Gemeente Berkel en Rodenrijs


B&W-nieuws

week 45, 2003

Vervolg aanvraag subsidie bibliotheekwerk
In de vergadering van 8 oktober 2002 heeft het college van B&W ingestemd met het Plan van Aanpak tot modernisering en herstructurering van het bibliotheekwerk. Hiervoor is subsidie aangevraagd bij de provincie. De subsidie is ingezet en heeft geresulteerd in een aantal documenten die naar de provincie zijn opgestuurd.
De 3B bibliotheken zijn tot de conclusie gekomen dat intensivering van de samenwerking gewenst is en dit wordt ondersteund door het document Vorming Basisbibliotheek Drie
B Hoek. Voor de implementatie van de basisbibliotheek heeft de provincie subsidiebedragen beschikbaar gesteld van 9.810,--.per gemeente Momenteel is een voorlopige vervolgaanvraag ingediend voor deze implementatie. Voor 1 december 2003 dient een definitieve aanvraag bij de provincie te zijn ontvangen.

Samenwerking Bbz (Besluit bijstandsverlening zelfstandigen) Het Besluit bijstandsverlening zelfstandigen (Bbz) is bedoeld om zelfstandigen uit de bijstandswet te houden. Zelfstandigen kunnen tijdelijk in aanmerking komen voor een uitkering totdat ze weer in staat zijn om in hun eigen levensonderhoud te voorzien. Voorwaarde is wel dat de onderneming levensvatbaar is. Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelenheid heeft de Tijdelijke Stimuleringsregeling Samenwerkingsverbanden Bbz en Ioaz in het leven geroepen. Het tot stand komen van een samenwerkingsverband van voldoende grootte is van belang gelet op de aankomende Wet Inkomensvoorziening zelfstandigen. In deze wet, die per 1-1-2005 van kracht moet worden, worden onder andere het Bbz en de IOAZ (wet inkomensvoorziening Oudere en/of Arbeidsongeschikte Zelfstandigen) geïntegreerd. Verwacht wordt dat de uitvoering van deze wet regionaal wordt georganiseerd, waarbij het Ministerie uit zal gaan van bestaande samenwerkingsverbanden. Het college van B&W wordt nu gevraagd in te stemmen met het aangaan van een lichte vorm van samenwerking met Zoetermeer en andere regiogemeenten. In deze vorm van samenwerking richt men zich op ondersteuning bij calamiteiten en deskundigheidsbevordering. Het college wordt ook gevraagd in te stemmen met de subsidieaanvraag Tijdelijke Stimuleringsregeling Samenwerkingsverbanden Bbz en Ioaw.

Voorbereidingskrediet opwaarderen stationslocatie De gemeenteraad wordt voorgesteld om een investeringskrediet van 70.000 beschikbaar te stellen voor het opwaarderen van de stationslocatie. Dit zal onder andere gebruikt worden om (verder) onderzoek te verrichten naar de haalbaarheid van herontwikkeling van een deel van het gebied van het bedrijventerrein Spoorhaven. Tevens zal het gebruikt worden om een schetsontwerp te maken voor een gelijkvloerse kruising van het fietspad naar het station Rodenrijs met de Rodenrijseweg. In haar vergadering van juni 2003 heeft de gemeenteraad besloten om in te stemmen met verder onderzoek naar de mogelijkheden om de ontsluitings- en parkeerproblematiek op te lossen in het gebied van Spoorhaven. Het nadere onderzoek betreft onder andere de verkeerskundige en stedenbouwkundige beoordeling van ontwerpen die in opdracht van de stadsregio zijn gemaakt.

Laatste wijziging: 04 november 2003
Copyright © 2003 Gemeente Berkel en Rodenrijs