Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving

Hoorn 04-11-2003 - 13.30 uur

Drank maakt slaperig
Enkhuizen, maandag 3 november 2003.
Op maandagavond omstreeks 22.00 uur werd de politie erop geattendeerd, dat er op de Zuider Kadijk te Enkhuizen een bestelbus stil stond. Onderzoek wees uit, dat de bestuurder van het busje achter het stuur in slaap was gevallen. Om hem heen hing een sterke alcohollucht. Nadat de bestuurder wakker was gemaakt, moest hij een ademanalyse afleggen. Hieruit bleek, dat hij 1080 ug/l alcohol in zijn adem had. Dat is bijna vijf maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). De man kreeg een proces-verbaal en zal zijn rijbewijs in moeten leveren. De identiteit van de man is onbekend. Hij is vermoedelijk afkomstig uit Polen, maar kon zich op geen enkele wijze legitimeren. De man werd ingesloten. Hij werd overgedragen aan de Vreemdelingendienst.

Vier jongens aangehouden
Wervershoof, dinsdag 4 november 2003.
Met de aanhouding van vier jongens heeft de politie een aantal diefstallen opgelost. Tussen 31 juli en 18 oktober werd er in totaal vijf maal aangiftes gedaan van diefstal van een portemonnee van "oudere" dames. De diefstallen vonden plaats in Wervershoof, Grootebroek en Andijk. De verdachten, vier jongeren in de leeftijd van 13 en 15 jaar uit Wervershoof, belden bij de slachtoffers aan en vroegen om een geld, een fietspomp of een bezem. Als de bewoner het gevraagde ging halen of afgeleid was, werd uit de woning een portemonnee gestolen. In een geval werd een portemonnee gestolen uit een fietstas.
De zaak kwam aan het rollen toen een van de verdachten zich met zijn ouders meldde. Zij deden dit naar aanleiding van berichtgeving in de krant. Ook meldde zich een getuige die een van de jongeren hoorde opscheppen over een van de berovingen.
Het gaat om vier jongens in de leeftijd van 13 tot 15 jaar en allen afkomstig uit Wervershoof.

Uitlaat gedemonteerd
Enkhuizen, dinsdag 4 november 2003.
Op dinsdagmorgen werd op de Gerard Brandtweg in Enkhuizen een bromfiets gecontroleerd. Het betrof hier een bromfiets die op type was goedgekeurd volgens de EEG-richtlijnen. EEG-goedgekeurde bromfietsen worden ook volgens Europese richtlijnen gecontroleerd. Het bleek dat de bromfiets teveel geluid produceerde. Er werd een geluidsdruk gemeten van 96 dBA, terwijl 78,5 dBA is toegestaan. De 17-jarige bestuurster kreeg een proces-verbaal. Omdat de bromfiets meer dan 9 dBA teveel geluid maakte werd bovendien de uitlaat gedemonteerd.

Mishandeling
Hoorn, maandag 3 november 2003.
Op maandagavond omstreeks 21.00 uur reed een 53-jarige man uit Hoorn op de fiets over het Keern in zijn woonplaats. Hier werd hij bijna aangereden door een personenauto, die vanaf een parkeerplaats de weg op reed. Na wat tegen elkaar te hebben geroepen stapten de bestuurder van de auto en zijn passagier uit de auto en liepen naar de fietser. Voor het slachtoffer het in de gaten had, had hij een stomp op zijn oog te pakken. Bovendien werd hij tegen zijn enkel getrapt. Daarna vertrokken de verdachten weer in hun auto. Het slachtoffer had een hoofdwond, waaraan hij gehecht moest worden.