Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

03-11-2003

Prognose: leden CNV BedrijvenBond staan achter sociaal akkoord

De leden van de CNV BedrijvenBond staan achter het sociaal akkoord. Uit een eerste prognose van een enquête onder alle 90.000 leden blijkt dat ruim driekwart instemt met het akkoord. De bondsraad neemt donderdag een definitief besluit.

De leden van de CNV BedrijvenBond kunnen tot aanstaande donderdag hun stem uitbrengen (via een stemformulier of via een voor leden afgesloten gedeelte op de website).

Donderdag neemt de bondsraad (het parlement van kaderleden van de CNV BedrijvenBond) vervolgens een besluit, met behulp van de binnengekomen reacties.
Een dag later neemt het algemeen bestuur van het CNV (waarin alle CNV-bonden zijn vertegenwoordigd) een definitief standpunt in.

De opstelling van het CNV (en van CNV-voorzitter Doekle Terpstra) oogst onder de leden veel lof, zo blijkt uit de prognose. Bijna 80 procent van de leden beoordeelt de CNV-inzet als voldoende of goed. "We hebben geen politieke acties gevoerd, geen bedrijven lamgelegd, maar juist de discussie met het kabinet gezocht. Die constructieve aanpak, met het optreden van CNV-voorzitter Terpstra, krijgt kennelijk veel steun van onze leden", signaleert Jaap Jongejan, cao-coördinator van de CNV BedrijvenBond.

De CNV BedrijvenBond (vervoer, voeding en industrie) is met zon 90.000 leden de grootste bond binnen het CNV.

Nadere inlichtingen:

Jaap Jongejan, cao-coördinator CNV BedrijvenBond 030-6348348
Kees de Vos, CNV-persvoorlichter
030-6348244