Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn



P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT APELDOORN


4 november 2003



Apeldoorn - olie op de weg


Door de politie werd gisterenavond vanaf 20.00 uur een deel van Kanaal Noord voor enkele uren afgesloten. Het wegdek bleek daar besmeurd met een olieachtige substantie en er hadden twee aanrijdingen plaatsgevonden. Al het verkeer werd omgeleid over het bedrijventerrein Halvemaanweg.
Een 26 jarige automobilist uit Zutphen reed even voor 20.00 uur op Kanaal Noord vanuit de Oost Veluweweg in de richting van de Beemte. Bij de eerste bocht naar rechts begint de bestelbus te glijden en raakt in de slip. De bestuurder kan nog maar net voorkomen dat hij in het kanaal terecht komt. Een getuige van het ongeval ging net voor de bocht staan om het andere verkeer te waarschuwen. Hierdoor remden een automobiliste uit Apeldoorn en een automobilist uit Apeldoorn af, maar gleden door de gladheid door en een aanrijding tussen de twee auto's was het gevolg. Door Circules is de straat gereinigd.



Loenen - ongeval fiets/bromfiets


Op de Beekbergerweg heeft maandagmiddag omstreeks 15.50 uur een ongeval plaatsgevonden, waarbij een 11 jarige fietser uit Loenen gewond is geraakt. De 11 jarige was met zijn fiets aan het slingeren op het fietspad. Op een gegeven moment viel hij met zijn hoofd op de grond. Achter hem reed een 16 jarige bestuurster van een bromfiets. Zij wilde uitwijken voor hem, kwam in de berm terecht en viel eveneens. Hierdoor is schade ontstaan aan de bromfiets en kleding van haar. De jongen is voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.



Apeldoorn - insluiping in woning / aanhouding


Bij de politie kwam een melding binnen dat er om 01.39 uur aan het Tingietersdonk twee inbrekers zijn overlopen. Naar aanleiding van het gegeven signalement kon de politie twee Apeldoorners van 17 en 19 jaar in de omgeving aanhouden. De twee zijn voorgeleid en voor onderzoek ingesloten. Uit de woning is niets weggenomen.



Apeldoorn - snelheidscontrole


Maandagmiddag is door de politie op de Prins Willem Alexanderlaan een snelheidscontrole gehouden. Er passeerden 1262 voertuigen de radarauto. Hiervan reden 64 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km/u.



Apeldoorn - aanhoudingen na drugsoverlast


N.a.v. diverse klachten over drugsoverlast heeft de politie onderzoek verricht in de omgeving van Talingweg en een drugsoverlastpand aan de Talingweg. In een personenauto werd een honkbalknuppel aangetroffen. Hier werden de twee inzittenden, een 19 jarige Rotterdammer en een 38 jarige Apeldoorner aangehouden. In een andere personenauto is een hoeveelheid drugs aangetroffen. Daarbij werden de vier inzittenden, Apeldoorners in de leeftijd van 22, 19, 18 en16 jaar aangehouden. De drugs bestond uit ruim 48 gram coke en ruim 17 gram heroine.
Vervolgens is een 30 jarige bewoner van het betreffende overlastpand aangehouden op verdenking van handel in drugs.
In totaal heeft de politie zeven aanhoudingen verricht. De zeven zijn voor nader onderzoek ingesloten.



Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --