Ingezonden persbericht


JOOP BRAAKHEKKE ONTVANGT JAARPRIJS 2003

WOERDEN, 4 november 2003 -- Koninklijk Horeca Nederland heeft vandaag haar Jaarprijs 2003 toegekend aan Joop Braakhekke, tv-personality, restaurateur/ eigenaar van o.a. Le Garage en En Pluche, beide in Amsterdam. Tijdens het jaarcongres van Koninklijk Horeca Nederland heeft voorzitter Jan Geenemans de award aan deze veelzijdige horecaondernemer uitgereikt.

Jaarprijs Koninklijk Horeca Nederland

De Jaarprijs van Koninklijk Horeca Nederland wordt overhandigd aan personen of instellingen die een verdienstelijke bijdrage leveren aan het imago van de Nederlandse horeca. Dit jaar gaat de Jaarprijs naar Joop Braakhekke, omdat hij het publiek laat zien dat je volop in de Nederlandse horeca kunt genieten en er heel fijn kunt werken. Met zijn optredens straalt hij een enthousiasme voor het horecavak uit. Joop Braakhekke toont gastvrijheid met een glimlach en draagt daarmee perfect het gastheerschap van de samenleving uit. De horeca is een hele belevenis en dat toont Joop Braakhekke het grote publiek met tv-programma's als "Kookgek" en zijn restaurants Le Garage en En Pluche.

Bedrag verbonden aan Jaarprijs naar goed doel

Bij de Jaarprijs hoort een bronzen plastiek van Jan Ipenburg en een geldbedrag van E 0,50 per lid van Koninklijk Horeca Nederland. Dit geldbedrag wordt door de winnaar doorgegeven aan een charitatieve instelling. Omdat Koninklijk Horeca Nederland nu bijna 20.000 leden telt, bedraagt het aan deze prijs verbonden geldbedrag E 10.000,-. Joop Braakhekke schenkt dit bedrag aan de Bik Bus, onderdeel van het Rode Kruis, afdeling Amsterdam. Directeur René J. Verhoogt van het Nederlandse Rode Kruis in Amsterdam neemt op 4 november de prijs namens de Bikbus in ontvangst.

Bikbus: Goed en goedkoop eten en/of informatie voor dak- & thuislozen De Bikbus is een mobiele maaltijd- en informatievoorziening voor en door daklozen in Amsterdam. Het is een samenwerkingsproject tussen het Nederlandse Rode Kruis, district Amsterdam, en Stichting Voila, een voorziening van en voor daklozen.De Bikbus heeft diverse standplaatsen en rijdt op de dinsdag en donderdag (en in een latere fase op zaterdag en/of zondag). De maaltijden worden geleverd door Martine's (M)Eating Place. Per rit rijden er vier vrijwilligers mee, inclusief de chauffeur. Eén persoon, de "opstapper" is verantwoordelijk voor de ordehantering in en rondom de bus en is ook het aanspreekpunt voor informatie en advies. De anderen verrichten "buffetdiensten".

Winnaars voorgaande jaren

Freddy Heineken (1994), Pieter Bouw, directeur van de KLM (1995), Mevrouw Van Dok-van Weele, Staatssecretaris van Economische Zaken (1996), De heer Rinnooy Kan, voorzitter VNO (1997), De heer J. Kamminga, voorzitter MKB Nederland(1998), Thomas Lepeltak van het Stan Huygens Journaal (1999), Cas Spijkers (2000), Dick Wildeman (2001), Familie Helder van Parkheuvel (2002).

Noot voor de redactie -