Ingezonden persbericht


DRENTHE BENOEMD TOT BESTE REGIO 2003

WOERDEN, 4 november 2003 -- Dit jaar beloont Koninklijk Horeca Nederland voor het eerst een regionaal bestuur voor haar belangenbehartiging van de ondernemers en afdelingen in haar gebied. Het Landelijk Bestuur heeft de regio Drenthe tot Beste Regio 2003 benoemd. Op dinsdag 4 november ontvangt het bestuur van Drenthe een beker uit handen van Jan Geenemans, landelijk voorzitter van Koninklijk Horeca Nederland.

De jury benoemt de regio Drenthe vooral omdat ze onder leiding van een inspirerende voorzitter als hecht team opereert. Daarnaast stimuleert de regio actief de samenwerking op provinciaal, regionaal en lokaal niveau. Lokale afdelingen van Koninklijk Horeca Nederland worden binnen de provincie Drenthe nieuw leven ingeblazen of geactiveerd om het imago van de horeca op positieve wijze onder de aandacht te brengen van het publiek en de belangen van de leden te behartigen.

De regio Drenthe voert een voortreffelijk financieel beleid, mede gebaseerd op de richtlijnen vanuit de landelijke organisatie. Het bestuur denkt op constructieve wijze mee met vraagstukken van nationaal belang. Op provinciaal niveau is de regio Drenthe initiator en stimulator van het toeristisch beleid.

Behalve een beker en een oorkonde, ontvangt de winnende regio eigen briefpapier, waarop is vermeld, dat ze verkozen is tot Beste Regio 2003.

Koninklijk Horeca Nederland behartigt de belangen van ruim 20.000 horecaondernemers. De vereniging is opgebouwd uit 16 regio's, die weer onderverdeeld zijn in 216 lokale regio's. De organisatie onderscheidt 7 horecasectoren, te weten Chinees-Indisch, Recreatie en Toerisme, Hotels, Discotheek en Zaal, Fastfood en IJs, Café-Bar en Restaurants.

Uit de afdelingen van Koninklijk Horeca Nederland zijn zestien regio's gevormd, waarvan de grenzen globaal worden bepaald door de provincies. De regio's zijn een platform voor lokale bestuurders. De regiobesturen vormen een onderdeel van de democratie van de vereniging. Een regio heeft als doel de krachten van ondernemers te bundelen, waardoor de leden naar regionale instanties en overheden georganiseerd naar buiten kunnen treden. Elke afdeling heeft maximaal 2 zetels in het bestuur van de overkoepelende regio. De regio vaardigt per 600 stemgerechtigde leden een bestuurslid af naar het hoogste orgaan van de Vereniging Koninklijk Horeca Nederland, de Ledenraad.


---

Noot voor de redactie -