Partij van de Arbeid

PERSBERICHT
PvdA-voorlichting
Plein 2
Postbus 20018, 2500 EA Den Haag
Tel 070 - 318 3025/Fax 070 - 318 2800*

Den Haag, 4 november 2003

Jeltje van Nieuwenhoven vice-voorzitter Socialist International

Tijdens het 22e congres van de Socialist International is PvdA Tweede-Kamerlid Jeltje van Nieuwenhoven gekozen tot vice-voorzitter van de SI. Het bestuur wordt eens in de drie jaar door het Congres gekozen. Het Congres, waar onder meer werd gesproken over globalisering, vond van 27 tot en met 29 oktober plaats in São Paulo, Brazilië.

De Socialist International is een wereldwijde organisatie van sociaal-democratische en labourpartijen, waarbij op dit moment meer dan 140 partijen uit meer dan 100 landen zijn aangesloten.

De Partij van de Arbeid heeft altijd een actieve rol gespeeld binnen de SI en spreidt tot op de dag van vandaag een niet aflatende betrokkenheid ten toon. En dat geldt ook voor de vertegenwoordiging van de PvdA in de besturen van de SI. Zo is onder andere Joop den Uyl SI vice-voorzitter geweest. Tijdens het voorlaatste SI Congres (in Parijs in 1999) is Wim Kok gekozen als SI vice-voorzitter. Jeltje van Nieuwenhoven is de eerste vrouw die namens de PvdA in het SI bestuur is gekozen en de enige gekozen vrouw in het SI bestuur, afgezien van de voorzitter van de SI Women die niet rechtstreeks is gekozen, maar ex-officio.