Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 5 november 2003

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

BOUWVERGUNNINGEN aangevraagd

(kennisgeving volgens artikel 41 van de Woningwet) Meer informatie over deze aanvragen is te verkrijgen bij de unit Handhaving en Vergunningen.

Capelseweg 114, plantenkas bouwen.
Gravure 14, dakkapel voorzijde aanbrengen.
Maasdal 68, dakkapel voorzijde aanbrengen.
s-Gravendreef 11, dakopbouw en dakkapel aanbrengen.

TER INZAGE

Onderstaand plan ligt ter inzage in verband met een vrijstellingsprocedure.


1. Sint Luciabaai 20, woning uitbreiden.

2. s-Gravendreef 11, dakopbouw en dakkapel aanbrengen.
3. Gravure 14, dakkapel voorzijde aanbrengen.

Aan deze bouwaanvragen kan worden meegewerkt door vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het rechtsgeldige bestemmingsplan door toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.
In verband met de vrijstellingsprocedure liggen de aanvragen met bijbehorende tekeningen met ingang van donderdag 6 november 2003, gedurende vier weken, op werkdagen ter inzage. Gedurende de aangegeven periode is iedereen bevoegd zienswijzen in te brengen tegen de voor het bouwplan van toepassing zijnde procedure.

BOUWVERGUNNINGEN verleend

Verzenddatum 28 oktober 2003:
P.C. Boutenssingel 15, gymzaal bouwen.
Amsteldiep 27-33/ Hollandsch Diep 4, winkelpand uitbreiden. Hordaland 15, dakkapel voorzijde aanbrengen.

KAPVERGUNNINGEN

Kapvergunningen zijn aangevraagd en verleend voor het kappen van de volgende bomen:

Verzenddatum 20 oktober 2003:

Terrein van Hervormde St. Bejaardenzorg De Vijverhof 1 esdoorn. De boom staat aan de rechterzijde van de brug naar de Kerklaan op het terrein van het verzorgingstehuis. De boom is nagenoeg dood. Maerlantpark 13 1 prunus, 1 berk en 1 malus. De bomen zijn te groot geworden voor de tuin.

Door de gemeente zijn de volgende kapvergunningen aangevraagd en verleend:

Gruttosingel ter hoogte van 21-31 18 populieren. De bomen drukken de bestrating op en de vitaliteit neemt sterk af. Herplant met 12 bomen (es, kastanje en eiken).
Sportpark Schenkel 4 populieren. De bomen drukken de bestrating ernstig op. Herplant met 11 bomen (essen en eiken). Rosanderwaard ter hoogte van 1-21 11 meidoornen. Vitaliteit is slecht. Herplant met 11 sierperen.
Ranonkelstraat ter hoogte van 7-12 en 16 3 bolacacias. Deze zijn ziek. Herplant met 3 bolacacias.

Indien u meent door één van de bovengenoemde verleende vergunningen (beschikkingen) in uw belang te zijn getroffen, kunt u daartegen bij de gemeente een bezwaarschrift indienen. Volgens de bepalingen in de Algemene wet bestuursrecht moet het gemotiveerde bezwaarschrift binnen 6 weken na verzending van de beschikking worden ingediend.

BIJDRAGE IN CURSUSKOSTEN STICHTING CAPELSE MUZIEKSCHOOL

De bijdragepercentages voor de cursuskosten van de Capelse muziekschool voor het cursusjaar 2003/2004 zijn vastgesteld. Leerlingen van de Capelse muziekschool, die op 1 augustus 2003 de leeftijd van 21 jaar nog niet hadden bereikt, kunnen een bijdrage ontvangen in de cursuskosten van de Capelse muziekschool.

De inkomensgrenzen en bijdragepercentages zijn voor het cursusjaar 2003/2004 als volgt vastgesteld:

Inkomensgrenzen 2002 bijdrage
percentage

tot een bruto-jaarinkomen van 18.297,-- 65 %
bij een bruto-jaarinkomen van 18.297,-- tot 20.553,-- 50 % bij een bruto-jaarinkomen van 20.553,-- tot 23.350,-- 35 % bij een bruto-jaarinkomen van 23.350,-- tot 26.047,-- 25 % bij een bruto-jaarinkomen van meer dan 26.047,-- 0 %

Tevens kan de hoogte van het vermogen van invloed zijn op het bijdragepercentage.
De maximale bijdrage is 344,-- per cursusjaar.

Aanvragen kunt u indienen tot uiterlijk 1 december 2003. Vindt inschrijving tijdens het cursusjaar 2003/2004 plaats, dan kunt u de aanvraag indienen binnen twee maanden daarna en in elk geval vóór afloop van het cursusjaar.

De aanvraagformulieren kunt u verkrijgen bij het Informatiecentrum (zie wegwijzer) of bij de Capelse muziekschool. Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met de deelsector Welzijn en Educatie, telefoon 010-2848392.

Het bovenstaande betreft slechts de belangrijkste onderdelen van de regeling. Vanaf heden ligt bij het Informatiecentrum op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur de gehele regeling en de bijbehorende Verordening bijdrage cursuskosten Capelse muziekschool ter inzage.

INTOCHT VAN SINT EN PIET

Het college van burgemeester en wethouders en de burgemeester van Capelle aan den IJssel, ieder voor zover bevoegd, maken bekend dat zij vergunning hebben verleend voor een Sinterklaasintocht in Capelle aan den IJssel op zaterdag 15 november 2003.

Op zaterdag 15 november 2003 omstreeks 10.00 uur zal Sinterklaas en zijn gevolg aanmeren aan de kade van het voormalig Vuykterrein. Onder begeleiding van de zwarte pieten zal Sinterklaas, samen met burgemeester Joke van Doorne, per Landauer een tocht maken die rond 11.30 uur eindigt op het Stadsplein. Het gezelschap wordt hier ontvangen door Ome Siem & Meneer Jan en de kleine burgers van Capelle aan den IJssel. Sinterklaas en zijn pieten hopen dat er héél veel kindertjes naar het Vuykterrein èn het Stadsplein komen om hen te verwelkomen!

De route van de Sinterklaasoptocht gaat vanaf de Dorpsstraat via de Kerklaan, de Fluiterlaan en de Rivierweg naar het Stadsplein.

De bouwaanvragen waarvoor een procedure vereist is, de kapvergunningen en de gehele regeling en de bijbehorende Verordening bijdrage cursuskosten Capelse muziekschool liggen ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111, op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur. Gemotiveerde bedenkingen en bezwaarschriften kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.