STICHTING ROKERSBELANGEN

Stappenplan CAN rookvrije kroeg

Amsterdam, 4 november 2003.
Wanneer de Nederlandse horeca binnenkort een acceptabel stappenplan om niet rokers in de horeca te beschermen aan minister Hoogervorst kan aanbieden zal de horeca per 1 januari 2005 niet rookvrij hoeven te zijn. Inmiddels neemt anti rookclub Clean Air Now, op geheel eigen wijze, vast een voorschot op een eigen stappenplan.

Oud voorzitter van CAN, Fons Nijpels, geeft een lid van de anti rookclub op de CAN website advies over het opstarten van een rookvrije kroeg. Hij adviseert om de homoscene, want die roken immers als schoorstenen en arbeiders te mijden bij een rookvrije kroeg. Ton Wurtz van de Stichting Rokers Belangen:Dit is weer een typische actie van CAN, ze sturen tegenwoordig blijkbaar niet alleen aan op een tweedeling tussen rokers en niet-rokers, maar gaan steeds verder. Dit is het soort stappenplan waar niemand op zit te wachten, ik ben benieuwd waar de grenzen van CAN liggen. Mogen straks van hen alleen nog maar niet rokende hoger opgeleide heteroseksuele mannen naar de kroeg? Als het aan de SRB ligt blijven rokers en niet-rokers welkom in alle kroegen en het maakt ons daarbij niet uit of iemand arbeider of homoseksueel is.

Stichting Rokers Belangen
De Stichting Rokers Belangen is een consumentenorganisatie die sinds 1993 actief opkomt voor de rechten en belangen van de volwassen roker en die zich sterk maakt voor een samenleving waarin tolerantie en wederzijds begrip tussen rokers en niet-rokers bestaat.

Noot voor de redactie,