Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek



P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


4 november 2003


Doetinchem -gewapende overval


Een onbekende man heeft gisterenavond een snackbar aan de Potgieterstraat overvallen. Hij is met een onbekend geldbedrag er vandoor gegaan. De man kwam rond 21.15 uur de snackbar binnen, waar op dat moment naast de twee medewerkers geen klanten waren. Hij bedreigde een personeelslid met vuurwapen, die in allerijl een kantoortje in vluchtte, waarna de overvaller de kassa meenam. Een getuige zag later op de kruising Kloosterstraat met de Potgieterstraat een auto wegrijden waaruit een lange papiersliert hing (mogelijk de kassarol).
De politie is direct met een buurtonderzoek begonnen en heeft een signalement van de overvaller. Hij was ongeveer 1.85 m en had een zwarte panty over z'n gezicht en een donker petje op. Verder droeg hij donkere kleding. De inhoud van de kassa is nog onbekend en voor betrokkenen is het bureau Slachtofferhulp in kennis gesteld. Getuigen die iets bijzonders hebben gezien rond de tijd van de overval worden verzocht contact met de pol



Doetinchem- eerlijke automobilist


Een 69-jarige inwoner uit Doetinchem heeft zich vanmorgen bij de politie gemeld, nadat hij op de Sicco Mansholtweg even niet oplette en daarbij met z'n auto tegen een lantaarnpaal reed. Deze en zijn auto liepen schade op en de NUON kan nu de schade met betrokkene regelen. De politie stelt de melding erg op prijs.



Lievelde- auto's afgesleept na aanrijding


De auto van een 23-jarige vrouw uit Lievelde en een 69-jarige inwoner uit Vragender moesten vanmorgen rond 10.35 uur worden afgesleept na een aanrijding op de Eimersweg in Lievelde. De vrouw nam een bocht in de weg te ruim en kwam in aanrijding met de tegenligger. Gelukkig raakte niemand gewond.



Ruurlo - motorrijder rijbewijs kwijt


Het rijbewijs van een 23-jarige motorrijder uit Enschede is vanmorgen ingevorderd, nadat hij zich in de gemeente Ruurlo niet aan de snelheid hield. Agenten van het Team Verkeershandhaving surveilleerden in een onopvallende politiewagen en zagen de motorrijder op de Nettelhorsterweg. Hier overschreed hij de geldende 80 km al met ruim 40 km. Op de Rondweg-Oost meende hij te kunnen doortrekken tot 160 km per uur, reden voor de agenten om de man naast een proces-verbaal óók diens rijbewijs in te vorderen.



Doetinchem - man beroofd van fiets


Een 27-jarige Doetinchemmer moest gisterenavond onder bedreiging van een mes z'n fiets aan twee onbekende mannen afgeven. Het incident deed zich omstreeks 20.00 uur voor bij de parkeergarage aan de Walstraat. Beide mannen stonden bij zijn fiets en toen hij hen aansprak werd een mes getrokken en moest hij de sleutels van de fiets afgeven. Hierna werd de man weggestuurd. De fiets was van z'n moeder en het gaat om blauw/zwart metalic Batavus, type Adiago.
De twee mannen voldoen aan het volgende signalement: de eerste ongeveer 25 jaar, 1.90 m, getint uiterlijk, kaal hoofd en slank postuur; de twee ongeveer 20 jaar, 1.80 m. donker getint, afro kapsel, dik postuur.


Einde berichten



Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --