Ingezonden persbericht

Persbericht

WEBMETHODS INTRODUCEERT REAL-TIME BUSINESS ACTIVITY MONITORING MET WEBMETHODS DASHBOARD

webMethods sluit OEM-overeenkomst en introduceert nieuw product gebaseerd op Informatica's PowerAnalyzer

AMSTERDAM en FAIRFAX, Va. - 3 november 2003 - webMethods, Inc. (Nasdaq: WEBM), de toonaangevende aanbieder van webservices-infrastructuur en Informatica Corporation (Nasdaq: INFA), marktleider in data-integratie en Business-Intelligencesoftware maken vandaag een OEM-overeenkomst bekend, waarbij webMethods een licentie genomen heeft op de PowerAnalyzer-software van Informatica. Doel is om de uitgebreide dashboardmogelijkheden uit PowerAnalyzer aan webMethods klanten aan te bieden. Dit geschiedt in de vorm van een nieuw product: webMethods Dashboard(tm). webMethods Dashboard geeft klanten bedrijfsbreed inzicht in alle bedrijfsprocessen en maakt besluitvorming mogelijk op basis van real-time informatie. Het nieuwe product wordt een vast onderdeel van de reeds bestaande Business-Activity-Monitoringoplossingen van webMethods.

"real-time-inzicht in bedrijfskritieke processen en de mogelijk per direct te reageren op bepaalde gebeurtenissen zijn tegenwoordig absolute voorwaarden geworden voor managers," zegt Debbie Rosen, senior vice president, BAM businessunit bij webMethods. "Onze klanten kunnen met webMethods Dashboard informatie eenvoudig real-time analyseren en zo direct op elke transactie reageren."

Business Activity Monitoring (BAM) zorgt voor inzicht in en controle over bedrijfsprocessen, IT-operaties en transacties en maakt zo real-time-besluitvorming mogelijk. webmethods Dashboard levert real-time-rapporten over alle data die door het webMethods Integratie Platform gaat. Daarbij worden prestatie-indicatoren continue gemeten en eventuele waarschuwingen real-time doorgegeven. Managers hoeven dus niet meer te wachten op de wekelijkse of maandelijkse rapportages om in te grijpen of beslissingen te nemen. Zodra het webMethods Dashboard veranderingen bemerkt in een bedrijfsproces of andere parameter, volgt er een directe interpretatie van de informatie en wordt er een waarschuwing naar de gebruiker gestuurd. Dit gebeurt allemaal real-time, binnen de kaders van het normale bedrijfsproces.

PowerAnalyzer is het enige BI-platform dat een echte 'real-time' architectuur kent, die bovendien gekoppeld kan worden aan contextgevoelige 'right-time' gegevens. Door optimaal gebruik te maken van de PowerCenterRT-software voor gegevensintegratie en faciliteiten als Java Messaging Services (JMS), kunnen eindgebruikers op hun dashboard bewegende indicatoren in real-time bekijken. Hierdoor kunnen zij zakelijke processen beter volgen en vergelijken met andere right-time-gegevens, die aan deze gegevens context bieden. Hierdoor kunnen afwijkingen snel en gemakkelijk worden vastgesteld.

Naar verwachting zal webMethods Dashboard in december 2003 algemeen beschikbaar zijn.

Over webMethods

webMethods, Inc (Nasdaq: WEBM) is de eerste onderneming in de software-industrie die een volledige webservices-infrastructuur biedt. De innovatieve oplossingen van webMethods op het gebied van integratie, webservices, portals en bedrijfsprocesanalyse, stellen wereldwijd meer dan 950 top-2000 ondernemingen in staat om applicaties en bedrijfsprocessen te integreren en het rendement op hun investering te meten en te optimaliseren. webMethods heeft haar hoofdkantoor in Fairfax, Virginia. De onderneming heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Azië en Europa, waaronder Amsterdam.