Politie Amsterdam-Amstelland

200 km/u bij werk aan weg

4-11-2003. Vannacht werd een 53-jarige automobilist betrapt toen hij 130 kilometer te hard reed over de A2. Ook bleek hij teveel gedronken te hebben. Op de snelweg waren wegwerkzaamheden aan de gang. Hierdoor gold een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur. Agenten zagen dat de man met bijna 200 kilometer per uur langs de werkzaamheden raasde. Eenmaal aan de kant gezet bleek de automobilist gedronken te hebben. De man werd gearresteerd en zijn rijbewijs werd ingenomen.
---

Alcomobilist zonder rijbewijs

4-11-2003. Een automobilist viel vannacht door de mand wegens zijn opvallende rijgedrag. Agenten zagen de man op het Waterlandplein zijn snelheid verhogen bij het zien van de politieauto. Na een korte achtervolging werd de man aan de kant gezet. Na een blaastest bleek hij teveel gedronken te hebben en werd hij meegenomen naar het politiebureau. Hier bleek dat de man een valse naam had opgegeven en dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs.
---

Verdachte gepakt schietpartij
Bos en Lommerweg
4-11-2003. Gistermiddag rond drie uur raakten twee mannen gewond bij een schietpartij op de Bos en Lommerweg. De slachtoffers, 47 en 42 jaar oud, werden in de benen geraakt. Beide mannen zijn naar een ziekenhuis overgebracht. Bij het schietincident waren drie verdachten betrokken. Gisteravond rond kwart over acht werd een 26-jarige verdachte voor zijn woning in Oud-West aangehouden.

De slachtoffers staken de Bos en Lommerweg over in de richting van een winkel. Op een bepaald moment liepen er drie mannen achter hen. Eén van de drie mannen begon met een vuurwapen in de richting van de slachtoffers te schieten. Hij loste hierbij meerdere schoten. Eén van de slachtoffers werd meerdere keren in zijn benen geraakt terwijl de ander één keer werd getroffen. De schutter en zijn kompanen renden vervolgens weg. Na de schietpartij werd een personenauto in beslag genomen. De recherche startte direct een opsporingsonderzoek en kon na observatie één van de verdachten, voordat hij zijn woning kon binnengaan, aanhouden. De technische recherche heeft een sporenonderzoek gedaan. Het onderzoek duurt nog voort. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Aanrijding en teveel drank
4-11-2003. Op het Mosveld werd gisteravond een 45-jarige vrouw gearresteerd die bij een aanrijding betrokken was. Zij bleek teveel gedronken te hebben. Het ongeluk onstond nadat een 83-jarige automobilist geen voorrang verleende op de rotonde. Een passagier raakte licht gewond en is met nekklachten overgebracht naar een ziekenhhuis.

---

Auto in prak en geld weg
na carjacking

4-11-2003. Gistermiddag rond één uur werd een vrouw op de Johan van Hasseltweg door drie mannen met een pistool bedreigd en uit de auto getrokken. De daders stapten in de buitgemaakte auto en scheurden weg. Op de Meeuwenlaan reden zij de auto tegen een lantaarnpaal en vluchtten lopend weg. In de auto lag een zeer groot geldbedrag. Dit werd door de overvallers meegenomen. De recherche heeft de zaak in onderzoek.