P E R S B E R I C H T

VERONICA TEKENT MEERJARIG CONTRACT MET OVERTURE

Veronica.nl bezoekers en Nederlandse adverteerders doen voordeel met uitgebreide en relevante zoekresultaten

Amsterdam, 4 november 2003 Overture, wereldleider op het gebied van commerciële internetzoekdiensten op het internet, gaat in een meerjarige distributie-overeenkomst veronica.nl, de belangrijke internetportal van de Nederlandse infotainment specialist Veronica Digitaal B.V., van zoekresultaten voorzien.

Overture zal veronica.nl voorzien van zowel betaalde als niet-gesponsorde algoritmische - zoekresultaten. Door middel van Overture s veilingsysteem kunnen adverteerders bieden op voor hen relevante zoektrefwoorden. Met dit kosteneffectieve online marketing instrument betalen adverteerders alleen als geïnteresseerde consumenten ook daadwerkelijk op de link naar hun website doorklikken. Een Nederlandstalige redactie toetst de zoekresultaten op relevantie voordat deze gedistribueerd worden via Overture s uitgebreide netwerk van veel van s werelds grootste internetportals en zoekmachines, waaronder veronica.nl. Over enkele maanden zal Overture ook internetzoekdiensten gaan leveren voor de websites van SBS6 en NET5.

Jeroen Verkroost, Directeur Veronica Digitaal: Onze infortainment site, veronica.nl, trekt veelal jonge internetgebruikers die gewend zijn om via het internet naar informatie te surfen en diensten of producten te kopen. Onze overeenkomst met Overture zorgt ervoor dat onze bezoekers worden voorzien van kwalitatief hoogwaardige en relevante zoekresultaten. En juist die hoge kwaliteit en relevantie is van belang voor een uitstekende internetervaring voor onze bezoekers en voor het genereren van nieuwe handelscontacten. Onze samenwerking biedt onze adverteerders een trefzekere en economische manier om met consumenten op het internet in contact te komen.

Dit is een waardevolle stap in onze ambitie om samen te werken met de Nederlandse media, infotainment portals en websites. De bezoekers van veronica.nl vormen samen een zeer dynamische en belangrijke consumenten groep. Deze samenwerking draagt zowel bij aan de kwantiteit als de kwaliteit van ons bereik, zegt Ruud Smeets, Algemeen Directeur Overture Nederland. Overture is pionier op het gebied van commerciële internetzoekdiensten waar zowel adverteerders, consumenten, als webportals baat bij hebben. Ons model verzekert een positieve internetervaring, customer loyalty, en ook een optimaal portalrendement. Wij denken dan ook dat wij meer dan menig ander bedrijf - de slagkracht hebben om betere kwaliteit, service en totale controle over online marketing te bieden.

Overture heeft haar Nederlandse vestiging geopend in september 2003. Haar huidige distributiepartners zijn MSN, Lycos, HotBot, AlltheWeb, Altavista, 1stekeuze and Ixquick. In Nederland bestaat Overture s snel groeiende adverteerderportfolio uit zowel kleine lokale bedrijven als grote internationale organisaties in een veelheid van sectoren.

Over Overture

Overture, een volle dochteronderneming van Yahoo!, Inc., is wereldwijd marktleider op het gebied van commerciële zoekdiensten op het internet. Het bedrijf is pionier op het gebied van commerciële internetzoekdiensten en bundelt de belangen van consumenten, meer dan 100.000 actieve betalende adverteerders en wereldwijde distributiepartners waaronder grote webportals, ISPs en andere druk bezochte websites. Het bedrijf biedt een compleet scala van internetzoekproducten en -diensten. Het hoofdkantoor van Overture is gevestigd in Pasadena, Californië (VS). Het hoofdkantoor voor de niet-Amerikaanse activiteiten zit in Ierland. Overture is actief in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, Spanje, Zwitserland en Oostenrijk. Voor meer informatie over Overture: www.overture.nl

Over Veronica Digitaal

Veronica Digitaal, een volle dochteronderneming van SBS Nederland, is als webbouwbedrijf verantwoordelijk voor de internetplatforms van televisiezenders Veronica, SBS6 en Net5. Veronica Digitaal biedt ook aan derden haar diensten aan en realiseerde in het verleden projecten voor overheid (werk.net), bedrijfsleven (Sky Radio) en organisaties als NOC-NSF (sport.nl).

Veronica Digitaal is als nieuwe media bedrijf gespecialiseerd in internet, interactieve televisie applicaties en mobiele diensten als streaming, downloadable clips en SMS. Veronica.nl serveert maandelijks 13 miljoen pageviews voor 750.000 unieke bezoekers.

Voor meer (pers)informatie:

Veronique van Zanten

t: 070-346 3760

e: v.vanzanten@kempenpr.nl