Gemeente Zevenaar

INHOUD INFO WEEK 45, 2003

AANVRAGEN VRIJSTELLING BESTEMMINGSPLAN

Bij burgemeester en wethouders zijn de volgende aanvragen ingekomen om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen:

- van het bestemmingsplan Zonnemaat voor het vergroten van de woning op het perceel Sweelinckstraat 1 te Zevenaar;

- van de gebruiksvoorschriften van het bestemmingsplan Zonnemaat voor het vestigen van een bedrijfje aan huis (ontbijt- en brunchservice) op het perceel Sibeliusstraat 35 te Zevenaar;

- het bestemmingsplan Zevenaar-Centrum voor de tijdelijke plaatsing van een tuinhuisje voor een periode van maximaal vijf jaar op het perceel Van Munsterstraat 3C te Zevenaar.

Bij burgemeester en wethouders is een aanvraag ingekomen om met toepassing van artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Buitengebied 2000 voor het gedeeltelijk herbouwen en veranderen van de woning op het perceel Slenterweg 6a te Zevenaar.

Bij burgemeester en wethouders is een aanvraag ingekomen om met toepassing van artikel 15 en artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Zevenaar-Centrum voor de bouw van een woon- en bedrijfscomplex van drie bouwlagen op de percelen Schoolstraat 3 en 5 te Zevenaar.

Ter inzage
De aanvragen liggen met ingang van 6 november a.s. gedurende vier weken ter inzage bij de frontoffice van de sector Grondgebied. Tijdens deze periode kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders.

MILIEUBERICHT

Burgemeester en wethouders maken bekend dat bij hen een melding is ingekomen als bedoeld in artikel 8.19 lid 2 onder b van de Wet milieubeheer van Sicpa Sinclair B.V., Didamseweg 142 te Zevenaar. De verandering omvat de tijdelijke noodproductie van inkten en vernissen op waterbasis in de offsetruimten tot de sluitingsdatum van de fabriek. Verder houdt de melding in dat de productie van inkten op basis van oplosmiddelen, alsmede van kranteninkt definitief is beëindigd en wordt ook niet meer opgestart.
De voorgenomen verandering leidt niet tot andere of grotere nadelige gevolgen voor het milieu dan de inrichting ingevolge de op 9 mei 1995, onder nummer 737, verleende Wet milieubeheervergunning en de daaraan verbonden beperkingen en voorschriften mag veroorzaken. De verandering geeft dan ook geen aanleiding om de vergunning te wijzigen. Tot dit oordeel zijn zij tevens gekomen omdat Sicpa de bedrijfsactiviteiten op de Zevenaarse locatie binnen een jaar volledig beëindigt. Daarom hebben zij op 28 oktober 2003 besloten de melding te accepteren.

Ter inzage
De melding en de bijbehorende stukken worden op 5 november 2003 ter inzage gelegd bij het frontoffice van de sector Grondgebied van het gemeentehuis. Zij kunnen daar tot het einde van de bezwarentermijn tijdens de openingstijden worden ingezien. Op afspraak is dit ook buiten openingsuren mogelijk. Hiervoor kan contact worden opgenomen met mevrouw T. Koenen, doorkiesnummer 595 244, van de afdeling Bouwen, Wonen en Milieu.

Inspraakmogelijkheden
Binnen zes weken na verzending van het besluit kunnen belanghebbenden een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders.

LUCHTKWALITEIT

In 2001 is het Besluit luchtkwaliteit in werking getreden. In het besluit is opgenomen dat burgemeester en wethouders een inventarisatie naar de luchtkwaliteit moeten uitvoeren op die plaatsen waar naar redelijke verwachting mensen worden blootgesteld aan luchtverontreiniging.
Voor Zevenaar is nagegaan of in 2002 nabij de snelweg A12 de wettelijke luchtkwaliteitsnormen uit het Besluit luchtkwaliteit voor de luchtverontreinigende stoffen: stikstofdioxide (NO2), koolmonoxide (CO), fijn stof (PM10) en benzeen (C6H6) worden overschreden. In hun vergadering van 28 oktober hebben burgemeester en wethouders de luchtkwaliteit vastgesteld.

Resultaten
Uit de inventarisatie blijkt dat bij een aantal woningen langs de A12 de grenswaarde voor fijn stof wordt overschreden. Omdat de grenswaarde voor fijn stof op meer locaties wordt overschreden moet voor 1 mei 2004 luchtkwaliteit van fijn stof op die locaties opnieuw worden vastgesteld. Opgemerkt wordt dat de grenswaarde voor fijn stof in nagenoeg heel Nederland wordt overschreden. Het nemen van maatregelen valt onder rijksbeleid.
Voor alle overige stoffen wordt de grenswaarde niet overschreden. De plandrempel uit het Besluit luchtkwaliteit wordt nergens overschreden.

Ter inzage
De rapportage Luchtkwaliteit 2002 ligt vanaf woensdag 5 november voor eenieder ter inzage bij de front- office van de sector Grondgebied.

VERLENGING REACTIETERMIJN PERSPECTIEVENSCHETS RUIMTELIJK BELEIDSPLAN

De gemeente heeft besloten een Ruimtelijk Beleidsplan op te stellen. Ter voorbereiding op dit plan zijn drie mogelijke ontwikkelingsrichtingen geschetst. Deze ontwikkelingsrichtingen zijn beschreven in de Bouwstenen en Perspectievenschets. De gemeente wil graag weten wat u er van vindt.

Schriftelijk reageren
De periode om schriftelijk te reageren is verlengd tot 1 december 2003. Dit kan per brief of e-mail:

* gemeente Zevenaar, afdeling RZV
Postbus 10
6900 AA Zevenaar

* Gemeente@zevenaar.nl
De notitie Bouwstenen en Perspectievenschets ligt gedurende deze periode ter inzage bij frontoffice Grondgebied.

Informatiekrant niet ontvangen
Heeft u een exemplaar van de informatiekrant over het Ruimtelijk Beleidsplan niet ontvangen, dan kunt u een exemplaar afhalen bij de frontoffice Grondgebied.

GLADHEIDBESTRIJDING

Ter bestrijding van de gladheid in de winterperiode heeft het gemeentebestuur het gladheidbestrijdingsplan 2003-2004 vastgesteld. Dit plan beschrijft op welke wijze de gladheid in de gemeente Zevenaar wordt bestreden. Het gladheidseizoen loopt van 28 oktober 2003 tot 3 mei 2004.

De Provincie Gelderland beschikt over een uitgebreid meetnet waar de te verwachten gladheid wordt vastgesteld. De provincie waarschuwt de dienstdoende opzichter van de Gemeente Zevenaar en deze geeft het sein dat er gestrooid gaat worden.

Daadwerkelijke bestrijding.
Er wordt gestrooid op de doorgaande wegen, veel bereden wegen, fietspaden en bij projecten met een openbare publieksfunctiefunctie (politiebureau, centrale huisartsenpost, brandweer, ziekenhuis, scholen en gemeentehuis) op basis van een vaste route. Deze vertrekt vanaf de werf aan de Prof. Aalbersestraat.
De gemeente Zevenaar werkt met gewone zoutstrooiers en niet met zogenaamde natzoutstrooiers. Hiermee kan bij beperkte gladheid preventief gestrooid worden, 2 uur voordat het glad wordt, begint men te strooien. De routes zijn dan al voor een groot deel gereden op het moment dat het verkeer op gang komt. Bij sneeuw en ijzel is dit niet altijd mogelijk. Dan worden eerst de doorgaande wegen en belangrijke fietspaden gedaan.Voor de bestrijding worden 4 voertuigen ingezet (2 vrachtwagens en 2 tractoren). Bij normale gladheid zijn de wagens binnen ongeveer twee en half uur weer op de gemeentewerf terug.

Trottoirs en voetpaden.
In de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) is geen verplichting opgenomen voor burgers tot het sneeuwvrij houden en bestrijden van gladheid op trottoirs en voetpaden. Het gemeentebestuur doet een dringend beroep op de burgers om de tegelpaden voor of naast de woning zelf schoon te maken. Bij het aanbiedstation aan de Didamseweg wordt tijdens de openingstijden strooizout beschikbaar gesteld.

Ter inzage.
Voor belangstellenden ligt het gladheidbestrijdingplan 2003-2004 ter inzage bij de frontoffice van de sector Grondgebied. Daar ligt ook een plattegrond waarop aangegeven staat welke straten en wegen gestrooid worden.

Klachten en opmerkingen
Klachten over de gladheidbestrijding kunnen telefonisch gemeld worden bij het Service- en Meldpunt doorkiesnummer 595555.

FIETSVERLICHTINGSCAMPAGNE

De jaarlijkse fietsverlichtingscampagne Fietser je mag gezien worden gaat 27 oktober van start.

Doelstelling
Het doel van de campagne is om het gebruik van fietsverlichting te stimuleren en de fietser bewust te maken van algemeen geldende regels in het verkeer. De actie richt zich met name op jeugdige scholieren die dagelijks op de fiets naar school gaan. In de week van 17 t/m 21 november zal op alle basisscholen en het Liemers College de fietsverlichting van de leerlingen worden gecontroleerd. Leerlingen, waarvan de fietsverlichting in orde is kunnen meedoen aan een verloting. Er zijn twee fietsen beschikbaar gesteld, een voor de basisscholen en een voor het Liemers College.
Tijdens de gehele campagne, die duurt tot eind januari 2004, worden gerichte controles uitgevoerd door de politie. Hierbij worden bekeuringen uitgedeeld als de fietsverlichting niet in orde is.

Organisatie
Aan de campagne in Zevenaar doen diverse partners mee. Naast de gemeente Zevenaar werken mee: 3Vo afdeling Zevenaar, Politie District Rivierenland, basisscholen en het Liemers College en alle Zevenaarse fietsenmakers. Deze laatsten zetten zich al vele jaren belangeloos in voor deze campagne.

Achtergrondinformatie Integraal Veiligheidsbeleid De fietsverlichtingscampagne is onderdeel van het Integraal veiligheidsbeleid. Dit beleid is in maart 1998 vastgesteld door de gemeenteraad van Zevenaar. Integraal Veiligheidsbeleid houdt in dat de gemeente Zevenaar in samenwerking met politie, brandweer, maatschappelijke organisaties en burgers zorgt voor verbetering van veiligheid en leefbaarheid in de samenleving. Dit betreft zowel criminaliteit, calamiteiten, overlast en verkeer. Eén van de onderwerpen die hoge prioriteit heeft is verkeersveiligheid. Onderzoek wijst uit dat fietsers vaak zelf verantwoordelijk zijn voor gevaarlijke situaties in het verkeer. Hoewel de ongevallencijfers in Zevenaar een sterk dalende tendens laten zien, blijkt het aandeel fietsers bij het totaal aantal letselongevallen relatief hoog. Alle reden dus om de actie voort te zetten.

RAADSVERGADERING

De openbare vergadering van de RAAD van de gemeente Zevenaar wordt gehouden op 5 NOVEMBER 03 in het gemeentehuis (raadzaal). Aanvang: 19.30 uur.
Agenda:
A Vragenuur

1. Beantwoorden schriftelijke vragen

2. Mededelingen college

3. Onderwerpen raadsagenda

B Onderwerpen

1. Vaststellen Welzijnsprogramma 2004

2. Vaststellen Milieu uitvoeringsprogramma 2004
3. Begroting 2004

COMMISSIEVERGADERINGEN

De openbare vergadering van de raadscommissie WELZIJN wordt gehouden op DINSDAG 11 NOVEMBER 2003 in het gemeentehuis (raadzaal) Aanvang: 19.30 uur
Agenda:

1. Opening

2. Mededelingen portefeuillehouders

3. Rondvraag

4. Inspraak

Onderwerpen commissieagenda

1. Vaststellen Bestuursrapportage-II 2003

2. Vaststellen rekening 2002 en begroting 2004 Gemeenschappelijk Regeling Liemerse Muziekschool

3. Gemeentelijke bijdrage sociaal plan Vrije Akademie
4. Jaarverslag leerplicht schooljaar 2002-2003
5. Tussenrapportage GOA/VVE schooljaar 2002-2003

De openbare vergadering van de raadscommissie GRONDGEBIED wordt gehouden op WOENSDAG 12 NOVEMBER 2003 in het gemeentehuis (raadzaal) Aanvang: 19.00 uur !!
Agenda:

1. Opening

2. Mededelingen portefeuillehouders

3. Rondvraag

4. Inspraak

Onderwerpen commissieagenda

1. Voortgangsrapportage gemeentelijk monumentenbeleid
2. Loketcriteria welstand (inclusief presentatie bureau SAB
3. "Handhaving: een serieuze zaak"; beleidsnota inzake de handhaving van bouw-, milieu- en ruimtelijke regelgeving toelichting
4. Vaststellen Bestuursrapportage-II 2003

5. Voorbereidingskrediet woonontwikkeling Babberich
6. Evaluatie hondenbeleid

De openbare vergadering van de raadscommissie ALGEMENE ZAKEN wordt gehouden op DONDERDAG 13 NOVEMBER 2003 in het gemeentehuis (raadzaal) Aanvang: 19.30 uur.
Agenda:

1. Opening

2. Mededelingen portefeuillehouders

3. Rondvraag

4. Inspraak

Onderwerpen commissieagenda

5. Vaststellen Bestuursrapportage-II 2003

RECONSTRUCTIECOMMISSIE ACHTERHOEK EN LIEMERS

De openbare vergadering van de Reconstructiecommissie Achterhoek en Liemers wordt gehouden op donderdag 6 november 2003, van 9.00 tot 12.30 uur in het gemeentehuis van Wisch, Kerkplein 7 te Varsseveld (telefoon 0315 - 256 911)
Agenda:

* Ontwerp Reconstructieplan Achterhoek en Liemers
* Hoofdlijnen Milieu Effect Rapportage

* Planning Reconstructieplan

De vergaderstukken liggen vanaf 27 oktober 2003 ter inzage bij de frontoffce van de secor Grondgebied, het verslag en agendapunten zijn ook vanaf die datum elektronisch opvraagbaar op: www.gelderland.nl/reconstructie/achterhoek en liemers

VERGADERING WELSTANDSCOMMISSIE

De openbare vergadering van de Welstandscommissie wordt gehouden op 10 november 2003 om 13.30 uur in het gemeentehuis (kamer 402). De agenda van deze vergadering ligt ter inzage bij de frontoffice van de sector Grondgebied.

INFORMATIE BETUWEROUTE

Op deze plaats vindt u informatie over de aanleg van de Betuweroute in Zevenaar e.o. Heeft u vragen dan kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie van de Projectorganisatie Betuweroute, telefoon 0316 58 24 04.

Tijdelijke afsluiting overweg Oud-Zevenaarseweg Van vrijdag 14 november 23.00 uur tot maandag 17 november 7.00 uur s ochtends is de spoorwegovergang tussen de Oud Zevenaarseweg en de Kerkstraat afgesloten. Deze afsluiting is nodig in verband met de werkzaamheden voor de aansluiting van de Betuweroute op het bestaande spoor. Er is dat weekend geen treinverkeer mogelijk tussen Arnhem en Emmerich en tussen Arnhem en Doetinchem. Wel maken werktreinen gebruik van het spoor.

Werkzaamheden
In verband met de werkzaamheden aan het spoor rijden er diverse werktreinen. Deze werktreinen maken gebruik van de sporen bij station Zevenaar. Daar wachten de werktreinen onder andere op toelating tot het werkterrein. U zult dus andere treinverkeer zien dan normaal, onder andere kranen.

Afsluiting
Gedurende de werkzaamheden zal de overwegbeveiliging bij de Oud Zevenaarseweg niet functioneren. In verband met de toelating tot het werkterrein kan het gebeuren dat werktreinen korte tijd stilstaan op de overweg. Om de veiligheid te garanderen zal de overweg met bouwhekken voor al het verkeer worden afgesloten.

Omleidingroute
Het verkeer wordt met behulp van borden omgeleid via de overweg in de Molenstraat.

Meer informatie
Voor vragen en/of klachten kunt u contact opnemen met Jenny Kamstra, projectvoorlichter voor de Betuweroute in Zevenaar. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 0316-582413.

INZAMELACTIE BLAD

Vanwege het succes vorig jaar zal er ook in deze herfst weer een bladroute plaatsvinden. Deze is bedoeld om blad dat van gemeentebomen op straat, op de stoep of in uw tuin komt te liggen op te ruimen. Veel mensen hebben er geen problemen mee in de omgeving van hun eigen woning dit blad bij elkaar te vegen en mee te geven met de tuinafvalroute. Daarvoor dient echter een telefonische afspraak gemaakt te worden en dat is soms lastig.
Eenmalig wordt daarom het blad volgens een vaste route opgehaald. Op deze manier krijgt de zelfwerkzaamheid een steuntje in de rug. U hoeft dus geen afspraak te maken, alleen het blad aan de weg te zetten. Een wagen van de reinigingsdienst zal het dan (gratis) meenemen. Voorwaarde is wel dat het blad in handzame (liefst gewone vuilniszakken) zakken wordt aangeboden en dat het alleen om blad gaat. Dus geen takken. Ten eerste waaien die niet in grote getale van de boom af, maar bovendien hebben ze een ander verwerkingsproces en kunnen de zakken er van gaan scheuren.

De inzamelroute zal plaatshebben in week 45
Als in uw wijk de duobak geleegd wordt op woensdag 5 november of donderdag 6 november dan zal het blad op diezelfde dag worden ingezameld. Als bij u in de wijk de duobak op vrijdag wordt ingezameld, dan zal de bladroute in uw wijk op dinsdag 4 november plaatsvinden.
Houdt er wel rekening mee dat de medewerkers van de reinigingsdienst om 7.30 uur met hun werkzaamheden beginnen.
Maakt u gebruik van een verzamelcontainer en wilt u ook uw bijdrage leveren, informeer dan even bij het Service- en Meldpunt wanneer de inzamelroute bij u in de wijk komt. Het telefoonnummer is 595 555. Iedere werkdag (behalve vrijdagmiddag) van 8.00 tot 12.30 en van 13.30 tot 16.00 uur.

FIETSKIJKDAG POLITIEDISTRICT RIVIERENLAND

Elke 1^e donderdag van de maand kunnen mensen op het politiebureau van Zevenaar komen kijken of de fiets die ze zijn kwijtgeraakt soms ergens in de Liemers is aangetroffen en mogelijk bij deze gevonden fietsen staat. De fietsen zijn afkomstig uit de gehele Liemers, te weten de gemeenten Angerlo, Didam, Duiven, Rijnwaarden, Westervoort en Zevenaar.
De eerstkomende fietskijkavond is op DONDERDAG 6 NOVEMBER 2003 van 18:00 TOT 19:30 UUR. Het politiebureau is gevestigd aan de Zonegge 24-04 te Zevenaar

OUD PAPIER

In Zevenaar wordt maandelijks huis-aan-huis papier ingezameld. Hieronder leest u wanneer er in uw wijk wordt ingezameld. De inzameling is overdag, tenzij anders is vermeld. Papier gebundeld aanbieden op de aanbiedplaatsen. Wilt u svp plastic folies verwijderen. Papier van bedrijven wordt niet meegenomen.

Datum

Plaats/wijk

Inzamelaar

Zaterdag 8 november

Oud Zevenaar

harmonie Sint Martinus

Zaterdag 8 november

Ooij/Zuidspoor

CV de Schuumkoppen

Maandag 10 november

Methen

Scouting Andreas&Cunera

Dinsdagavond 11 november

Lentemorgen 1/Zonegge 7-14

CV de Griethtreejers

Woensdag 12 november

Schaapsdrift, De Horst, Bloemenkamp,
't Grieth, Het Broek, flats Bergvrede,
Meidoornflat/Hooge Bongert

schutterij Sint Andreas

Woensdagavond 12 november
17:30 uur

Heerenmäten

harmonie Sint Franciscus

OPENBARE BEKENDMAKINGEN

Ingekomen reguliere bouwaanvragen week 43/2003:


- Hoek Grietsestraat-Kampsingel, het gedeeltelijk veranderen van bestaande kantoorfunctie

- Tussen overweg Oud Zevenaarseweg en voetbrug Kloosterpad, het oprichten van geluidsschermen

- Tussen voetbrug Kloosterpad en Duitse grens, het oprichten van geluidsschermen

- Locatie Altbroek, gewijzigd uitvoeren (meerwerk) van de bouw van 5 woningen

De ingekomen aanvragen liggen bij de frontoffice van de sector Grondgebied voor een ieder ter inzage. Tegen deze aanvragen kan geen bezwaar worden gemaakt. Belanghebbenden kunnen wel hun zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders, Postbus 10, 6900 AA Zevenaar.

Hierbij wordt opgemerkt dat een bouwvergunning moet worden verleend als aan de wettelijke eisen wordt voldaan.

BESLUITEN

Verleende lichte bouwvergunning week 43/2003:

- Didamseweg 68, plaatsen van een dakkapel

Verleende bouwvergunning 1^e fase o.b.v. art 19.3 WRO week 42/2003:
- Ooy, het engelse park, het oprichten van 24 woningen

Verleende lichte bouwvergunningen met vrijstelling o.b.v. art 15 WRO week 43/2003:

- Van Nispenstraat 8, bouwen van een carport;
- t Schiltje 29, uitbreiden van een garage en vergroten van een garage tot hobbyruimte

Verleende reguliere bouwvergunningen met vrijstelling o.b.v. art 15 WRO week 43/2003:

---
Oud Zevenaarseweg 67a, het plaatsen van een dakopbouw

Verleende reguliere bouwvergunningen met vrijstelling o.b.v. art 19.3 WRO week 43/2003:

---
Hogenakker 35,45,53 het plaatsen van bergingen en schuttingen

Verleende reguliere bouwvergunningen week 43/2003:
---
Didamseweg 111, plaatsen van twee geschakelde units

Algemene Plaatselijke Verordening 2000 Zevenaar:
- Schutterij EMM, vergunning voor het organiseren van een feestavond ter afsluiting van het kermisseizoenop zaterdag 29 november 2003 van 20:00 tot 24:00 uur in het schuttersgebouw aan de Slenterweg 2 te Zevenaar; tevens is vergunning verleend voor het plaatsen van aankondigingborden in de periode van 15
t/m 29 november 2003 ter promotie van deze activiteit;
- Vogelvereniging De Liemers, vergunning voor het houden van een vogeltentoonstelling in de periode van 4 t/m 7 december 2003 van 10:00 tot 18:00 uur in het gebouw De Vondel aan de Vondellaan te Zevenaar.

Wet op de kansspelen:

---
Vogelvereniging De Liemers, vergunning voor het organiseren van drie loterijen op 4, 5 en 7 december 2003 van 18:00 tot 22:00 uur in het gebouw De Vondel aan de Vondellaan te Zevenaar.

Tijdstip van de aanvraag kan met zich meebrengen dat een vergunning/ontheffing niet tijdig wordt gepubliceerd. Degene wiens belang rechtstreeks bij één van de bovengenoemde besluiten is betrokken, kan binnen 6 weken na de bekendmaking van het betreffende besluit daartegen een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat het besluit genomen heeft.

OPENINGSTIJDEN AANBIEDSTATION (Didamseweg 111)

Maandag: de gehele dag gesloten.
Dinsdag t/m vrijdag: geopend van 8.00 - 16.30 uur Zaterdag: van 9.00 - 16.00 uur