Politie Amsterdam-Amstelland


---

Fietser pleegt verzet: 1 arrestatie

4-11-2003. Gistermiddag rond drie uur arresteerde de politie een 46-jarige vrouw die even daarvoor op het trottoir van het Bijlmerplein had gefietst. Toen politiemensen haar op dit gedrag aanspraken en een bekeuring gaven, begon de vrouw te schelden. Hierop werd zij gearresteerd. De vrouw wilde echter niet naar een politiebureau en verzette zich hevig. Daarbij raakte zij lichtgewond. Uiteindelijk werd zij overmeesterd en ingesloten. De vrouw werd na verhoor met een dagvaarding heengezonden.

---


Elf auto's betrokken bij kettingbotsing

4-11-2003. Gistermiddag rond halftwee zijn twee rijstroken van de A10 na een aanrijding tijdelijk afgesloten geweest. Bij de aanrijding waren elf auto's betrokken. Niemand raakte gewond. De aanrijding ontstond doordat een bestuurder van rijstrook wisselde en daarbij een ander in de flank raakte.

---


4-11-2003. Op de Haarlemmerweg constateerden agenten dat een bestuurder zich niet aan de maximumsnelheid hield. De man reed met een snelheid van ruim 150 kilometer per uur waar een maximumsnelheid van 70 kilometer is toegestaan. De man moest onmiddellijk zijn rijbewijs inleveren.

---


Rijbewijsloze alcomobilist

4-11-2003. Een automobilist viel vannacht door de mand wegens zijn opvallende rijgedrag. Agenten zagen de man op het Waterlandplein zijn snelheid verhogen bij het zien van de politieauto. Na een korte achtervolging werd de man aan de kant gezet. Na een blaastest bleek hij teveel gedronken te hebben en werd hij meegenomen naar het politiebureau. Hier bleek dat de man een valse naam had opgegeven en dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs.