Ingezonden persbericht


Voor het eerst in Nederland

VAST BEDRAG VOOR TRANSPORTAKTE MAAKT POSTBANK NOTARISSERVICE COMPLEET

Amsterdam, 4 november 2003 - Voor het eerst in Nederland is er een vast bedrag voor het passeren van een transportakte. Dit bedrag is onafhankelijk van de koopprijs van de woning. Postbank biedt deze NotarisService aan in samenwerking met CMS Derks Star Busmann notarissen uit Hilversum. De vaste notariskosten voor de transportakte zijn een aanvulling op de NotarisService, die al een vast bedrag voor de hypotheekakte bevatte. Hierdoor is er nu één gefixeerd totaaltarief voor notariskosten bij koop of verkoop van een woning en het (over)sluiten van een hypotheek. Klanten van de Postbank kunnen zo besparen op kosten, die normaalgesproken gerelateerd zijn aan de hoogte van de hypotheek of de prijs van de woning; dit voordeel kan oplopen tot honderden euro S.

CMS Derks Star Busmann notarissen uit Hilversum verzorgt de hypotheekakte voor de NotarisService. Het ondertekenen kan bij vijftig verschillende notarissen, die verspreid zitten over heel Nederland. CMS Derks Star Busmann stemt met de klant af waar deze de akte wil ondertekenen en informeert het notariskantoor in de plaats van keuze. Deze maakt vervolgens een afspraak met de klant om de hypotheekakte te ondertekenen.

De Postbank NotarisService behelst:

* notariskosten voor de hypotheekakte (¬ 450,-)
* notariskosten voor de transportakte (¬ 450,-)
* inschrijving in het Kadaster

* recherchekosten

* Tekenen bij vijftig notarissen verspreid door heel Nederland Niet inbegrepen is:

* het royeren van eventuele oude hypotheken (¬ 69,- per royement) Het totaalbedrag van de NotarisService komt dan op ¬ 663,- (alleen hypotheekakte) of ¬ 1273,- (hypotheekakte én transportakte) inclusief bijkomende kosten en BTW. Klanten die voor een hoger bedrag willen inschrijven dan het hypotheekbedrag doen dat gratis. Financiële ruimte kan voordelig zijn voor een toekomstige verbouwing of consumptieve bestedingen; een klant hoeft dan niet opnieuw naar de notaris.

Met de NotarisService maakt Postbank het proces rondom het afsluiten van een hypotheek hiermee veel eenvoudiger en voordeliger voor particulieren.



Ingezonden persbericht