1e persbericht van dinsdag 4 november 2003

Eindhoven 04-11-2003 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Tweede aanhouding dodelijke schietpartij

Een 17-jarige jongen uit Eindhoven is maandagmiddag rond 16.45 uur aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij van zondagavond waarbij de 27-jarige Ferida Joubrane in haar woning aan de Europalaan in Eindhoven om het leven kwam. De rol van de verdachte daarbij wordt nog onderzocht. De jongen meldde zichzelf maandagmiddag aan het politiebureau aan de Mathildelaan in Eindhoven. Hij is in verzekering gesteld. Maandagochtend werd al een 19-jarige Eindhovenaar aangehouden. Het onderzoek naar de dodelijke schietpartij gaat onverminderd door.

Eindhoven: Man met valse identiteitskaart

In een uitzendbureau aan de Kleine Berg is maandag om 11.25 uur een 29-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wilde zich voor werk laten inschrijven maar gebruikte daarbij een identiteitskaart die niet van hem was. Het personeel ontdekte dat en belde de politie. De man is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Fiets afgepakt

Op de Oude Bossche Baan is maandag rond 22.30 uur de fiets van een 42-jarige Eindhovenaar afgepakt. De man werd ingehaald door een man op een fiets. Deze man gaf hem een duw. De Eindhovenaar viel. Hij kreeg een klap in het gezicht en twee andere mannen kwamen erbij. De Eindhovenaar vluchtte, zijn fiets met daarop een koffertje achterlatend. Een van de drie mannen reed met zijn fiets en het koffertje weg. In het koffertje zat een portemonnee met 40,=.

Eindhoven: Politie vraagt supporters naar identiteitsbewijs

De politie gaat woensdag rond de voetbalwedstrijd PSV-AEK Athene in Eindhoven voetbalsupporters naar hun identiteitsbewijs vragen. Het is verplicht dat iedereen die naar voetbalwedstrijden gaat kijken een dergelijk bewijs bij zich heeft. Supporters die dat niet hebben, kunnen worden aangehouden en bekeurd. De controle wordt morgen met name gehouden omdat er zich de afgelopen weken enkele incidenten hebben voorgedaan waarbij PSV-supporters betrokken waren.

Eindhoven: Man uit huis gelokt en mishandeld

Een man van 56 jaar uit Eindhoven is maandagavond uit zijn flatwoning aan de Gounodlaan gelokt en mishandeld; hij kon een beroving voorkomen. Rond 20.10 uur kwam een ongeveer 18-jarige jongen bij de man aan de deur. Hij vroeg of de man mee wilde gaan om naar een zieke hond te kijken. Toen de man en de jongen ter hoogte van het fietsbruggetje bij de Telemannlaan waren, kwamen er twee mannen met bivakmutsen op naar hen toelopen. De man werd vervolgens door de drie verdachten geschopt en geslagen en er werd een vuurwapen op hem gericht. Ze eisten dat hij terug zou gaan naar zijn huis om daar geld en sieraden te halen. Toen hij weer bij zijn flat was, probeerde de man zijn belagers van zich af te schudden door de centrale toegangsdeur snel dicht te doen. Dit lukte niet, waarop er in de flat een vechtpartij ontstond. Daarbij viel het vuurwapen op de grond kapot; het bleek om een nepwapen te gaan. De drie verdachten zijn er vervolgens zonder buit vandoor gegaan.

Eindhoven: Inzittenden gestolen auto aangehouden

Op de Beukenlaan zijn dinsdagochtend twee vrouwen en een man aangehouden omdat ze in een gestolen auto reden. Rond 00.45 uur zagen surveillerende agenten de wagen rijden en lieten hem stoppen. De inzittenden, twee vrouwen van 25 en 19 jaar en een man van 37 jaar, allemaal zonder vaste woon- of verblijfplaats, werden aangehouden. De wagen was maandag weggehaald op de Edisonstraat. De man had ruim 1,5 gram cocaïne bij zich, dat in beslag is genomen. Het drietal is ingesloten voor nader onderzoek.

Helmond: Mannen met drugs aangehouden

Op de Spoorstraat zijn maandag om 20.35 uur twee Helmonders van 27 en 34 jaar oud aangehouden. Zij zaten in een auto en omdat de politie vermoedde dat zij drugs bij zich hadden werden de twee gecontroleerd. De 27-jarige man had ongeveer 100 gram cocaïne en bijna 8 gram hash bij zich. De ander had 1 gram cocaïne bij zich. In de woning van de 27-jarige man werden nog enkele goederen gevonden die gebruikt worden in de drugshandel, zoals gripzakjes. De twee verdachten zijn ingesloten en de drugs zijn in beslaggenomen.

Helmond: Verlichtingscontrole

Dinsdagmorgen is op de Aarle Rixtelseweg, de President Rooseveltlaan, Kanaaldijk Zuid West en Mierloseweg een verlichtingscontrole gehouden. 21 (brom)fietsers gingen op de bon omdat hun verlichting niet in orde was.

Helmond: Ruit ingeslagen, computerscherm weg

In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een bedrijf aan de Steenovenweg. Er is een ruit ingeslagen. Uit het bedrijf is een computerscherm weggenomen.

Deurne: Eindhovenaar gewond bij aanrijding

Een man van 31 jaar uit Eindhoven is dinsdagochtend rond 00.15 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Helmondsingel in Deurne. Hij zat in de auto bij een vrouw van 28 jaar uit Eindhoven. Zij kwam bij een inhaalmanoeuvre op de verkeerde weghelft terecht en botste frontaal tegen de auto van een 38-jarige man uit Gemert. De Eindhovenaar is met hoofdletsel opgenomen in het Catharina Ziekenhuis in zijn woonplaats. De andere betrokkenen bij de aanrijding liepen geen letsel op.

Leende: Woninginbraak

Maandagmiddag is ingebroken in een woning aan de Irislaan. De inbreker is via een platdak bij een raam op de eerste verdieping gekomen. Dat raam is opengebroken. Uit de woning is een videocamera weggenomen.

Geldrop: Snelheidscontroles

* Op de Nuenenseweg is maandag tussen 15.35 en 18.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 1560 passerende voertuigen reden er 53 te hard. De snelste reed 73 km/u. 50 mag.
* Tussen 19.15 en 21.20 uur stond de radarapparatuur op de Eindhovenseweg. Daar kwamen 1613 voertuigen langsgereden en 91 deden dat te snel. Hier was 77 km/u de topper. Ook op de Eindhovenseweg geldt een maximumsnelheid van 50 km/u.