UPC NEDERLAND

Internetprovider chello start met digitale muziekservice

chello musiczone: legaal muziek downloaden zonder abonnement

Amsterdam, 4 november 2003 - chello start met een digitale muziekservice onder de naam 'chello musiczone', een legale dienst voor het online beluisteren of downloaden van muziek zonder abonnement. chello speelt hiermee in op de toenemende vraag naar het legaal downloaden en branden van muziek. De dienst biedt consumenten de mogelijkheid voor slechts EUR 0,83 per nummer muziek te downloaden uit een digitale catalogus met meer dan 200.000 titels.

chello musiczone bevat zowel recente hits van Robbie Williams, Coldplay, Christina Aguilera en Norah Jones als repertoire van gevestigde artiesten zoals Pink Floyd en de Rolling Stones. Deze service wordt mogelijk gemaakt door de toonaangevende Engelse muziekdownloadspecialist OD2, die door popmusicus Peter Gabriel werd opgericht.

chello musiczone is verkrijgbaar via de portal van chello broadband (www.chello.nl/musiczone).

Gunstige prijs

Herman Veenstra, Senior Director Regional Operations van chello, zegt: 'chello's strategie is er op gericht om klanten een hoogwaardige toegang te bieden tot het beste breedband entertainment tegen een gunstige prijs. Wij willen muziekfans de kans bieden eenvoudig en goedkoop digitale muzieksamples te beluisteren en muziek te kopen. chello biedt deze service niet via abonnementen maar via een prepaid dienst, bekend uit de wereld van de mobiele telefonie. Bij dit systeem betaalt de klant naargelang zijn gebruik. Via hun chello-breedbandverbinding kunnen klanten tevens nummers streamen en beluisteren.'

Eenvoudige betalingswijze

chello musiczone biedt de klant een gratis online Music Download 'manager'. De prepaid pakketten zijn al verkrijgbaar vanaf EUR 1,99. De klant ontvangt voor deze prijs voldoende 'credits' om twee nummers te downloaden en op cd te branden (EUR 0,99 per nummer). Hoe meer de klant besteedt, hoe lager de prijs per download. Het meest uitgebreide pakket kost EUR 14,99, en hiervoor ontvangt de klant voldoende 'credits' om 18 nummers te downloaden en te branden (EUR 0,83 per nummer). Er kan worden betaald met Visa of Mastercard. Binnenkort zullen ook andere betalingswijzen worden geïntroduceerd, zoals betaling via rechtstreekse afschrijving van de bankrekening van de klant.

Uitgebreide catalogus

chello musiczone werkt samen met de vijf grote platenmaatschappijen (Warner, BMG, Universal, Sony en EMI). Daardoor hebben klanten direct en legaal toegang tot een enorme digitale muziekcatalogus met beroemde artiesten, verschillende muziekstijlen, en informatie zoals biografieën. De innovatieve technische ondersteuning in deze samenwerking garandeert dat klanten kunnen beschikken over muziek van hoogst mogelijke audiokwaliteit. Naar verwachting zal het aantal nummers in de catalogus binnen een half jaar worden uitgebreid tot 400.000 titels.

Kooppatronen consument

Edward Averdieck, Marketing Director van OD2, zegt: 'chello heeft een fantastisch digitaal muziekproduct ontwikkeld dat alle muziekfans zal aanspreken, of zij nu veel of weinig te besteden hebben. Het feit dat chello ervoor heeft gekozen af te wijken van het abonnementsmodel bewijst dat digitale muziek ook kan worden aangeboden op andere manieren die aansluiten bij de behoeften en kooppatronen van de consument, en OD2 is bijzonder verheugd een bijdrage te mogen leveren aan deze spannende nieuwe ontwikkelingen.'

chello broadband

chello broadband is de toonaangevende Europese provider van breedbandinternet via de kabel en heeft meer dan 700.000 klanten in tien Europese landen: Nederland, Oostenrijk, Zweden, Noorwegen, Frankrijk, België, Polen, Hongarije, Slowakije en de Tsjechische Republiek. Voor een vaste prijs en zonder telefoonkosten verzorgt chello 'always on' breedbandinternetdiensten, die snelle en eenvoudige toegang tot vele soorten amusement en informatie bieden. Bovendien bieden de chello portals in de talen van de diverse landen zorgvuldig geselecteerde lokale, nationale en internationale breedbandcontent. chello broadband is een geconsolideerde dochteronderneming van UGC Europe, Inc. en maakt deel uit van de chello media-divisie.

UPC Nederland

UPC Nederland is een dochteronderneming van UGC Europe, Inc. en onderdeel van haar UPC Broadband divisie. Met zo'n 2,3 miljoen klanten is UPC Nederland de toonaangevende aanbieder op het gebied van geavanceerde media- en telecommunicatiediensten in Nederland. Op de consumentenmarkt voert UPC Nederland diensten op het gebied van internet (chello), telefonie en radio & tv. Hiervoor beschikt UPC Nederland in Noord-Holland, Zuid-Holland, Friesland, Gelderland, Flevoland en Noord-Brabant over hoogwaardige communicatienetwerken.

OD2

OD2 beschikt over de grootste legale digitale muziekcatalogus van Europa, en is de enige digitale muziekprovider in Europa die repertoire aanbiedt van zowel de vijf grote platenmaatschappijen (Warner, BMG, Universal, Sony en EMI) als een groot aantal onafhankelijke labels. OD2 exploiteert en beheert meer dan 30 services voor het downloaden van muziek in negen Europese landen, en tot haar klanten behoren onder meer MSN, HMV, Dotmusic, Freeserve, Tiscali, MTV, Fnac, Wanadoo, Mediamarkt, Karstadt, World of Music, Prisacom en Ministry of Sound. OD2 heeft kantoren in Keulen, Parijs, Londen en Bristol.

= = =

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

UPC Nederland Afdeling Communications & Public Policy Ronald van der Aart T 020 775 57 71 M 06 21 89 82 75

Terminologie digitaal downloaden:

Gratis sample = 30 seconden van een nummer Streamen = een volledig nummer afspelen via de PC (vanaf EUR 0,01) Downloaden = een volledig nummer kopen (vanaf EUR 0,83). Het nummer kan op cd worden gebrand en worden overgebracht naar draagbare muziekspelers.

UPC N.V.

04 nov 03 11:51