Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek



P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK



4 november 2003



Tips na Opsporing Vezocht


De uitzending van Opsporing Verzocht van gisterenavond, waarin aandacht werd gevraagd voor een vijftal oplichtingszaken in Doetinchem, Terborg, Vorden en Zutphen heeft bijna 30 tips opgeleverd. De recherche onderzoekt de bruikbaarheid van de tips.



Steenderen - aanrijding


Maandag om 16.30 botsten op de kruising JF Oltmansstraat/Burg. Smitstraat/Bronkhorsterweg/Dr. Alfons Arienstraat twee personenauto's op elkaar. Een 41 jarige automobiliste uit Steenderen reed met haar personenauto op de Bronkhorsterweg. Zij verleende om bovengenoemde kruising geen voorrang aan een 35 jarige automobiliste uit Vorden. Een aanrijding was niet te voorkomen. De auto van de vrouw uit Steenderen moest worden afgesleept. Beiden bleven ongedeerd.



Vorden - insluiping in bedrijf


Maandag is tussen 17.00 en 19.30 uur uit een bedrijf aan de Industrieweg een laptop,een onbekend geldbedrag, een portemonnee met daarin geld, rijbewijs en diverse pasjes weggenomen. Men kon binnen komen doordat de deur niet op slot zat. Binnen is het kantoor doorzocht en de goederen weggenomen.



Lochem - blikseminslag in schuur


Een 76 jarige inwoner uit Lochem zat tijdens het onweer tv te kijken toen hij een enorme lichtflits zag en een gigantische knal hoorde. De man dacht dat zijn woning getroffen was door de bliksem. Dit bleek echter niet het geval. Ongeveer 10 minuten later ging de man even naar buiten en zag dat de schuur in brand stond. De brandweer werd gewaarschuwd en betrokkene trachtte spullen zoals de grasmaaier nog uit de schuur te halen. De brand werd geblust maar de schuur met inhoud kon als verloren worden beschouwd. Volgens de brandweer was blikseminslag de oorzaak van de brand.



Zutphen - door rood licht / onder invloed


Een automobilist uit Vorden reed maandagavond om 22.55 uur op het kruispunt Den Elterweg/ Laan naar Eme door het rode licht. De man werd staande gehouden op de Verlengde Ooyerhoekseweg. De politie rook een sterke dranklucht en er is een blaasttest afgenomen. Resutlaat 0,6 prom. Hem werd een rijverbod van 1 uur, een transactie van 190 Euro en een bekeuringen voor het rijden door het rode licht uitgereikt.



Lochem - onder invloed


Een automobilist uit Lochem blies afgelopen nacht om 02.40 uur tijdens controle op de Francois Ballochilaan 1,1 prom. Hem werd een rijverbod van 5 uur uitgereikt. Tevens kan de man een boete tegemoet zien voor het rijden onder invloed.



Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52




---- --