Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek



P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK



4 november 2003


Onderwerp: boze man weigert kamer burgemeester te verlaten.



De politie is er gisterenmiddag in het gemeentehuis in Dinxperlo aan te pas gekomen om een boze man uit de kamer van de burgemeester te verwijderen. De man is overgebracht naar het politiebureau in Aalten en heeft in overleg met het Openbaar Ministerie een bekeuring gekregen, die hij direct betaalde.


Het incident deed zich omstreeks 15.30 uur voor toen een 27-jarige inwoner uit Dinxperlo bij de afdeling Burgerzaken problemen kreeg over de uitgifte van een paspoort. De burgemeester die de man vervolgens wilde uitleggen hoe één en ander in elkaar zat nam de man mee naar zijn kamer, waarna hij deze niet meer wenste te verlaten.


Er bleef voor de burgemeester niets anders over dan de sterke arm in te schakelen. Ook toen weigerde de ontevreden inwoner weg te gaan. Uiteindelijk is hij met gepast geweld aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Aalten.
Hier werd overleg gepleegd met het Openbaar ministerie in Zutphen, waar besloten werd de man een transactie aan te bieden. Het bedrag besloot hij direct te betalen, waarna hij in vrijheid werd gesteld.


Einde bericht.



Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52




---- --