Heuvelrug, 15.30 uur

Utrecht 04-11-2003 - Persberichten district Heuvelrug

Ruzie via MC bak
RHENEN Een woordenwisseling via een 27 MC bakkie heeft afgelopen weekend geleid tot een mishandeling.
Twee Rhenenese zendamateurs hadden zaterdagavond contact met elkaar. Dit leidde rond 20.00 uur via de ether tot een verhitte discussie, waarbij een 31-jarige man een 54-jarige plaatsgenoot uitdaagde om hem op te zoeken. Dit gebeurde vervolgens ook. Toen de 54-jarige bij het huis aan de Dr. Wallerstraat stond, werd hij door de andere belaagd. De 31-jarige sloeg met een ijzeren pijp in op de andere man. Het slachtoffer werd daarbij onder meer in zijn gezicht geraakt. Toen hij de volgende dag aangifte deed van mishandeling bij de politie, meldde ook de 31-jarige zich gelijktijdig aan het bureau. Hij werd direct aangehouden. Volgens de verdachte had ook de andere man tijdens de confrontatie een pijp bij zich en daarmee geslagen. Het is nu aan de rechter om over deze zaak een oordeel te geven.

Gestolen bromfiets weer terug
RHENEN Een op 10 september j.l. vanaf het Stationsplein in Rhenen gestolen bromfiets werd afgelopen zaterdag weer getraceerd. Agenten zagen toen rond 00.10 uur op de Nieuwe Veenendaalsestraatweg een brommer zonder verlichting voorbij komen. Toen de bestuurder daarop werd aangesproken kon hij geen bromfietscertificaat tonen en bleek de bromfiets onverzekerd te zijn. Bij het natrekken van het framenummer kwam naar voren dat de gemotoriseerde tweewieler was gestolen. De 15-jarige bestuurder werd aangehouden. In het politiebureau verklaarde hij dat de bromfiets een week eerder van een andere jongen was gekocht.

Extra controles op verlichting

In het politiedistrict Heuvelrug wordt de komende periode extra gecontroleerd op verlichting. Tussen zonsondergang en zonsopgang, maar ook overdag bij slecht weer, vinden in het gehele district controlemomenten plaats.

Hierbij worden niet alleen fietsers en automobilisten gecontroleerd, maar ook brom- en snorfietsen en gehandicaptenvoertuigen. Een goede verlichting is immers, met name in deze periode van het jaar, voor eenieder van levensbelang.

Een boete voor een defecte of niet-deugdelijke voor- of achterlicht bedraagt 14 euro. Is zowel het voor- als achterlicht defect, dan wordt de boete verhoogd tot 23 euro.

De controles worden uitgevoerd door onder meer de werkstudenten, medewerkers uit de noodhulp en wijkagenten.