Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

Tech Data officiële distributeur Samsung-printers in Nederland en België

Samsung Electronics en Tech Data breiden samenwerking uit

Delft, 4 november 2003 - Samsung Electronics en Tech Data zijn een samenwerkings- overeenkomst aangegaan voor de officiële distributie van Samsung-printers in Nederland en België. Deze overeenkomst volgt na de recente introductie van het nieuwe printerprogramma van Samsung in de Benelux. Samsung en Tech Data beschouwen de samenwerking als een waardevolle aanvulling op het huidige partnership. Sinds enige tijd voert Tech Data met succes de lijn TFT-LCD monitoren van Samsung.

Samsung introduceerde de tweede helft van dit jaar zeven modellen gericht op de kleinzakelijke markt: twee desktopprinters, drie duplex-printers en twee multifunctionele printers. Bij de keuze voor een distributiepartner voor het printerprogramma zijn de marktkennis, de logistieke kracht en de aanvullende services van Tech Data doorslaggevend geweest. "In Nederland en België heeft Tech Data op deze gebieden haar sporen verdiend. Daarmee is Tech Data een samenwerkingspartner die zeer goed bij Samsung past," zo stelt Peter Paul Bénard, Sales & Marketing Manager Printing van Samsung Electronics Benelux. "We verwachten dan ook dat we met Tech Data onze printers de komende periode stevig in de markt kunnen zetten."

Het nieuwe printerprogramma van Samsung vormt voor Tech Data een belangrijke uitbreiding van het productportfolio. "Als toonaangevende distributeur willen wij de printers van Samsung graag als eerste in ons productassortiment opnemen," zegt Bas van Bergen, Marketing Director van Tech Data in Nederland. "Wij willen onze klanten een breed assortiment producten van goede kwaliteit bieden. Hierin mag óók op het gebied van printers een groot IT-merk als Samsung niet ontbreken. Samsung heeft de afgelopen jaren immers een sterke reputatie opgebouwd," aldus Van Bergen.

Samsung Electronics
Samsung Electronics is met 75.000 medewerkers en 87 kantoren gevestigd in 45 landen. In het derde kwartaal van 2003 realiseerde Samsung Electronics een omzet van ¤ 8,2 miljard en behaalde een nettowinst van ¤ 1,3 miljard. De onderneming behaalde over de drie kwartalen van 2003 een totale omzet van ¤ 22,9 miljard. De totale omzet over het gehele voorgaande jaar 2002 bedroeg ¤ 32,6 miljard. De nettowinst in 2002 bedroeg ¤ 5,7 miljard. Wereldwijd is Samsung toonaangevend in geheugenchips, telecommunicatie en digitale convergentietechnologie. De Koreaanse onderneming is de grootste fabrikant van geavanceerde geheugenchips, TFT-LCD schermen, CDMA mobiele telefoons en videorecorders. Samsung Electronics bestaat uit vier business units: Digital Media Network, Device Solution Network, Telecommunication Network en Digital Appliance Network Business.

In de Benelux verkoopt Samsung Electronics PC-randapparatuur, telecomproducten, consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten. Het bedrijf heeft vestigingen in Delft en Wommelgem. In totaal werken circa 100 mensen bij Samsung Electronics Benelux. Voor meer informatie over Samsung: www.samsung.nl.

Tech Data
Tech Data Corporation (NASDAQ/NMS:TECD),opgericht in 1974, is een vooraanstaand wereldwijd aanbieder van IT-producten, logistiek management en andere diensten met een toegevoegde waarde. Het Fortune 500 bedrijf en haar dochterbedrijven leveren aan meer dan 100.000 technologieresellers in de Verenigde Staten, Canada, het Caraïbisch gebied, Latijns- Amerika, Europa en het Midden-Oosten.

Het uitgebreide dienstenaanbod van Tech Data omvat pre-sales en post-sales training en technische ondersteuning, financieringsmogelijkheden, configuratiediensten alsmede een volledige serie bekroonde oplossingen op het gebied van e-business. Het bedrijf heeft het afgelopen boekjaar,dat eindigde op 31 januari 2003, voor USD 15,7 miljard aan verkopen gerealiseerd.