3e persbericht van dinsdag 4 november 2003

Eindhoven 04-11-2003 - Berichten uit de regio

Helmond: Verkeerscontroles

Op de President Rooseveltlaan, de Schootense Dreef en de Mierloseweg zijn dinsdagmorgen automobilisten gecontroleerd op het gebruik van de autogordel. Op genoemde wegen werden respectievelijk 7, 1 en 21 bestuurders bekeurd omdat ze de gordel niet droegen. Bij een controle op de Lagedijk gingen 12 automobilisten op de bon omdat ze de gordel niet droegen en op de Engelseweg waren dat er 31. Op deze laatste weg kreeg een bestuurder een verbaal omdat hij niet handsfree telefoneerde en een bestuurder had geen rijbewijs.

Op de Deurneseweg werden 24 bestuurders bekeurd omdat ze door rood reden. 31 bromfietsen werden op de Bakelsedijk aan een keuring onderworpen en daarvan kregen 15 bestuurders een bekeuring omdat het vermogen van hun voertuig te hoog was.

Oirschot: Auto over de kop en in de sloot

Dinsdag om 9.00 uur is op de A58 onder Oirschot een 25-jarige automobilist, woonplaats onbekend, gewond geraakt bij een verkeersongeval. De man raakte door nog onbekende oorzaak van de weg en reed via de berm de sloot in. De auto bleef ondersteboven in de sloot liggen. De man is met onbekend letsel in het Catharinaziekenhuis opgenomen. Daar is bloedproef genomen omdat vermoed wordt dat hij drugs gebruikt heeft.

Geldrop: Inbraken

In de nacht van maandag op dinsdag is op drie plaatsen in Geldrop ingebroken.

* Bij een woning aan de Eikelaar is de voordeur opengemaakt. Uit de woning zijn bankpasjes en 220,= weggenomen.
* Bij een woning aan het Volmolenplein kwam men vermoedelijk via een niet-afgesloten achterdeur binnen. Hier verdwenen een gsm, een digitale camera, pasjes en geld, ongeveer 700,=.
* Bij een winkel in winkelcentrum De Coevering werd een ruit van de voordeur vernield. Uit de zaak werden enkele werphengelmolens, wat kleingeld, een weegschaal en twee gevulde collectebussen gestolen.

Nuenen: Bestelauto gestolen

Vanaf de Barisakker is tussen maandag 13.00 uur en dinsdag 11.30 uur een witte Mercedes Benz Vito bestelauto (dubbele cabine) met het kenteken 61-VT-ZS gestolen. De bestelauto is eigendom van een cateringbedrijf en dat staat ook op de zijkant van de auto. In de auto lagen allerlei goederen voor de catering.

Gemert: Woninginbraak

In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een woning aan de Ruijschenberghstraat. Aan de voorkant is een bovenlicht opengebroken. Er zijn een laptop en een portemonnee met pasjes en ongeveer 100,= meegenomen. Ook de autosleutels verdwenen en daarmee de auto, een blauwe Volvo 240 Polar met het kenteken DF-ZN-68.