Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omstreken

Den Helder 04-11-2003 - 15.00 uur

Schennispleger opgespoord
Wieringerwerf, dinsdag 4 november 2003.
De politie is er de afgelopen week in geslaagd een 38-jarige schennispleger op te sporen. De man is woonachtig in een andere regio maar verbleef wegens werkzaamheden regelmatig in de omgeving van Den Helder, de Wieringermeer en Wervershoof. Sinds half oktober van dit jaar achtervolgde de man bijna dagelijks in zijn auto verschillende jonge vrouwen in de genoemde plaatsen. Wanneer ze naar hem keken dan bevredigde hij zichzelf. Hij bleef op een afstandje en had geen fysiek contact met de vrouwen. De man reed in een grijze personenauto van het merk Volkswagen en type Golf. Hij had in de regel een deel van het kenteken afgeplakt, zowel aan de voor- als achterzijde. Er kwamen diverse aangiften bij de politie binnen. Door deze te analyseren kwam de politie de man op het spoor. De verdachte is inmiddels gehoord. Hij heeft de feiten bekend en had spijt van zijn gedrag, vooral omdat sommige vrouwen erg van hem waren geschrokken. Er wordt een proces-verbaal tegen hem opgemaakt en hij zal zich in verbinding met de hulpverlening moeten stellen. Onderzocht wordt nog of de man eerder dit jaar ook soortgelijke delicten heeft gepleegd.

Verkeerscontrole
Warmenhuizen/Schoorldam, dinsdag 4 november 2003. Dinsdagmorgen werden op twee verschillende plaatsen verkeerscontroles gehouden. Op de Veilingweg in Warmenhuizen werden 7 automobilisten bekeurd omdat zij te snel reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km/u waar 50 km/u was toegestaan. Drie bestuurder kregen een bekeuring omdat zij geen autogordel droegen.
Op de Provincialeweg N504 in Schoorldam werd eenzelfde soort controle gehouden. Zeven bestuurders reden te snel. Hier werd de hoogste snelheid gemeten van 71 km/u waar 50 km/u is toegestaan. Eén bestuurder kreeg een bekeuring omdat hij geen autogordel droeg en één bromfietser werd bekeurd omdat hij zijn helm niet op de juiste wijze droeg.