Ingezonden persbericht

CA UNICENTER WSDM ZORGT VOOR BETER BEHEER VAN .NET WEBSERVICES

Integratie geeft Microsoft Operations Manager en .NET gebruikers meer inzicht en controle over bedrijfskritieke processen

Nieuwegein, 4 november 2003 Computer Associates International, Inc. (CA) heeft aangekondigd beheerders van Microsoft Operations Manager 2000 (MOM) beter inzicht te geven in de status van hun webservices. Hierdoor kunnen bedrijfsprocessen in .Net-omgevingen beter gevolgd en beheerd worden.

De nieuwe integratiemogelijkheden worden geleverd in het Unicenter Web Services Management Pack voor Microsoft Operations Manager. Door het verbinden van Unicenter Web Services Distributed Management (WSDM) met Microsoft Operations Manager (MOM), kunnen Microsoft gebruikers onmiddellijk die problemen opsporen die een mogelijke bedreiging vormen voor de performance of beschikbaarheid van belangrijke webservices. Hiermee kunnen bedrijven maximaal rendement halen uit hun webservices-technologie en krijgen zij managementfaciliteiten voor diensten die de webservices van meerdere ondernemingen combineren.

WSDM is een geavanceerde standaard voor het monitoren van webservices in de gehele organisatie. Unicenter WSDM lokaliseert en controleert automatisch webservices. Dit geeft IT-organisaties de mogelijkheid om middels performance indicatoren de beschikbaarheid nauwgezet te volgen en snel in te spelen op eventuele storingen.

"Webservices-omgevingen vereisen specialistische managementcapaciteiten. Zeker als het gaat om webservices die bedrijfsfuncties, verspreid over meerdere bedrijven, ondersteunen," aldus David Hamilton, director of the Enterprise Management Division bij Microsoft Corp. "Microsoft is verheugd met de samenwerking met CA, een toonaangevend bedrijf op het gebied van geavanceerde webservices management. Door de geïntegreerde Management Packs wordt de functionaliteit in Microsoft Operations Manager 2000 gegarandeerd en zorgen deze ervoor dat onze klanten hun heterogene omgevingen zo optimaal mogelijk kunnen beheren."

"CA komt tegemoet aan de wensen van haar klanten om een effectieve implementatie te realiseren en het voortdurend beheren van webservices mogelijk te maken," aldus Dmitri Tcherevik, director of Web services bij CA. "Door integratie tussen Unicenter WSDM en MOM mogelijk te maken, kunnen IT-managers .Net webservices beheren, de prestaties verbeteren en kosten minimaliseren."

CA heeft al gezorgd voor de integratie tussen MOM en Unicenter NSM. Unicenter NSM opereert als een heterogene manager van managers en verstuurt alerts en beheergegevens van MOM en andere bronnen naar relevante afdelingen binnen het bedrijf. Unicenter WSDM komt in het vierde kwartaal van 2003 op de markt; het Unicenter Web Services Management Pack voor Microsoft Operations Manager staat gepland voor het kwartaal daarop.

(374 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Computer Associates

Computer Associates International, Inc. (NYSE: CA), één van de grootste softwarebedrijven ter wereld, ontwikkelt en levert management software waarmee ondernemingen hun IT-omgeving kunnen beheren. De CA producten richten zich op het management van infrastruktuur, storage en security, alsmede op portals, development en application life cycle management. Opgericht in 1976, is CA uitgegroeid tot een wereldwijde organisatie met vestigingen in ruim 100 landen en een hoofdkantoor in Islandia nabij New York. Het kantoor van CA in Nederland bevindt zich in Nieuwegein. Voor meer informatie, zie http://ca.com

© 2003 Computer Associates International, Inc. One Computer Associates Plaza, Islandia, N.Y. 11749. All trademarks, trade names, service marks, and logos referenced herein belong to their respective companies.


---

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com


---