel en Rodenrijs.
U kunt ook e-mailen naar: tmunck@berkelenrodenrijs.nl.

Laatste wijziging: 04 november 2003
Copyright © 2003 Gemeente Berkel en Rodenrijs