Gemeente Hoogeveen

5 november 2003

* November internetmaand in bibliotheek Hoogeveen *
* Commissie Omgeving *

* Commissie Samenleving *

* Oud Papier *

* Aanleg drempels Carstensdijk, Zuideropgaande en Barsweg *
* Weekmarkt Elim *

* Eerste Open Bedrijvendag in Hoogeveen groot succes *
* Gastgezinnen gevraagd voor 2e jaars Leidse studenten *
* Nota bereikbare ziekenhuiszorg donderdag in commissie Volksgezondheid *

* Structureel *

* Activiteitenfonds voor de minima *

+ Ontwerpwijzigingsplan voor Golfbaan 'Martensplek' *
+ Wet milieubeheer *

+ Wet Milieubeheer *

+ Onherroepelijk bestemmingsplan Erflanden, herziening 2002 (ontsluitingsweg) *

+ Onherroepelijk bestemmingsplan Prostitutiebedrijven *
+ Toepassing vrijstellingsbepaling van het bestemmingsplan *
+ Toepassing artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening *
+ Bouwvergunningen *

+ Kapvergunningen *

+ Goedkeuring bestemmingsplan "Begraafplaats te Fluitenberg" * November internetmaand in bibliotheek Hoogeveen
In november staat het internet in de bibliotheek van Hoogeveen centraal. In de hoofdvestiging aan de Bentinckslaan in Hoogeveen worden allerlei workshops gehouden. Ook worden de gratis digitale bestanden en de landelijke vraagbaak Al@din onder de aandacht gebracht.

Workshops
Drie internet-workshops voor beginners gaan over het principe van het internet, e-mail en zoeken op het web. De workshops worden vanaf 13 november gehouden. De instructies zijn bedoeld voor mensen die geen of weinig ervaring hebben met internet. Enige vaardigheid in het omgaan met windows en de muis is gewenst. Voor de workshop 'zoeken op het web' is wel enige basiskennis van het internet nodig. De kosten zijn 9 voor leden van Bibliotheek Hoogeveen en 10 voor niet-leden.

Dienstverlening

De dienstverlening van de bibliotheek gaat verder dan alleen maar het uitlenen van materialen. In de bibliotheek zijn vele websites gratis toegankelijk. In een workshop maakt u kennis met de digitale bestanden, de bibliotheekcatalogus en de nieuwe landelijke vraagbaak Al@din. Gratis deelnamebewijzen voor de workshops zijn verkrijgbaar bij de centrale bibliotheek Op is op.

Gratis sites

De digitale bestanden waaruit geput kan worden zijn onder meer een digitale knipselkrant met honderd actuele thema's, tests van de Consumentenbond, een compleet naslagwerk van de hedendaagse wereldgeschiedenis en de archieven van een aantal kranten uit deze regio.

Andere gratis sites in de bibliotheek zijn een selectie van buitenlandse kranten, de Gouden Gids, de gemeente Hoogeveen en nog veel meer.

De catalogus van Bibliotheek Hoogeveen kunt u ook via de website van de bibliotheek www.obhoogeveen.nl raadplegen. U kunt verder via internet reserveren en verlengen en zien welke boeken en cd's u heeft geleend.

Al@din

Wie hulp nodig heeft bij het zoeken van informatie kan terecht bij Al@din, de digitale vraagbaak van de openbare bibliotheken. Via de homepage van Bibliotheek Hoogeveen stelt u uw vraag stellen aan Al@din. Een landelijk netwerk van bibliothecarissen zorgt voor de beantwoording.

Meer weten?

Voor meer informatie over de data en eventuele kosten van workshops kunt u terecht op www.obhoogeveen.nl of u bezoekt de centrale bibliotheek aan de Bentinckslaan 20a in Hoogeveen. Commissie Omgeving

De Commissie Omgeving vergadert maandag 10 november in de raadszaal van het gemeentehuis. De vergadering die openbaar is begint om 19.30 uur. Op de agenda staat onder andere:

* Startnotitie: kader vaststellen voor het opzetten van een nieuw Gemeentelijk Verkeers- en VervoersPlan (GVVP).
* Punt opgenomen op verzoek van L. Otten (CDA): het CDA heeft naar aanleiding van de discussie over starterswoningen een woningtype ontwikkeld.

* Vaststelling bestemmingsplan Elim, deelplan 'Wozoco Het Hoosvat'.

Commissie Samenleving

De commissie Samenleving vergadert dinsdag 11 november in de raadszaal van het gemeentehuis.De vergadering die openbaar is begint in 19.30 uur. Op de agenda staat onder andere:

* Minima-effectrapportage

* Wijziging gemeentelijk onderwijsachterstandenplan
* Voortgangsnota 2002-2003 gemeentelijk onderwijskansenbeleid

Indien u van het spreekrecht gebruik wilt maken, moet u dit voor het De stukken voor deze vergadering liggen gedurende twee werkdagen, voorafgaande aan de vergadering, ter inzage in het voorlichtingscentrum

Oud Papier

Donderdag 6 november

P.C.B. Het Palet. De containers staan op de parkeerplaats aan de Kemperstraat (voormalige Herman Bavinckschool) en op de parkeerplaats achter de Praxis aan de Griendtsveenweg.Van 18.00 tot 19.30 uur is er iemand bij de container om te helpen.

PCB de Krullevaar. Het oud papier wordt opgehaald vanaf 18.30 uur.

Vrijdag 7 november

Vereniging Dorpsbelangen Fluitenberg. Vanaf 13.00 wordt het papier opgehaald in Fluitenberg-Oost. Zaterdag 8 november wordt vanaf 10.00 uur in het overige gedeelte van Fluitenberg papier ingezameld. U kunt het oud papier zaterdagmorgen ook naar de papiercontainers bij dorpshuis Het Overschotje brengen.

Woensdag 12 november

't Kofschip en De Schuthoek. Vanaf 18.00 uur wordt het papier in Schutlanden en Erflanden opgehaald. Wilt u het papier gebundeld of in stevige dozen aan de straat zetten.

Aanleg drempels Carstensdijk, Zuideropgaande en Barsweg

Er komen drempels in de Carstensdijk, het Zuideropgaande en de Barsweg. Daarom zijn de bepaalde gedeelten van deze wegen tot en met 14 november afgesloten voor verkeer: De afsluitingen zijn:
* Vanaf de kruising Zuideropgaande/Jufferspad tot aan de kruising Zuideropgaande/Ritmeestersweg.

* Kruising Riegshoogstendijk tot aan de kruising Carstensdijk/Compagnieweg.

Omleiding

De omleiding voor het verkeer begint op de kruising Riegshoogstendijk/Het Hoekje via Het Rechtuit en de Marten Kuilerweg naar Elim en andersom.Vanaf Elim richting Slagharen loopt de omleiding vanaf de kruising Carstensijk/Compagnieweg, de Barsweg en de Ritmeesterweg naar de Riegshoogstendijk en andersom. Aanwonenden kunnen hun woning bereiken.

Weersomstandigheden, het plannen van de asfaltmachines en de beschikbaarheid van het te verwerken asfalt kunnen de werkzaamheden vertragen. Wanneer de kruisingen definitief vrijgegeven worden is dan ook nog niet duidelijk. De gemeente streeft ernaar de werkzaamheden zo snel mogelijk af te ronden.

Weekmarkt Elim

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft besloten de weekmarkt in Elim formeel in te stellen. De proef met de weekmarkt in het afgelopen half jaar was succesvol; zowel ambulante handelaren als inwoners van Elim zijn enthousiast over de weekmarkt. Marktmeester Lowijs zal de weekmarkt nu formeel coördineren. Voor nadere informatie kunt u hem bellen op telefoonnummer 06-27004188. Deze week collecteren vrijwilligers voor de Stichting Alzheimer Nederland.
Trouwen op Internet
Via de website van de gemeente kunt u deze week twee huwelijksplechtigheden volgen. Vrijdag 7 november om 13.45 uur trouwen Erik Martin Zantingh en Klaasje Roelien Zantingh. Woensdag 12 november om 9.30 uur treden Peter Marcel Dijkstra en Jacqueline Smit in het huwelijk.

Om deze huwelijksvoltrekkingen rechtstreeks te kunnen volgen gaat u naar www.hoogeveen.nl en klikt u op het cameraatje in de oranje balk.

Eerste Open Bedrijvendag in Hoogeveen groot succes

Bij Hoogstaal Dutch-Swiss Handel Internationaal werden de bezoekers omhoog gehesen in een hijskraan.(foto: Gerrit Boer) De eerste Open Bedrijvendag in Hoogveen was een groot succes. Afgelopen zaterdag bezochten twee- à drieduizend mensen de open dag. Ze namen een kijkje achter de schermen en lieten zich rondleiden door een aantal bedrijven. Bezoekers waren voornamelijk geïnteresseerde gezinnen, ouderen en jongeren.Voor Kappa TWINCORR en de Hoogeveensche Courant was veel interesse. Beide bedrijven trokken alleen al bijna 1000 bezoekers. De kantine van het Alfa-college was mooi aangekleed met een gezellig terras, een groot luchtkussen en verschillende stands van bedrijven. Het was er niet heel erg druk, maar de sfeer was goed. Kinderen maakten gretig gebruik van het luchtkussen en de schminkers.

Bij de deelnemende bedrijven heerste tevredenheid over het verloop van de dag.

Gastgezinnen gevraagd voor 2e jaars Leidse studenten

Ongeveer vijftig studenten culturele antropologie van de universiteit van Leiden doen gedurende drie weken leeronderzoek in een aantal gemeenten in Drenthe. Elf van deze verblijven in Hoogeveen van maandag 5 tot en met zaterdag 24 januari 2004, inclusief de weekends. Halverwege deze periode worden ze bezocht door stafleden van de universiteit. Het gehele project staat onder verantwoordelijkheid van prof.dr. W. Shadid.

Leeronderzoek

Dit jaarlijks terugkerende leeronderzoek, dat reeds sinds 1963 bestaat, is bedoeld om de Leidse antropologiestudenten onderzoekservaring bij te brengen, onder andere door het afnemen van circa 25 interviews over een maatschappelijk relevant onderwerp. Het gaat daarbij om onderwerpen als jeugd en sport, vrijetijdsbesteding, natuurbeheer, vergrijzing, volksverhalen en secularisatie. Zo'n onderzoek kan het beste gebeuren buiten de eigen woonomgeving van de studenten.

Van de studenten in kwestie wordt verwacht dat ze zich aan de gewoonten van de gastgezinnen aanpassen. Voor de hierboven genoemde periode zoekt de Leidse universiteit gastgezinnen. De studenten betalen een vergoeding van 11,- euro per dag voor kost en inwoning.

Aanmelden

U kunt zich voor 1 december 2003 aanmelden bij Gemeente Hoogeveen t.a.v. Rien Cardol, Afdeling Kabinet en Communicatie, Postbus 20.000, 7900 PA, te Hoogeveen.
Met vragen kunt u zich wenden tot de Universiteit Leiden, mevrouw Liesbeth Ouwehand 071-5273469.
Krakeel in beeld
Bij TV Drenthe is vanavond een uitgebreide reportage te zien over het wel en wee van de wijk Krakeel in Hoogeveen. Het programma heet Thuisland Drenthe en is gemaakt door Peter Zwerus. De uitzending begint omstreeks 18.30 uur, na het regionale nieuws. Thuisland Drenthe wordt daarna - tot middernacht - elk uur herhaald.

Besluiten gemeenteraad vergadering 30 oktober

De gemeenteraad van Hoogeveen hield 30 oktober zijn maandelijkse vergadering. Hieronder treft u een selectie uit de besluiten.
* De raad heeft G. Metselaar benoemd tot nieuwe voorzitter van de commissie Bestuur. Metselaar is hiermee automatisch lid geworden van het presidium van de raad.

* De raad heeft het financiële jaarverslag over 2002 van het openbaar voortgezet onderwijs goedgekeurd.

* Op de meerjarenraming 2005-2007 komt de raad in het voorjaar van 2004 uitgebreid terug, omdat deze niet sluit en er daarom nog een forse bezuiniging in moet worden verwerkt.

* De raad heeft de begroting voor 2004 goedgekeurd, waarin een totaal van lasten wordt voorzien van ruim 116 miljoen euro, met uitzondering van een extra verhoging van 3,5 procent van de onroerende zaakbelasting (OZB). Het CDA en de ChristenUnie waren tegen het amendement van de VVD hierover. Het verwachte gemis aan inkomsten van ongeveer 350.000 euro werd door de raad gedekt uit de algemene reserve.

* Een amendement van GroenLinks om 20.000 euro uit te trekken voor ondersteuning van de scholen op het gebied van natuur- en milieueducatie werd verworpen.

* Een motie van de ChristenUnie om het kabinet op te roepen de zelfstandigheid van de gemeenten meer te respecteren werd aangenomen.

* Een motie van de PvdA om bij het zoeken naar bezuinigingen uit te gaan van een efficiëntieverhoging ter waarde van 2,5 miljoen euro, in plaats van de voorgestelde taakstelling van 1,2 miljoen euro, haalde het niet.

* De raad moet voor 1 juni duidelijkheid geven over de invulling van een bezuiniging van ruim 6 miljoen euro vanaf 2005. Hiervoor worden begin volgend jaar over een aantal thema's stadsdebatten georganiseerd.

* Over een motie van de VVD waarin college wordt gevraagd om een plan te maken voor de vernieuwing van de lokale economische structuur staakten de stemmen. Deze motie keert de volgende raadsvergadering terug op de agenda.

Overzicht besluiten

Voor een compleet overzicht van de raadsbesluiten kunt u terecht op de gemeentelijke website www.hoogeveen.nl. Klik op Politiek en Bestuur en kijk in het raadsinformatiesysteem bij de raadsvergadering van 30 oktober 2003.

Nota bereikbare ziekenhuiszorg donderdag in commissie Volksgezondheid

Donderdag 6 november komt de nota bereikbare ziekenhuiszorg van minister Hoogervorst aan de orde in de Tweede Kamer commissie Volksgezondheid. Vanuit Hoogeveen gaan burgemeester Urlings, wethouder De Haan, een ambtenaar van Welzijn en vertegenwoordigers van het comité naar de vergadering.

Brief

Vrijdag 31 oktober is er een brief van zestien gemeentebesturen die aangewezen zijn op kleine ziekenhuizen naar de minister gegaan. B&W van Hoogeveen zijn de initiatiefnemers voor de brief. De zestien colleges van B&W die de brief onderschrijven zijn van de gemeenten Alphen aan den Rijn, Delfzijl, De Wolden, Dinkelland, Hardenberg, Hoogeveen, Midden-Drenthe, Noordoostpolder, Oldenzaal, Oss, Schouwen-Duiveland, Stadskanaal, Urk, Veghel, Westerveld en Winschoten.

Nota

De colleges zijn blij dat minister Hoogervorst in zijn nota eindelijk de financiële problemen van kleine ziekenhuizen onderkent. De minister geeft aan die te willen oplossen. Hoogervorst wil een tijdelijke beschikbaarheidtoeslag invoeren en het Rijk meer laten meebetalen bij investeringen.

Structureel

De gemeentebesturen pleiten voor een structurele in plaats van een tijdelijke beschikbaarheidstoeslag, om spoedeisende hulp te waarborgen. "De 7x24-uurs spoedeisende eerste hulp is van groot belang voor de veiligheid van de burgers in het verzorgingsgebied en voor het behoud van vitale ziekenhuisfuncties voor de regio." Ook vinden de colleges dat het ministersvoorstel onvoldoende aandacht heeft voor de rol van het openbaar bestuur. De gemeentebesturen stellen een prominentere rol voor van gemeenten in het overleg tussen ziekenhuis en betrokken partijen bij plannen die gevolgen hebben voor het zorgniveau in de regio.

Activiteitenfonds voor de minima

In de maand november verstuurt de afdeling Sociale Zaken en Werkgelegenheid brieven aan iedereen die volgens onze gegevens uit de bijstand, vangnetregeling huursubsidie, kwijtschelding gemeentelijke belastingen, belastingdienst 65+ en de gemeentelijke basisadministratie mogelijk in aanmerking komt voor een bijdrage uit het activiteitenfonds. Via het activiteitenfonds kunnen gemaakte kosten voor sport, culturele en educatieve activiteiten worden vergoed. Heeft u nog geen bijdrage voor 2003 gehad en ontvangt u geen brief neemt u dan contact op met de Intake Balie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. U moet dan wel aan de onderstaande voorwaarden voldoen. De medewerkers daar helpen u verder.

U heeft recht op een bijdrage uit het fonds als u een minimuminkomen tot 110% van het sociaal minimum heeft. Per gezinslid geldt een vergoeding van 75,-- per jaar.

Omschrijving minimuminkomen
(exclusief vakantie-uitkering)

een inkomen tot 836,29 voor alleenstaanden

een inkomen tot 1.075,22 voor eenoudergezinnen

een inkomen tot 1.194,69 voor gehuwden of samenwonenden

Het aanvraagformulier kunt u tot 1 december 2003 terugsturen. Als blijkt dat u daar recht op heeft, ontvangt u de bijdrage binnen acht weken op uw bank- of girorekening.
Voor vragen kunt u contact opnemen met één van onze medewerkers, telefoonnummer 0528- 291485.
Mededelingen
Ontwerpwijzigingsplan voor Golfbaan 'Martensplek'
Dit wijzigingsplan is een herziening overeenkomstig artikel 11 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening voor een deelgebied van het bestemmingsplan 'Landelijk Gebied Beilen'van de voormalige gemeente Beilen. Het betreft de percelen kadastraal bekend sectie S nrs. 1007, 1020 en 1330, gelegen ten zuiden van de Haarweg en ten westen van de Hoogeveenseweg nabij Tiendeveen. Het plan voorziet in het aanleggen van een 9 holes golfbaan op de voornoemde percelen, waardoor golfclub 'Martensplek' met inbegrip van de huidige golfbaan zal kunnen beschikken over in totaal 18 holes.

Het ontwerpwijzigingsplan ligt met ingang van 6 november 2003 gedurende 4 weken ter inzage bij de centrale publieksbalie van de sector Bouwen en Wonen in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen. Gedurende deze termijn kunnen belanghebbenden hun zienswijze over het ontwerp naar keuze schriftelijk of mondeling naar voren brengen. Schriftelijk reacties kunnen worden ingediend bij het college van Burgemeester en Wethouders, postbus 20.000 7900 PA Hoogeveen.
Wanneer er behoefte bestaat aan het mondeling indienen van een zienswijze kan daarover contact worden opgenomen met de heer E. Kuipers van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, via telefoonnummer 0528-291715. E-mailen kan ook. Het adres is e.kuipers@hoogeveen.nl. Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 2 Wet op de Ruimtelijke Ordening Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan ten behoeve van:
1.Het bouw- en woonrijp maken van de gronden die in het op 22 oktober 2003 gepubliceerd ontwerpbestemmingsplan Nieuweroord, deelplan "Splitting" zijn opgenomen als uitbreidingsgebied voor woningbouw.

2.Het in uitvoer brengen van woningbouw voor de jaarschijven 2002/2003 en 2004 zoals deze in de voorschriften bij het ontwerpbestemmingsplan zijn vastgelegd.

De tekeningen voor het bouw- en woonrijp maken liggen met ingang van donderdag 6 november 2003 gedurende vier weken voor iedereen ter inzage bij de centrale balie van de afdeling Bouw- en Woningtoezicht, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen. Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk uw zienswijze omtrent de aanvraag bij Burgemeester en Wethouders kenbaar maken.

Verzoek hogere grenswaarde Wegverkeerslawaai Wet geluidhinder "Meteorenlaan

---

Binnen de gemeente Hoogeveen wordt in Krakeel het bestemmingsplan 'Meteorenlaan' voorbereid die de bouw van 32 grondgebonden woningen en 48 appartementen mogelijk moet maken. In het kader van deze procedure is een akoestisch onderzoek uitgevoerd. Uit dit onderzoek is gebleken dat de voorkeursgrenswaarde van 50 dB(A) voor wegverkeerslawaai afkomstig van de Galileilaan en de Melkweg op alle woningen wordt overschreden.

Hiervoor wordt op grond van de Wet geluidhinder bij Gedeputeerde Staten van Drenthe een ontheffing aangevraagd. De ontheffing voor het wegverkeerslawaai is gebaseerd op artikel 83 Wet geluidhinder en artikel 2 lid 2.b.5e van het "Besluit grenswaarden binnen zones langs wegen" in de categorie "ter plaatse gesitueerd worden als vervanging van bestaande bebouwing".

Het ontwerpverzoek hogere grenswaarde wegverkeerslawaai en het daarbij behorende akoestische rapport liggen vanaf 6 november 2003 gedurende 4 weken ter inzage bij de afdeling Milieu, Raadhuisplein 24 (Compagnieshuis) te Hoogeveen. Gedurende deze termijn kunt u uw opmerkingen schriftelijk indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen, postbus 20.000, 7900 PA te Hoogeveen. Nadere inlichtingen kunnen worden verkregen bij de heer H. v.d. Velde van de afdeling Milieu, telefoonnummer 0528-291599.

Wet milieubeheer

Burgemeester en wethouders van Hoogeveen maken, met inachtneming van het bepaalde in afdeling 3.5 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat zij van plan zijn om nadere eisen te stellen op grond van het Besluit bouw- en houtbedrijven milieubeheer. De nadere eisen hebben betrekking op het vaststellen van de geluidruimte voor Houthandel Robaard & De Jonge b.v., Wethouder Robaardstraat 1 te Hoogeveen. In het kort komt het er op neer dat de huidige, in de milieuvergunning vastgelegde geluidruimte, voor het bedrijf blijft bestaan.

Het ontwerp-besluit en eventuele andere op deze zaak betrekking hebbende stukken liggen vanaf 6 november tot en met 3 december 2003 op werkdagen ter inzagen bij de sector Milieu en Openbare Werken, afdeling Milieu-inspectie en Vergunningen, Raadhuisplein 24 (stadskantoor) te Hoogeveen. Indien gewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden verkregen. Op verzoek kunnen de stukken ook buiten kantooruren worden ingezien, namelijk op woensdagen van 17.00 tot 20.00 uur. Indien u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken, dient u hiervoor tijdens kantooruren een afspraak te maken met de afdeling Milieu (telefoonnummer 0528-291603).

Na 3 december zijn de stukken uitsluitend tijdens kantooruren in te zien. Deze regeling geldt gedurende de gehele procedure, dat wil zeggen tot het einde van de termijn waarbinnen beroep kan worden ingesteld tegen ons besluit.

Gemotiveerde bedenkingen tegen het ontwerp-besluit, kunnen schriftelijk door een ieder tot en met 3 december 2003 bij ons college worden ingediend. Degene, die schriftelijk zijn bedenkingen tegen het ontwerp inbrengt, kan vragen zijn persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Een verzoek daartoe moet tegelijkertijd met de bedenkingen bij ons college worden ingediend.

Indien gewenst, kan tot het einde van de ter inzage legging gelegenheid worden geboden tot een gedachtewisseling over het ontwerp-besluit. Om praktische en organisatorische redenen verzoeken wij u een dergelijk gesprek, eventueel telefonisch, aan te vragen bij de heer H. v.d. Velde, telefoonnummer 0528-291599.

Tot slot vestigen wij er uw aandacht op dat alleen zij die voor 3 december 2003 gemotiveerd bedenkingen hebben ingediend, alsmede zij wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen het ontwerp-besluit, naar aanleiding van ons besluit te zijner tijd bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep kunnen instellen.
Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen, maken met inachtneming van het bepaalde in de artikelen 13.4 van de Wet Milieubeheer, jo. 3:19, lid 2 en 3:20, lid 1 van de Algemene Wet Bestuursrecht bekend, dat zij van plan zijn om naar aanleiding van de aanvragen van:
* Kip Caravans B.V., A.G. Bellstraat 4 te Hoogeveen;
* K. Sikkens, Langedijk 26 te Hollandscheveld;
* Ruma Rubber, Stephensonstraat 117a te Hoogeveen;
* VDS Techniek, Voltastraat 55a te Hoogeveen,

vergunningen ingevolge de Wet Milieubeheer te gaan verlenen onder het stellen van voorschriften ter bescherming van het milieu.

De aanvragen, ontwerp-besluiten en andere op deze zaken betrekking hebbende stukken liggen vanaf 6 november 2003 tot en met 4 december 2003 op werkdagen tijdens kantooruren ter inzage bij de sector Milieu en Openbare Werken, afdeling Milieu-Inspectie en -Vergunningen, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen (Compagnieshuis). Indien gewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden verkregen. Hiervoor dient u tijdens kantooruren een afspraak te maken met de afdeling Milieu (telefoonnummer 291605). Op verzoek kunnen de stukken ook buiten kantooruren worden ingezien, namelijk op woensdagen van 17.00 tot 20.00 uur. Indien u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken dient u hiervoor eveneens tijdens kantooruren een afspraak te maken met de afdeling Milieu (telefoonnummer 291605).
Na deze periode zijn de stukken uitsluitend tijdens kantooruren op beroep kan worden ingesteld tegen onze besluiten op de aanvragen. Gemotiveerde bedenkingen tegen de ontwerp-besluiten kunnen schriftelijk door een ieder tot en met 4 december 2003 bij ons college worden ingediend. Degene, die schriftelijk zijn bedenkingen tegen het ontwerp inbrengt, kan vragen zijn persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Een verzoek daartoe moet schriftelijk tegelijkertijd met zijn bedenkingen bij ons college worden ingediend.

Indien u daaraan behoefte heeft, kan tot het einde van de ter inzage legging gelegenheid worden geboden tot een gedachtewisseling over de aanvragen en ontwerp-besluiten tussen onder andere vertegenwoordigers van de gemeente, de aanvrager en u zelf. Tijdens dit gesprek bestaat ook de mogelijkheid tot het mondeling inbrengen van bedenkingen. Om praktische en organisatorische redenen verzoeken wij u een dergelijk gesprek ten minste twee weken voor het verstrijken van de termijn, waarbinnen bedenkingen kunnen worden ingebracht, eventueel telefonisch, aan te vragen. Telefoonnummer 0528-291605 of 291613 (doorkiesnummers).
bedenkingen hebben ingebracht op de voren omschreven wijze, alsmede te hebben ingebracht tegen het ontwerp-besluit, naar aanleiding van Onherroepelijk bestemmingsplan Erflanden, herziening 2002 (ontsluitingsweg) Tegen het besluit van Gedeputeerde Staten van de provincie Drenthe van 29 augustus 2003, kenmerk 35/RW/A1/2003006936, inzake goedkeuring van het bestemmingsplan Erflanden, herziening 2002 (ontsluitingsweg) is geen beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State ingesteld. Het bestemmingsplan is hiermee onherroepelijk geworden.

De partiële herziening betreft een klein gedeelte van de oorspronkelijke uit te werken verkeersdoeleinden van de Laan in het bosmilieu ten gunste van een bestemming uit te werken woondoeleinden en omgekeerd. Deze herziening is noodzakelijk vanwege een iets grotere onderlinge verschuiving van de bestemmingen dan toegestaan volgens het huidige bestemmingsplan Erflanden, als gevolg van definitieve keuzen voor de inrichting van de Laan met aangrenzende wegen.

Het bestemmingsplan ligt met ingang van 6 november 2003 voor iedereen op werkdagen tijdens kantooruren ter inzage bij de publieksbalie Bouwen en Wonen in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen.

Onherroepelijk bestemmingsplan Prostitutiebedrijven

Tegen het besluit van Gedeputeerde Staten van de provincie Drenthe van 25 augustus 2003, kenmerk 35/RW/A22003006188, inzake goedkeuring van het bestemmingsplan Prostitutiebedrijven is geen beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State ingesteld. Het bestemmingsplan is hiermee onherroepelijk geworden.

In het bestemmingsplan Prostitutiebedrijven worden de vestigingsmogelijkheden van prostitutiebedrijven geregeld. Het bestemmingsplan functioneert als aanvullende regeling en wordt gekoppeld aan alle bestemmingsplannen in de gemeente Hoogeveen. De regeling beoogt het vestigen van een prostitutiebedrijf in de woonkernen (inclusief het stadscentrum en industrie- en bedrijfsterreinen) uit te sluiten. Het vestigen van één prostitutiebedrijf in het landelijk gebied, met uitzondering van natuurgebieden, in beginsel mogelijk te maken door het opnemen van een wijzigingsmogelijkheid in de van toepassing zijnde bestemmings-plannen. Aan de wijzigingsbevoegdheid zijn nader omschreven toetsingscriteria verbonden.

Het bestemmingsplan ligt met ingang van 6 november 2003 voor iedereen op werkdagen tijdens kantooruren ter inzage bij de publieksbalie Bouwen en Wonen in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen. Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 3 Wet op de Ruimtelijke Ordening Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van de bestemmingsplannen Partiële herziening Wolfsbos, Pesse en Schoonhoven ten behoeve van de volgende bouwaanvragen:

* Hanze Vastgoed Fonds B.V., voor het verbouwen van een luifel en supermarkt De Boer op het perceel De Wielewaal 24 te Hoogeveen;
* I.Brunink, voor het uitbreiden van de woning op het perceel De Hoorns 2 te Pesse;

* A.Kreeft, voor het verbouwen van een bijkeuken op het perceel Meerboomweg 153 te Hollandscheveld.
De bouwaanvragen liggen met ingang van 6 november 2003 gedurende vier Toepassing vrijstellingsbepaling van het bestemmingsplan Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van een vrijstellingsbepaling van het van toepassing zijnde bestemmingsplan Venesluis vrijstelling te verlenen aan:
* H.E. Swarts, voor het plaatsen van een carport op het perceel Wilgencamp 11 te Hoogeveen.

Het bouwplan ligt met ingang van 6 november 2003 gedurende vier weken voor iedereen ter inzage bij de centrale balie van sector Bouwen en Wonen, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen.

Gedurende deze termijn kunt u, bij Burgemeester en Wethouders, schriftelijk uw zienswijze naar voren brengen omtrent het verlenen van vrijstelling van het van toepassing zijnde bestemmingsplan, ten behoeve van de uitvoering van dit bouwplan.

Toepassing artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Plan in Hoofdzaak ten behoeve van de volgende bouwaanvraag:

* J. Otten, voor het tijdelijk plaatsen van een stacaravan op het perceel Modderwijk 13 te Nieuweroord.

Het bouwplan ligt met ingang van 6 november 2003 gedurende twee weken voor iedereen ter inzage bij de centrale balie van de sector Bouwen en Wonen, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen.

Gedurende deze termijn kunt u , bij Burgemeester en Wethouders, schriftelijk uw zienswijze naar voren brengen tegen het verlenen van vrijstelling van het van toepassing zijnde bestemmingsplan, ten behoeve van de uitvoering van dit bouwplan.

* Rook A., veranderen van de voor- en achtergevel, Sneeuwbesstraat 12

* Bouwbedrijf Fieko, plaatsen van een dakkapel op de woning, Tapuitlaan 58

* Silvis P., vergroten van een dakkapel op de woning, Hollandscheveldse Opgaande 64, Hollandscheveld
* Kuper J., uitbreiden van een woning, Vreughdenstraat 10
* Tips R., uitbreiden van een woning, Vreughdenstraat 8
* Office Centre, bouwen van een groothandel in kantoorartikelen, Buitenvaart 1117

* Wit de L.H.J., uitbreiden van een ligboxenstal, Fluitenbergseweg 87, Fluitenberg

* Doldersum H.J., uitbreiden van een woning, Noord 142, Noordscheschut

* Gemeente Hoogeveen (OSW/Bouwkunde), tijdelijk plaatsen van een directie-unit, Buitenvaart 1700

* Karst R., vernieuwen van een garage/berging, Sirius 26
* Otten P.J., bouwen van een schuur, Stephensonstraat 135
* Waninge A., plaatsen van een melkcarrousel, Beilerstraat 17, Pesse
* Brink Trekhaken B.V., plaatsen van een trafo-gebouw, Stephensonstraat 6

* Mol A. , uitbreiden van een woning, Zuideropgaande 21, Hollandscheveld

* Gemeente Hoogeveen (I.O.R.), plaatsen van een plantenscherm, Mr Cramerweg (groenstrook - sectie C3010 / 3014)
* Ver. v. Chr. Scholen voor S.O. en V.S.O., plaatsen van een prefab-berging, van Goghlaan 3

Reguliere bouwaanvraag fase I

* Kruitbosch E.J., uitbreiden van een woning, Schelde 4

Wijziging bouwvergunning

* Meijerink H.J., bouwen van een bedrijfswoning en bedrijfshal, Abraham Niehuesstraat 5, Hollandscheveld
Bouwvergunningen

* Ipema L.N., uitbreiden van een woning, Het Lage Holt 28
* Lange de W., verplaatsen en herbouwen van een garage, Blankenslaan-West 30

* Bouwbedrijf Fieko, uitbreiden van een woning, Laveranhof 36
* Boer A., uitbreiden van een woning, Coevorderstraatweg 21, Noordscheschut

* Knol H.L., bouwen van een garage/berging, Wethouder Robaardstraat 88, Noordscheschut

Reguliere bouwvergunningen met instandhoudingtermijn
* Haar H., tijdelijk plaatsen van twee stacaravans (incl. klompenhok), Molenweg 31, Tiendeveen

* Hagen M., tijdelijk plaatsen van een stacaravan, Alteveer 116 Kapvergunningen

De gemeente Hoogeveen heeft een kapvergunning verstrekt aan:
* Woonstichting Domesta, voor het kappen van een esdoorn en een els, staande aan de Grutto 21 en 23 in Hoogeveen
* Woonstichting Domesta, voor het kappen van een sierkers, staande aan de Middenweg 41 In Tiendeveen

* Woonstichting Domesta, voor het kappen van een eik, staande aan de Muurbloemstraat 37 in Hoogeveen

* C.M. Schaap, voor het kappen van drie berken, staande aan de Secteweg 30 in Stuifzand

* H.A. Eising, voor het kappen van een berk, staande aan de Middenweg 73 in Hoogeveen

Tegen deze verleende vergunningen kan binnen zes weken na dagtekening van de brief behorende bij de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend bij het college van Burgemeester en Wethouders.
Goedkeuring bestemmingsplan "Begraafplaats te Fluitenberg"

Het bestemmingsplan is door de gemeenteraad op 26 juni 2003 vastgesteld. Gedeputeerde Staten van Drenthe hebben bij besluit van 21 oktober 2003, kenmerk 6.2/2003006524 het bestemmingsplan "Begraafplaats te Fluitenberg" goedgekeurd.

Het plangebied ligt ten westen en ten zuiden van het perceel Fluitenbergseweg 30 en wordt ten oosten begrensd door de Fluitenbergseweg en het noordelijke bosperceel. In het noorden wordt de grens gevormd door een watergang. De westelijke grens volgt een kavelgrens en de oostrand van het zuidelijke bosperceel.

Het besluit van Gedeputeerde Staten alsmede het hiervoor genoemde bestemmingsplan liggen met ingang van 6 november 2003 voor een periode van 6 weken voor een ieder ter inzage bij de centrale balie van de afdeling Bouw- en Woningtoezicht, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen.

Gedurende bovengenoemde termijn kan tegen het goedkeuringsbesluit van Gedeputeerde Staten beroep worden ingesteld bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, door:

* Degene die tijdig bedenkingen heeft ingediend bij Gedeputeerde Staten tegen het vastgestelde bestemmingsplan.
* Een belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat is geweest zich tot Gedeputeerde Staten te wenden.

Tevens kan binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak. De werking van het besluit van Gedeputeerde Staten wordt dan in ieder geval geschorst tot de beslissing van de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak op dat verzoek.