Gemeente Apeldoorn

Diftar Online van start

Vanaf dinsdag 4 november om 16.00 uur kunnen inwoners van de gemeente Apeldoorn via internet een kijkje nemen op de site Diftar Online. Op deze site kan men zien hoe vaak men afval heeft aangeboden. De eerste gegevens die te raadplegen zijn, hebben betrekking op de maand september 2003. De gegevens worden maandelijks vernieuwd.

Via de Diftar Online pagina kan men met behulp van het sofinummer logt de burger in op de eigen gegevens. Vervolgens is te zien welke containers op het adres geregistreerd staan en hoe vaak deze zijn aangeboden. Als men gebruik maakt van een ondergronds systeem kan men zien hoe vaak de klep van de afvalcontainer is geopend.

Vanaf september 2003 zijn de eerste gegevens geregistreerd. Mensen die gebruik maken van een ondergronds systeem maar in september nog geen milieupas hadden, treffen op dit moment dus nog geen gegevens aan. Ook als men gebruik maakt van het diftar maatwerk vindt men zijn eigen individuele gegevens niet terug.

Tot het einde van dit jaar is Diftar on line een testsite. Vanaf 1 januari 2004 gaat de definitieve versie de lucht in. De gegevens worden één maal per maand ververst. Dat betekent dat men in november de maand september kan zien en in december komt daar de maand oktober bij enz.

Met Diftar Online geeft de gemeente Apeldoorn inzicht in het eigen afvalgedrag. Op die manier kan men straks zelf de hoogte van de afvalstoffenheffing bijhouden. Mensen die zelf niet over internet beschikken kunnen gebruik maken van de internetaansluiting in het Stadsinformatiepunt.

Voor het laatst bijgewerkt op: 4-nov-2003 03:32