Ingezonden persbericht

Brocade biedt multiprotocol fabric routing services voor SAN's

Optimale inzet bestaande en nieuwe SAN's via Fibre Channel- en IP-netwerken

Reading, UK, 4 november 2003 - Brocade Communications Systems, Inc. (Nasdaq: BRCD), leverancier van infrastructuren voor Storage Area Networks (SAN's), introduceert multiprotocol fabric routing services die de functionaliteit, schaalbaarheid en flexibiliteit van de huidige SAN's aanzienlijk uitbreiden. De diensten worden geleverd op het Brocade SilkWorm Fabric Applications Platform (SilkWorm Fabric AP) en stellen gebruikers in staat hun SAN's logisch te consolideren, schaalbaar te maken en de SAN-functionaliteit en -voordelen uit te breiden over verschillende netwerken en over grotere afstanden. De nieuwe multiprotocol fabric routing-diensten bieden:


* Fibre Channel-to-Fibre Channel-routing (FC-to-FC) voor consolidatie en uitbreiding van afzonderlijke SAN's naar Logical Private SAN's (LPSAN's) die een hoge mate van configuratieflexibiliteit en systeembeschikbaarheid bieden met minimale risico's en complexiteit voor eindgebruikers;
* iSCSI-to-FC-overbrugging voor de koppeling van goedkopere hosts die via Ethernet zijn verbonden, met de Fibre Channel SAN fabrics via het iSCSI-protocol;
* Fibre Channel naar FC-IP-vertaling om bestaande Fibre Channel SAN's via IP-netwerken uit te breiden over langere afstanden.

De multiprotocol fabric routing services worden geleverd via de Brocade Xpath-technologie die klanten ruime mogelijkheden biedt voor flexibele configuratie van SAN-protocollen op een port-to-port-basis binnen de SilkWorm Fabric AP.

"Klanten willen de waarde van hun storage- en SAN-omgevingen verbeteren zonder dat de complexiteit of kosten toenemen", zegt Nick Allen, Vice-President van Gartner. "Wanneer klanten hun storage consolideren en SAN's uitbreiden, wordt het vermogen om fysieke SAN's logisch te segmenteren, diverse netwerkprotocollen te beheren en de bestaande WAN- en LAN-infrastructuren in te zetten om de afstand voor een SAN uit te breiden, een kritische succesfactor. Leveranciers van SAN-infrastructuren moeten inspelen op deze eisen om klaar te zijn voor de volgende ontwikkelingsfase van SAN's."

FC-to-FC routing service

* Via FC routing kunnen klanten van Brocade fysiek gescheiden SAN fabrics logisch verbinden om gedeelde wire-speed toegang mogelijk te maken tot storage-onderdelen van elke SAN fabric. Hierdoor kunnen klanten bronnen binnen een SAN schalen en delen met de beheer- en isolatiemogelijkheden van afzonderlijk beheerde SAN's.
* Met FC routing kunnen gebruikers LSAN's creëren voor de fabrics in hun SAN-omgeving. Zo beschikken ze over efficiënte consolidatie van middelen en inzet van afzonderlijke SAN-eilanden met het beheer en de isolatie, beveiliging en stabiliteit van apart beheerde SAN's.
* Klanten benutten de voordelen van FC routing door hun fabrics te verbinden met een of meer SilkWorm Fabric AP-producten met fabric routing-diensten; hiervoor zijn geen configuratiewijzigingen voor de bestaande fabrics nodig. Klanten kunnen hun apparatuur delen door 'LSAN-zones' te definiëren met apparatuur op meerdere fabrics en de ondersteuning voor LSAN's met duizenden apparaten. Dit voorkomt beperkingen van een enkele fabric en de complexiteit van het samenvoegen van fabrics. Storage-apparatuur kan gelijktijdig functioneren in diverse LSAN's, wat leidt tot enorme flexibiliteit en inzetbaarheid voor klanten.

iSCSI-to-FC bridging service
Door iSCSI bridging kunnen Brocade SAN-gebruikers servers die het iSCSI-protocol gebruiken en via Ethernet met het netwerk verbonden zijn, kosteneffectief en eenvoudig beheersbaar koppelen aan Brocade Fibre Channel SAN's. Zo kunnen ze de voordelen van hun Fibre Channel SAN's verbreden naar applicaties op goedkopere servers en het beheer centraliseren, de backup verbeteren en de storage consolideren. Belangrijke features zijn de integratie van iSCSI-apparatuur in Fibre Channel SAN-zones voor beveiliging en ondersteuning van diverse iSCSI hosts die een poort delen. Dit leidt tot de laagst mogelijke kosten per verbonden server. Deze dienst is te configureren op poortniveau op de SilkWorm Fabric AP en daardoor eenvoudig te implementeren in bestaande of geplande SAN-omgevingen.

SAN-uitbreiding via FC-IP
Door FC-IP-ondersteuning kunnen klanten hun SAN betrouwbaar uitbreiden voor distaster recovery, remote replicatie en datamigratie, via campus-, stedelijke of wide area IP-netwerken. Met de FC-IP-mogelijkheid van de nieuwe services kan elke poort van een SilkWorm Fabric AP het FC-IP-protocol gebruiken als Fibre Channel bridge over het IP-netwerk. In combinatie met de FC routing-opties, kunnen lokale of remote fabrics gescheiden fabrics zijn waarbij LSAN's worden ingezet voor de verbinding met apparatuur, of de fabrics kunnen samengevoegd worden tot één fabric.

Verder heeft Brocade de samenwerking met CNT uitgebreid, waardoor het bedrijf de CNT Ultranet Edge Gateway aanbeveelt voor de uitbreiding van overbrugging over langere afstanden van Brocade Fibre Channel SAN's. Meer dan 300 gezamenlijke klanten maken inmiddels gebruik van deze oplossing, die speciaal ontwikkeld is voor bedrijfskritische, hoogwaardige applicaties die stedelijke of Wide Area Network-verbindingen vereisen.

Brocade multiprotocol fabric routing-diensten voor SilkWorm Fabric AP zijn in de eerste helft van 2004 beschikbaar. De SilkWorm Fabric AP is de eerste intelligente switch die is ontwikkeld om storage-managementapplicaties in een SAN fabric te hosten. Dit resulteert in operationele en kostenvoordelen door centraal beheer en minder beheerpunten. Dit platform zal worden ingezet door OEM-partners als HP en EMC voor de nieuwe generatie op fabric gebaseerde storage-beheerapplicaties.

# # #

Brocade Communications Systems, Inc.
Brocade (Nasdaq: BRCD) biedt een intelligent platform voor genetwerkte storage-infrastructuren. Vooraanstaande leveranciers van systemen, applicaties en storage kiezen voor Brocade als basis voor hun SAN-oplossingen. De Brocade SilkWorm®-reeks van fabric switches en software is ontwikkeld om databeschikbaarheid en het gebruik van storage- en serverhulpmiddelen te optimaliseren. Bedrijven vereenvoudigen met de Brocade-oplossingen de implementatie van SAN's, verlagen de Total Cost of Ownership (TCO) en vergroten de netwerk- en applicatie-efficiëntie.