Gemeente Oldebroek


04/11/2003
GEMEENTENIEUWS OLDEBROEK
Voor dinsdag 4 november 2003

BESLUITEN
Besluiten waartegen bezwaar mogelijk is.


*Van college B en W

Vergunningen
De volgende vergunningen zijn verleend aan:

- G. Bos V.O.F. te Bunschoten voor het innemen van een standplaats te Wezep op zaterdag van 06.00 tot 12.30 uur;

- Automark B.V. te Nieuwveen voor het innemen van een standplaats te Wezep op zaterdag 6 maart 2004 en zaterdag 25 september 2004 van 06.00 tot 18.00 uur;

- Volleybalvereniging VZK te Wezep voor het verkopen van mandarijnen in de kernen Wezep en Hattemerbroek op vrijdag 28 en zaterdag 29 november 2003.

Kapvergunningen
De volgende vergunningen zijn verleend aan:

- de heer H. van de Vegte te Oldebroek voor het kappen van een boom op het perceel Rozenstraat 7 te Oldebroek;

- de heer J.M. Adriani te Wezep voor het kappen van vijf bomen op het perceel Fazantenlaan 1 te Wezep;

- de heer D. van de Werfhorst te Oldebroek voor het kappen van twaalf bomen op het perceel Zuiderzeestraatweg 37 te Oldebroek;
- de heer J. Schut te Oldebroek voor het kappen van vijf bomen op het perceel Bovendwarsweg 100 te Oldebroek.

Verkeersbesluit

- Het college van B en W heeft besloten eenrichtingsverkeer vast te stellen op de Ruitersveldweg tussen de Kerkweg en de Klimopstraat te Wezep (uitgezonderd fietsers) in verband met verbouwwerkzaamheden bij de christelijke basisschool "De Rank". Deze verkeersmaatregel heeft een beperkte duur, namelijk tot 24 december 2003.
- Het college van B en W heeft besloten een stopverbod vast te stellen aan de westzijde van de Ruitersveldweg tussen de huisnummers 11 en 17. Dit houdt eveneens verband met de verbouwwerkzaamheden bij de christelijke basisschool "De Rank". Deze verkeersmaatregel heeft een beperkte duur, namelijk tot 24 december 2003.

Ontheffing ex artikel 7.3 van het Voertuigenreglement Het college van B en W heeft besloten ontheffing te verlenen aan de firma Gromes-Plender Beheer B.V. te IJsselmuiden voor het gebruik van ontheffingsplichtige landbouwvoertuigen, die een breedte van 3.35 meter hebben, geldend voor openbare wegen binnen de bebouwde kommen van de gemeente Oldebroek, met uitzondering van de Zuiderzeestraatweg (van de kruising met de Laanzichtweg tot de afrit Wezep - A28).

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan iedere belanghebbende tegen bovengenoemde besluiten binnen zes weken, nadat het besluit aan de aanvrager is toegezonden of anderszins bekend is gemaakt, een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat het besluit heeft genomen. Het indienen van een bezwaar schorst de werking niet. Een voorlopige voorziening kan gevraagd worden bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank Zutphen, sector bestuursrecht, Postbus 205, 7200 AE, Zutphen. Hiervoor is in het algemeen griffierecht verschuldigd. Voor meer inlichtingen hierover: telefoon (0525) 638229.

Vergunningen voor bepaalde activiteiten (acties, verlotingen, evenementen e.d.) moeten tenminste zes weken voor de gewenste datum worden aangevraagd. Dit in verband met een goede afhandeling van de aanvraag en tijdige publicatie.

INGEKOMEN BOUW- EN SLOOPPLANNEN

*Bouwaanvraag
Burgemeester en wethouders maken bekend dat een aanvraag om bouwvergunning is ingediend voor het:
Plaatsen van een hekwerk rondom paardenbak en longeerbak, Winterdijk 12 te Oosterwolde (20030337/bwt - 27 oktober 2003); Plaatsen van een carport, van Asch van Wijcklaan 31 te Oldebroek (20030338/bwt - 27 oktober 2003);
Plaatsen van een dakkapel, Nieuwlandsweg 60 te Wezep (20030339/bwt - 28 oktober 2003);
Vernieuwen van een woning, Eikenkamp 4 te Hattemerbroek (20030301/bwt
- 29 oktober 2003);
Veranderen van een woning, Veenweg 31 te Oldebroek (20030341/bwt - 29 oktober 2003);
Plaatsen van een carport, Prinses Margrietlaan 7 te Wezep (20030342/bwt - 29 oktober 2003);
Veranderen van een recreatiewoning, Mulligenweg 8 R24 te Oldebroek (20030344/bwt - 29 oktober 2003);


*Sloopaanvraag
Burgemeester en wethouders maken bekend dat een aanvraag om sloopvergunning is ingediend voor het:
Gedeeltelijk slopen van een bijgebouw, Zuiderzeestraatweg 503 BG te Wezep (20030340/bwt - 28 oktober 2003);

Het dossiernummer en de datum van binnenkomst staat tussen haakjes achter de aanvraag/melding vermeld. Deze bekendmaking is bedoeld als informatie over de nog te behandelen aanvragen. Belanghebbenden worden hiermee in de gelegenheid gesteld kennis te nemen van de inhoud van de aanvragen. Voor meer informatie kunt u, op werkdagen van 9.00 uur tot 12.00 uur, contact opnemen met de afdeling Brovom.

VRIJSTELLING BESTEMMINGSPLAN

*artikel 19, tweede lid, Wet op Ruimtelijke Ordening Burgemeester en wethouders van Oldebroek maken bekend dat zij naar aanleiding van een door de heer H. Veldhoen, het Kooiveen 11 te Oldebroek ingediende bouwvergunningaanvraag (20020360/bwt) voor het realiseren van een woning op vorengenoemd perceel, voornemens zijn om op basis van artikel 19, tweede lid, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan 'Oldebroek-West'. Uit het bouwplan blijkt dat de woning een bouwdiepte krijgt van 11 meter.
De realisatie van de woning is in strijd met het geldende bestemmingsplan. Middels deze vrijstelling wordt geanticipeerd op het voorontwerpbestemmingsplan 'Oldebroek-West, herziening bouwstroken'. De aanvraag en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 5 november 2003 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis te Oldebroek, bij het loket op de afdeling Brovom. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zienswijzen omtrent het voornemen om vrijstelling te verlenen naar voren brengen. De zienswijze dient te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek, Postbus 2, 8096 ZG Oldebroek.

VRIJSTELLING BESTEMMINSPLAN

*artikel 19, derde lid van de Wet op Ruimtelijke Ordening
* Gebruiksverandering
Burgemeester en wethouders van Oldebroek maken bekend dat zij naar aanleiding van een door Bieze Mundt Makelaardij B.V., namens de familie M.P. Beintema, Van Pallandtlaan 34 te Wezep, ingediend verzoek voor het veranderen van het gebruik van de dienstwoning in een woning op vorengenoemd perceel, voornemens zijn om op basis van artikel 19, derde lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan "Wezep Brink-Zuiderzeestraatweg". Het gebruiken van de dienstwoning als woning is in strijd met het geldende bestemmingsplan. Door verlening van genoemde vrijstelling mag de bestaande dienstwoning gebruikt worden als woning.
De aanvraag en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 5 november 2003 gedurende 4 weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis te Oldebroek, bij het loket op de afdeling Brovom. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zienswijzen omtrent het voornemen om vrijstelling te verlenen naar voren brengen.

VOORONTWERPBESTEMMINGSPLAN "WEZEP-OOST 2003; ZUIDERZEESTRAATWEG 529 EN 533"
Burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek maken op grond van de Inspraakverordening bekend, dat met ingang van 5 november 2003 gedurende 4 weken voor een ieder in het gemeentehuis op de afdeling Brovom en in de hulpsecretarie te Wezep ter inzage ligt het voorontwerpbestemmingsplan "Wezep-Oost 2003; Zuiderzeestraatweg 529 en 533". Dit bestemmingsplan beoogt de planologisch-juridische basis te leggen voor de bouw van een vervangende woning op het perceel Zuiderzeestraatweg 533 te Wezep. Het naastliggende perceel Zuiderzeestraatweg 529 wordt ook bij het plan betrokken, omdat beide percelen in het geldende bestemmingsplan bestemd zijn als "Kantoren en bedrijven". In het voorontwerp wordt het perceel Zuiderzeestraatweg 533 bestemd als "Woondoeleinden" en "Achtererf met beperkte bebouwing". De vervangende woning wordt binnen eerstgenoemde bestemming gebouwd. Het perceel Zuiderzeestraatweg 529 blijft bestemd als "Kantoren en bedrijven" waarbij één dienstwoning is toegelaten. Tijdens genoemde termijn kan een ieder schriftelijk zijn of haar zienswijze omtrent de inhoud van vorengenoemd
voorontwerpbestemmingsplan kenbaar maken aan burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek, Postbus 2, 8096 ZG te Oldebroek. Tevens wordt de mogelijkheid geboden om mondeling een zienswijze naar voren te brengen tijdens de hierboven genoemde periode. Dit kan in het gemeentehuis, bij het loket op de afdeling Brovom, op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur. Daartoe kan een afspraak worden gemaakt met de heer A. Hulsebosch (telefoon (0525) 638302).

WIE WORDT ER IN DONKERE TIJDEN IN HET ZONNETJE GEZET? Sommige mensen in de Oldebroeker samenleving verdienen wat extra's. Zij verdienen het om eens extra in het zonnetje gezet te worden. En waarom? Omdat zij zichzelf dikwijls, zo niet dagelijks, wegcijferen voor andere mensen. Dit zijn de mensen die voor niets een oudere helpen, die een vereniging draaiende houden of werkende ouders ontlasten. Deze mensen, dat zijn de vrijwilligers. De gemeente Oldebroek vindt ook dat deze mensen eens wat extra's verdienen. Dat zij dus eens in het zonnetje gezet worden. Die mogelijkheid tot zon in deze donkere wintermaanden ligt in de Oldebroeker Erepenning. Dit is een speciale penning voor die persoon die zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt tegenover de gemeente of de plaatselijke gemeenschap. Het college hoopt tijdens de Nieuwjaarsreceptie van begin januari 2004 weer iemand in het zonnetje te zetten en hem of haar de erepenning uit te reiken. Kent u iemand die de Oldebroeker erepenning verdient? Denkt u er eens over na. U kunt bij de afdeling Voorlichting doorgeven wie volgens u tijdens deze donkere wintermaanden in het zonnetje gezet moet worden. Dit kunt u doorgeven tot 16 november 2003. Telefoon Voorlichting: (0525) 638 270.

VRIJWILLIGERSWERK
Subsidievoorwaarden innovatieve projecten vrijwilligerswerk In het projectplan vrijwilligersondersteuning is een budget van 8.000,00 voor 2003 en 2004 opgenomen om vrijwilligersorganisaties te stimuleren te komen met nieuwe innovatieve ideeën en projecten ter versterking van het vrijwilligerswerk. Vrijwilligersorganisaties die actief zijn in de gemeente Oldebroek worden uitgedaagd om te komen met nieuwe ideeën en projecten ter versterking van het vrijwilligerswerk. Criteria voor innovatieve projecten vrijwilligerswerk:
1. Het gaat om projecten of activiteiten ter versterking van het vrijwilligerswerk.

2. De activiteit is experimenteel, vernieuwend of gericht op verbetering van bestaande activiteiten en werkvormen (waaronder administratieve werkwijzen).

3. De te subsidiëren activiteit is aanvullend op bestaande activiteiten van de organisatie.

4. De subsidie is eenmalig.
Aanvraagprocedure:

- Een standaardformulier is te verkrijgen bij de gemeente Oldebroek, afdeling welzijn & onderwijs, tel.nr. (0525) 638252 en het Vrijwilligers Service Centrum (038) 3769693.

- Het aanvraagformulier moet vóór 17-11-2003 teruggestuurd worden naar de gemeente Oldebroek, afdeling welzijn en onderwijs, mw. C. Spijkerboer, postbus 2, 8096 ZG Oldebroek.

- Het Lokaal Vrijwilligers Platform brengt advies uit aan het college van burgemeester en wethouders op basis van de vastgestelde criteria.
- Het college van burgemeester en wethouders beslist over de aanvragen op volgorde van binnenkomst op grond artikel 2c van de welzijnsverordening (activiteiten met incidenteel of experimenteel karakter).

- De projecten, die in aanmerking komen voor een subsidie, worden op 15 januari 2004 in het Vrijwilligers Service Centrum bekend gemaakt. Publicatie van deze projecten vindt plaats in de Vrijwilligerskrant
1-2004, de Huis aan Huis, de website LIC en op de LOCO.

BESLUITENLIJST RAADSVERGADERING
Op grond van art. 23, lid 5, van de Gemeentewet dienen de besluitenlijsten van de raadsvergaderingen te worden gepubliceerd. Op de website van de gemeente Oldebroek, onderdeel "Vergaderingen", is momenteel de lijst van de vergadering van 7 oktober 2003 opgenomen.

RAADSVERGADERING
Dinsdag 11 november 2003 vergadert de gemeenteraad om 19.30 uur in het gemeentehuis te Oldebroek en woensdag 12 november 2003 vergadert de gemeenteraad om 14.00 uur in het gemeentehuis te Oldebroek.
*Agenda

1. Opening.

2. Vaststelling van de agenda.

3. Spreekrecht burgers over geagendeerde onderwerpen.
4. Notulen van de vergadering van 7 oktober 2003.
5. Meerjarenbegroting 2004 -2007.

6. Sluiting.

Dinsdag 18 november 2003 vergadert de gemeenteraad om 19.30 uur in het gemeentehuis te Oldebroek.

*Agenda

1. Opening.

2. Vaststelling van de agenda.

3. Spreekrecht burgers over geagendeerde onderwerpen.
4. Ingekomen stukken.

5. Mondelinge vragen van raadsleden.

6. Voorstel tot vaststelling van het ontwerpbestemmingsplan "Buitengebied; Bovenheigraaf (Koele)".

7. Voorstel tot vergoeding van planschade aan fam. C.G. Blaauw, Elzenweg 6, Oldebroek.

8. Voorstel tot vergoeding van planschade aan de heer W.M. Frank, Rustenburgsweg 35, Oldebroek.

9. Voorstel tot vergoeding van planschade aan mevrouw W. Koopman, Rustenburgsweg 41, Oldebroek.

10. Voorstel tot vergoeding van planschade aan de heer H.J. van Norel, Zuiderzeestraatweg 232, Oldebroek.

11. Voorstel tot vergoeding van planschade aan de heer W. den Besten, Oude Dijk 11, Oldebroek.

12. Voorstel tot vergoeding van planschade aan de heer H. Beijeman, Zuiderzeestraatweg 244, Oldebroek.

13. Voorstel tot beschikbaarstelling van gelden voor de ontwikkeling van - en grondaankopen in het toekomstige bestemmingsplan Bedrijventerrein Hattemerbroek.

14. Voorstel tot instemming met de hoofdlijnen van de "Integrale beleidsnotitie handhaving gemeente Oldebroek".

15. Voorstel tot vaststelling van de Verordening ambtelijke bijstand en fractieondersteuning.

16. ARN-problematiek.

- opinie- en oordeelsvormende bespreking.

17. Voorstel tot wijziging van de begroting 2003.
18. Sluiting.


*Spreekrecht in de raad
Aan het begin van de openbare raadsvergadering bestaat voor belanghebbenden de mogelijkheid (kort) het woord te voeren over onderwerpen die op de agenda staan. Degene die van het spreekrecht gebruik wil maken moet dat tenminste 24 uur voor de aanvang van de vergadering melden bij de raadsgriffier, de heer J. Tabak (0525) 638228.
Het spreekrecht tijdens de raadvergaderingen kent wel enkele beperkingen. Onder andere geldt dit recht niet als reeds eerder voor hetzelfde onderwerp deze gelegenheid is geboden in een commissievergadering.

BINNENSPORTACCOMMODATIES
Voor meer informatie over de huurmogelijkheden en reserveringen van sporthal "De Kamphal" in Wezep, sportzaal "De Talter" in Oldebroek en de zes gemeentelijke gymzalen in de verschillende kernen kunt u bellen met de afdeling Welzijn en Onderwijs, telefoon (0525) 638252.

SCHIETOEFENINGEN

* Woensdag 12 november, donderdag 13 november, woensdag 19 november en woensdag 26 november 2003 worden er op het ASK-terrein schietoefeningen gehouden, waarbij het terrein wordt uitgebreid met de strook ten zuidoosten van de Nieuwe Zuidweg (asfaltweg).
* Donderdag 6 november en woensdag 19 november 2003 worden er avondschietoefeningen gehouden op het ASK-terrein.

RONDJE POLITIEK
Wekelijks zendt de LOCO op woensdagavond tussen 18.00 en 19.00 uur het programma "Rondje Politiek" uit. In de komende weken zijn aan de beurt:

* Woensdag 5 november 2003 CDA/VVD (in verband met dankdag duurt het programma deze keer tot ± 18.45 uur).

* Woensdag 12 november 2003 ChristenUnie/PvdA.

HUISHOUDELIJK AFVAL

* Huisvuil, Wit- en Bruingoed, Klein Chemisch Afval, Grof huishoudelijk afval, Kleding en Kringloopgoederen Zie afvalkalender 2003.


*Gebruikte kurk
Voor recycling inleveren bij de supermarkten Edah en Super/De Boer, de wereldwinkel aan de Meidoornpassage en zaal 't Trefpunt in Wezep en bij de supermarkten Golff en De Spar en slijterij Herkert in Oldebroek.


*Plastic bloempotten
Inleveren bij Gini's Nursery aan de Industrieweg te Wezep.


* Oud Papier
Voor het inleveren van oud papier kunt u terecht bij de permanent geplaatste containers van verenigingen en instellingen.
· Zaterdag 8 november 2003 wordt er oud papier opgehaald in Oosterwolde en Oldebroek. Dit zijn de gebieden tussen de bebouwde kom borden van de betreffende kernen.

· Iedere zaterdag staat er een papiercontainer bij "De Schakel" aan de Oranjeboomlaan in Wezep. U kunt daar terecht van 9.00 - 12.00 uur.
· Links van de Glen Mills School, Zuiderzeestraatweg 620 te Wezep, staat een container van zangvereniging "Halleluja" voor oud papier. Brengtijden: van maandag tot en met vrijdag tussen 12.00 - 20.00 uur en zaterdag tussen 10.00 - 17.00 uur.

· Aan de Bovenmolenweg 7 te Oldebroek staat een container voor oud papier van de Eben Haezerschool.

· Maandag 10 tot en met woensdag 12 november 2003 staat er een container voor oud papier bij de openbare basisschool De Klimop te Wezep.

· Donderdag 13 november 2003 staat er een container voor oud papier bij de christelijke basisschool De Regenboog te Oldebroek.
· Maandag 17 november 2003 staat er een container voor oud papier bij de hervormde Pauluskerk te Wezep.

· Maandagavond 17 en dinsdag 18 november 2003 staat er een container voor oud papier bij de gereformeerde basisschool De Meidoorn te Wezep.
· Maandag 17 tot en met donderdag 20 november 2003 staat er een container voor oud papier bij de Goede Herderschool te Wezep.