Politie Gelderland-Midden

Ede - Ruzie tussen familieleden, één gewonde
Publicatiedatum: 04-11-2003

Bij een ruzie tussen familieleden op dinsdag 4 november is rond 00.15 uur een 43-jarige man gewond geraakt. Uit onderzoek in het ziekenhuis blijkt dat de man een gebroken knieschijf heeft. Ook zou hij gestoken zijn. Daarbij is het slachtoffer niet levensgevaarlijk gewond geraakt. De verdachte, een 47-jarige inwoner uit Ede, is direct aangehouden.

Over het motief bestaat nog geen duidelijkheid. Het politieonderzoek is vannacht direct begonnen. Vandaag wordt in het bijzonder het sporenonderzoek bij daglicht voortgezet. Verder is de politie in gesprek met getuigen en andere betrokkenen, die iets van het misdrijf zouden kunnen weten.

Voor nadere informatie:
Bureau Communicatie politiedistrict West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318-688221

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - Relatief jonge groep verdachten aangehouden Publicatiedatum: 04-11-2003

De politie in de unit Midden (Ede) heeft 12 verdachten aangehouden, die worden verdacht van een aanranding, een openlijke geweldpleging, een diefstal met geweld en een afpersing. De verdachten zijn allemaal woonachtig in Ede, zij variëren in leeftijd van 11 tot 17 jaar. Hoewel in wisselende samenstellingen traden de jongens veel in groepsverband op.

De respectievelijke slachtoffers van de feiten hebben aangifte gedaan. Onder hen bevindt zich een 12 jarig meisje (slachtoffer van de aanranding). Een 14- en een 17-jarige jongen hebben aangifte van openlijke geweldpleging gedaan. Toen een 13-jarig meisje het voor de jongens opnam, werd ook zij geslagen. Op een ander moment eisen 3 verdachten geld van een 11-jarige jongen. Daarbij wordt de jongen tegen zijn schouder gestompt, waardoor hij komt te vallen. Er wordt zo'n 12 euro buit gemaakt. Ook worden dezelfde drie verdachten van deze groep van 12 verdacht van afpersing van een twaalf jarige jongen. Deze jongen werd op zijn fiets klem gereden en gedwongen tot afgifte van een 120-tal "Yu-Gi-Oh" kaarten, die bij elkaar zo'n 60 euro aan waarde vertegenwoordigen. De kaarten zijn later bij drie verschillende verdachten aangetroffen en in beslag genomen.

Dwangmiddelen
Elf verdachten zijn door de politie aangehouden, één van hen is aan het bureau ontboden, waarna hij gehoord is. Twee verdachten, een 13- en een 14-jarige jongen, zijn voorgeleid aan de officier van justitie in Arnhem. Inmiddels zijn alle jongens in afwachting van de terechtzitting weer op vrije voeten. De feiten zouden zich in Ede hebben afgespeeld tussen 21 september en 12 oktober van dit jaar.

Voor nadere informatie:
Bureau Communicatie politiedistrict West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318- 688221

---

Ede - beschonken Edenaar rijdt in op politiebureau Publicatiedatum: 04-11-2003

De politie heeft maandagavond een 37-jarige Edenaar aangehouden die met zijn auto op de gevel van het politiebureau aan de Breelaan was ingereden. De man bleek onder invloed van alcohol. Niemand raakte bij het incident gewond. Even na zes uur maandagavond werden dienstdoende agenten aan het bureau opgeschrikt toen de Edenaar met zijn auto achteruit de trap voor het politiebureau opreed. De man was kort tevoren al binnen geweest om zich over een incident te beklagen en was weer vertrokken, om vervolgens met auto en al te proberen tegen de gevel aan te rijden. De auto van de Edenaar bleef echter steken op de traptreden, waarna hij weer wegreed. Op een paar krassen na werd er geen schade aangericht aan het gebouw. De Edenaar werd even later voor zijn woning aangehouden en weigerde de ademanalyse af te leggen. De man bleek bovendien in verwarde toestand te verkeren en is later opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---