Ministerie van Verkeer en Waterstaat


http://www.minvenw.nl

Inspectie Verkeer en Waterstaat controleert vuurwerkvervoer

In de maanden november en december 2003 richt de Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) extra aandacht op het vervoer van vuurwerk. De inspecties worden zoveel mogelijk uitgevoerd in en op de locaties van vuurwerkbedrijven vóórdat vrachtwagens de weg opgaan. Daardoor worden mogelijke onveilige situaties tijdig onderkend en wordt voorkomen dat vuurwerk onveilig de weg op gaat. Door op deze wijze te inspecteren wordt ongewenst oponthoud gedurende het transport voorkomen.

De IVW heeft de betrokken bedrijven op de hoogte gesteld van deze actie. De Inspectie streeft er naar om in goede samenwerking met de vuurwerkbedrijven te zorgen voor een veilig vervoer van vuurwerk. Het vervoer van vuurwerk is aan strenge nationale en internationale regels gebonden. Wanneer de IVW ondanks deze preventieve aanpak overtredingen van die regels vaststelt, wordt proces-verbaal opgemaakt en doorgestuurd aan het Openbaar Ministerie.

Informatie over de regelgeving voor het vervoer van vuurwerk is verkrijgbaar bij het Vervoerinformatie Centrum van IVW: 070-3052444 of via de website: www.ivw.nl

///////////////einde persbericht///////////////////////////////// Informatie over dit bericht:
Inspectie Verkeer en waterstaat
Divisie Vervoer
Persvoorlichters: John Kusters Telefoon 070 305 27 02 mobiel 29 18 Marjan de Kock: Telefoon 070 305 22 08 mobiel 21 09

04 nov 03 14:23