Ingezonden persbericht

Persbericht

ttec Computers verscherpt focus op server-based computing

OEM-partnership van transtec AG met eSeSIX bekrachtigd

Tuebingen / Nijmegen / Brussel, 4 november 2003 -- transtec AG, met ttec Computers als Nederlandse en Belgische dochteronderneming, is een OEM (Original Equipment Manufacturer)-partnership aangegaan met eSeSIX Computer, toonaangevend leverancier van oplossingen voor centraal applicatie- en storagebeheer. Hiermee verscherpt transtec haar focus op de groeiende markt voor server-based computing.

Het eerste resultaat van het partnership met eSeSIX is de introductie van de nieuwste transtec thin clients TC 533X en TC 200X. De nieuwe clients voldoen aan alle eisen voor een uitgebreide reeks applicaties. Beide ondersteunen RDP 5.1, ICA 7.0, X11 en AIP-protocollen, evenals optionele 'terminal emulation' voor verbinding met host-platforms. De thin clients zijn bovendien uitgerust met een geïntegreerde webbrowser en hebben een uitzonderlijk lange levensduur omdat ze geen bewegende delen bevatten.

De krachtige TC 533X terminal is ook heel geschikt voor grafische doeleinden: de thin client ondersteunt een resolutie tot maximaal 1600 x 1200 pixels. Met een PCI en PCMCIA slot is het te allen tijde mogelijk het systeem uit te breiden met WLAN en ISDN-adapters. De kleinste van de twee clients, de TC 200X, biedt hoge productiviteit, neemt een minimum aan ruimte in en is ontworpen voor alle standaardapplicaties.

Dankzij de geavanceerde software Thintune Manager kan de administratie centraal plaatsvinden. Naast functies als Wake-on-LAN, afsluiten, opnieuw opstarten en centrale updating behoort 'shadowing' tot de nieuwe mogelijkheden, oftewel spiegeling van het lokale beeldscherm van een terminal. Hierdoor worden de helpdesk en de afdeling computeradministratie van een organisatie aanzienlijk ontlast.

Steeds meer organisaties maken gebruik van server-based computing en thin clients. De voordelen van mainframe-technologie - zoals centrale administratie en gegevensbescherming - worden gecombineerd met het beste binnen de PC-wereld - individuele configuraties, applicaties en flexibiliteit. Het resultaat is een voordelige totaaloplossing.

Over eSeSIX
eSeSIX Computer GmbH is in 1992 opgericht en is onderdeel van de eSeSIX-groep, gestart in 1989. De organisatie ontwikkelt en levert IT-oplossingen voor centraal applicatiebeheer, centraal storagebeheer en centraal beheer van gegevens-backup. De eSeSIX groep en de dochterondernemingen eSeSIX Software GmbH, eSeSIX Net GmbH en eSeSIX Technologies GmbH hebben vestigingen in Duitsland en Oostenrijk. De organisatie heeft een jaarlijkse omzet van ongeveer 12 miljoen euro en heeft momenteel 51 werknemers in dienst.

Over ttec Computers B.V.
ttec Computers B.V./BVBA is de Nederlandse/Belgische dochteronderneming van transtec AG. Het Duitse beursgenoteerde transtec AG levert op maat gemaakte IT-systemen, computer- en storage-oplossingen, netwerk- en randapparatuur. De organisatie is sinds 1980 actief op de markt en richt zich op de business-to-business sector. Het hoofdkantoor is gevestigd in Tuebingen, Duitsland, en er zijn vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, België, Zwitserland, Nederland en Oostenrijk. Alle producten kunnen via het internet geconfigureerd en besteld worden. Bij transtec AG zijn in totaal 230 medewerkers werkzaam en de omzet in 2002 bedroeg circa 116 miljoen Euro.