Gemeente Berkel en Rodenrijs


Werkzaamheden HSL-Zuid

Begin november start de HSL-Combinatie op diverse locaties in Bergschenhoek met nieuwe werkzaamheden.

Boterdorpseweg
Aan de zuidkant van de Boterdorpseweg start een heistelling met het wegslaan van palen voor de half verdiepte open bak. Iets verder zuidwaarts (richting Wildersekade) komt nog een stelling te staan, die de palen voor de zettingsvrije plaat gaat heien.

Op korte termijn start tevens het intrillen van de damwanden net ten noorden van de Boterdorpseweg. Daarnaast zijn de voorbereidingen voor het terugleggen van de Boterdorpseweg over het nieuwe viaduct in volle gang. Naar verwachting zal het nieuwe viaduct eind van dit jaar in gebruik genomen worden.

Berkelseweg
Nu de nieuwe Berkelseweg er ligt, kan ter hoogte van de oude Berkelseweg gewerkt worden. Voor de zeer verdiepte open bak die hier wordt aangelegd, worden nog drie bouwkuipen gemaakt. In kuip 6 start het heien van de palen en daarnaast worden de damwanden voor kuip 5 ingetrild. Het intrillen duurt circa twee weken. De heiwerkzaamheden duren langer (voorjaar 2004) omdat na de eerste kuip vrijwel direct wordt doorgeheid in de twee naastgelegen bouwkuipen.

Laatste wijziging: 04 november 2003
Copyright © 2003 Gemeente Berkel en Rodenrijs