Politie Gelderland-Midden

Arnhem - verdachte inbreker aangehouden
Publicatiedatum: 04-11-2003

De politie heeft dinsdagnacht op de Hommelseweg in Arnhem een 36-jarige man uit die plaats aangehouden als verdacht van een inbraak in een winkel. Even voor vier uur 's nachts werd er door getuigen bij de politie gemeld dat er mogelijk zou worden ingebroken in een zaak aan de Hommelseweg. Surveillerende agenten troffen op weg naar de Hommelseweg in de directe omgeving een man aan die voldeed aan het door de getuigen opgegeven signalement, waarna hij werd aangehouden. Bij het winkelpand werd braakschade ontdekt. De verdachte Arnhemmer is voor verder onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - vechtpartij: Heelsumer licht gewond
Publicatiedatum: 04-11-2003

Na een vechtpartij op de Jansplaats in Arnhem heeft de politie een 38-jarige man uit de plaats aangehouden als verdachte. Surveillerende agenten troffen de verdachte na een melding van een vechtpartij op de Jansplaats aan. Een 34-jarige man uit Heelsum, die zich daar ook ophield sprak de agenten aan en verklaarde zojuist door de Arnhemmer te zijn mishandeld, waarop de Arnhemmer werd aangehouden. De man uit Heelsum was als gevolg van de vechtpartij tussenbeiden licht gewond geraakt en moest zich in een ziekenhuis laten behandelen. Later bleek dat het tweetal bekenden van elkaar waren en na onenigheid met elkaar op de vuist was gegaan. Daarbij zou over een weer geslagen zijn. De politie heeft later bemiddelend opgetreden tussen beide betrokkenen, waarna de Arnhemmer is heengezonden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Arnhemmer aangehouden na caféruzie
Publicatiedatum: 04-11-2003

Bij een caféruzie in de wijk Kronenburg in Arnhem is dinsdagnacht een 42-jarige Arnhemmer aangehouden op verdenking van ondermeer vernieling en bedreiging. Even voor een uur 's nachts werd er bij de politie een caféruzie gemeld, waarna enkele agenten poolshoogte gingen nemen. In het café werd mede op aanwijzen van enkele getuigen de 42-jarige aangehouden. De man zou een andere cafébezoeker, een 31-jarige plaatsgenoot, naar aanleiding van een eerder conflict tussen beiden hebben bedreigd en mishandeld hebben. Daarbij zou de 42-jarige volgens verklaringen van het slachtoffer ook een mes hebben gebruikt. Het slachtoffer had na een korte schermutseling echter het café weten te ontvluchten om erger te voorkomen en was niet noemenswaardig gewond geraakt. In het café is later een mes aangetroffen en door de politie veiliggesteld. De verdachte is later na verhoor heengezonden en had een deels bekennende verklaring afgelegd. Tegen de Arnhemmer wordt proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - vrouw aangehouden na huiselijk conflict Publicatiedatum: 04-11-2003

Een 51-jarige vrouw uit Arnhem is dinsdagnacht door de politie aangehouden op verdenking van vernieling in een woning in de wijk Geitenkamp in haar woonplaats. De vrouw zou de woning van haar ex-man hebben opgezocht, waarbij een conflict was ontstaan. Daarbij zou de vrouw in de woning enkele vernielingen hebben aangericht. Gewaarschuwde agenten troffen de vrouw nog in de woning aan en hielden haar aan. De vrouw bekende later en is na verhoor met en proces-verbaal heengezonden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Doorwerth - jongen (17) aangehouden na belediging Publicatiedatum: 04-11-2003

De politie heeft maandagmiddag op de Van der Molenallee in Doorwerth een 17-jarige jongen uit die plaats aangehouden wegens belediging van een agent. De jongen reed omstreeks half vijf op zijn bromfiets zonder helm over straat. Agenten, die de jongen zagen rijden wenkten hem om te stoppen, maar de jongen reed onverminderd door. Toen hij even later alsnog stopte spraken de agenten hem aan en wilden hem een bekeuring geven. De jongen ontstak daarbij in woede en schold de agenten uit. Toen hij daarop werd aangehouden verzette hij zich door zich los te rukken. Uiteindelijk werd hij door de agenten overmeesterd en overgebracht naar het bureau. De jongen bekende later en legde ook nog een bekennende verklaring af over een vernieling van een auto, die hij eerder gepleegd zou hebben. Dat zou gaan om een auto in Heveadorp, waarvan eind oktober aangifte was gedaan bij de politie. De jongen is later na verhoor heengezonden. Tegen hem is voor beide zaken proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---