Productschap Wijn

Nieuws

Viritas Awards 2003 Zeven wineries blinken uit

P e r s b e r i c h t

Rotterdam, 3 november 2003

Veritas Awards 2003
Zeven wineries blinken uit

Onlangs zijn in Zuid-Afrika de Veritas Awards uitgereikt. Zeven producenten scoorden uitzonderlijk goed door het winnen van drie dubbelgouden awards. Dit zijn Avondale, Bon Courage, Fairview, KWV, Monis, Nederburg en Simonsig. Bon Courage won ook nog eens 4 gouden medailles.

Een jury bestaande uit 120 leden (inclusief 7 internationale experts) heeft verdeeld over 4 dagen de 1.578 ingezonden wijnen doorgeproefd. Daarvan hebben 75 wijnen een dubbelgouden en 80 een gouden medaille ontvangen. De rode blends wonnen het hoogste aantal dubbelgouden medailles(11), gevolgd door Sauvignon Blanc (9) en Shiraz (8), Merlot (7), Cabernet Sauvignon (6), Chardonnay (5) en Pinotage (4).

De prestigieuze Veritas Awards werd dit jaar voor de 13e keer gepresenteerd door de South African National Wine Show Association (SANW).
Het is de meest toonaangevende wedstrijd voor wijn in Zuid-Afrika. De winnende wijnen geven een goed beeld van de kwaliteit die Zuid-Afrika produceert en op de markt brengt. Tevens zijn de toegekende awards een kwaliteitsindicatie voor de consument: op de flessen worden namelijk dubbelgouden, gouden en zilveren stickers gedaan.

Een belangrijke voorwaarde voor deelname is, dat er op het moment dat de uitslag openbaar gemaakt wordt voldoende voorraad (tenminste 1.200 flessen) van de bewuste wijn te koop is. De organisatoren proberen hiermee te voorkomen, dat speciaal gemaakte wedstrijdwijnen worden ingezonden, die uiteindelijk niet verkrijgbaar zijn. Tevens moeten de wijnen gebotteld en geëtiketteerd zijn; het inzenden van fustmonsters is verboden.

Kijk op www.veritas.co.za voor meer informatie en de complete lijst met winnaars.

www.capewine.co.za


Copyright © 1996-2003 Productschap Wijn / Wijninformatiecentrum