Politie Gelderland-Zuid



Mr. Van Coothlaan 45,
Postbus 11, 6600 AA Wijchen
Telefoonnummer (024) 648 77 42
Faxnummer (024) 648 77 89


Datum Dinsdag 4 november                                             
                                                                     

DISTRICT STAD NIJMEGEN


Lent- auto gestolen
Vanaf de Griftdijk Noord is gisteren een zwarte Volkswagen Passat met het kenteken PX-FJ-90 gestolen. De eigenaar deed aangifte.

Beroving
Gisteravond is op de Graafseweg een 18-jarige inwoonster van Nijmegen van haar mobiele telefoon beroofd. Een scooterbestuurder met passagier passeerde haar. De passagier gaf de 18-jarige een klap waarna haar telefoon werd afgepakt. De Nijmeegse deed aangifte.

Fietsendief aangehouden
Gistermiddag hield de politie op de Vuurdoornstraat een 17-jarige inwoner van Nijmegen aan. De Nijmegenaar stal op dat moment een fiets. Hij is overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt.

Man aangehouden voor woninginbraak
Gisteravond hield de politie op de Weurtseweg een 35-jarige inwoner van Nijmegen aan. De man zou even daarvoor hebben ingebroken in een woning aan de Biezendwarsstraat. De man is overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt.



DISTRICT TWEESTROMENLAND


Beneden-Leeuwen - drie verdachten van vernieling aangehouden

De recherche van het district Tweestromenland heeft vanmorgen, 4 november, drie 18-jarige inwoners van Oss aangehouden. De drie worden er van verdacht in de nacht van 11 op 12 oktober een reeks van vernielingen te hebben gepleegd in Beneden-Leeuwen en Appeltern. De drie verdachten hebben inmiddels bekend.

In de nacht van 11 op 12 oktober werden op meerder plaatsen ruiten van woningen en van auto's ingegooid. Naar aanleiding van de aangiftes stelde de politie een onderzoek in. Daardoor konden vanmorgen de verdachten worden aangehouden. Zij bekenden dat zij in de bewuste nacht van een feestje in Beneden-Leeuwen naar Oss waren gefietst en onderweg de vernielingen hadden aangericht


Wijchen- steekincident

Afgelopen nacht is in een woning aan de Valendriesenweg een 51-jarige inwoner van Ravenstijn met vermoedelijk een mes enkele malen in zijn borst gestoken. De politie hield de 62-jarige bewoner aan. Hij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau in Nijmegen. De 51-jarige man is voor behandeling overgebracht naar het Radboud ziekenhuis in Nijmegen. De man is niet in levensgevaar. De oorzaak van het incident zou in de relationele sfeer liggen.


Wijchen- man aangehouden voor vernieling

Gisteravond hield de politie op de Hoogmeer een 39-jarige inwoner van Wijchen aan. De man zou met een hamer op een geparkeerde auto hebben geslagen. De man is overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt.


Berg en Dal- inbrekers aangehouden

Afgelopen nacht is in een auto ingebroken. De auto stond geparkeerd aan de Prins Alexanderlaan. Er is een ruit van de auto ingeslagen waarna geluidsapparatuur werd gestolen. De politie kreeg de melding en ging ter plaatse. Op basis van de signalementen van de vermoedelijke daders hield de politie op de kruising Heijendaalseweg/ Postweg te Nijmegen twee inwoners van Nijmegen, 15 en 19 jaar oud, aan. Beiden zijn overgebracht naar het politiebureau. De eigenaar van de auto deed aangifte.


DISTRICT DE WAARDEN


Lienden- hennepkwekerij opgerold
Bij de politie kwam enige tijd geleden informatie binnen dat in een schuur aan de Veldstraat een hennepkwekerij zou zijn gevestigd. De politie startte een onderzoek dat leidde tot de inval vanochtend. De politie trof 4550 henneplanten aan. Deze planten zijn in beslag genomen evenals diverse apparatuur. De vermoedelijke eigenaar van de schuur, een 52-jarige inwoner van Lienden, is aangehouden. Aan de actie deed een negental agenten mee.

Ommeren- auto's opengebroken
In de nacht van zondag op maandag zijn drie auto's opengebroken. De auto's stonden geparkeerd aan de Voorburgseweg, het Voorburg en de Canadalaan. Er is onder meer geluidsapparatuur gestolen. De eigenaren van de auto's deden aangifte.

Culemborg- ongeval met letsel
Op de Rijksstraatweg kwam gisteravond een 17-jarige bromfietser ten val. Vermoedelijk is de bromfietser over een blok hout gereden en hierdoor ten val gekomen. Hij liep hoofdletsel op en is voor behandeling overgebracht naar het Rivierenland ziekenhuis in Tiel.

BLIK OP VEILIG


Snelheidscontroles Neerbosscheweg/ Hogelandseweg hervat

De politie hervat deze week de snelheidscontroles middels het vaste opstelpunt op de Neerbosscheweg/ Hogelandseweg in Nijmegen. Vanaf donderdag 6 november a.s. gaat de RLC (rood licht camera) weer in werking. De controles waren stilgelegd na een uitspraak van de kantonrechter in Nijmegen op 18 april dit jaar. Voor de weggebruiker was het - aldus de uitspraak - niet voldoende duidelijk dat op dit traject, mede gelet op de breedte van de weg en de 'aanloop' naar de A73, een maximum snelheid van 50 km/h geldt. De uitspraak was voor het team Verkeershandhaving reden om de flitspaal buiten werking te stellen tot de wegbeheerder aanvullende bebording zou plaatsen.

De wegbeheerder, de gemeente Nijmegen, heeft inmiddels borden geplaatst die de weggebruiker duidelijk maken dat het een traject binnen de bebouwde kom betreft met een maximum snelheid van 50 km/h. Nu aan deze randvoorwaarde is voldaan, zal in het kader van de verkeersveiligheid ook de verkeershandhaving worden hervat. De locatie van de flitspaal op Neerbosscheweg/ kruising Hogelandseweg is op basis van verkeersongevallenanalyses bepaald. Het betreft een gevaarlijke kruising waar zich veel letsel en dodelijke ongevallen hebben voorgedaan. De verkeershandhaving vindt plaats met als doel het aantal verkeersslachtoffers te verminderen.

Voor meer informatie over dit bericht kunt u terecht bij Marie-José Verkade. Tel: 06-53 35 93 79.


Snelheidscontroles met laser gun

Politieteam Oud-West heeft maandagmiddag tussen 12.00 uur en 16.00 uur snelheidscontroles gehouden met behulp van de laser gun op achtereenvolgens de Tweede Oude Heselaan, Weurtseweg, Industrieweg, Wolfkuilseweg en Tunnelweg. Op alle genoemde wegen geldt een maximum snelheid van 50 km/h. Op de Tweede Oude Heselaan en de Wolfkuilseweg zijn geen snelheidsovertredingen geconstateerd. Alle weggebruikers hielden zich keurig aan de maximum snelheid.
Op de Weurtseweg zijn in totaal 6 bestuurders bekeurd voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 67 km/h. Op de Industrieweg zijn vervolgens 12 bestuurders bekeurd voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 88 km/h. Op de Tunnelweg reden 3 bestuurders te hard met als hoogst gemeten snelheid 70 km/h. Daarnaast reden 3 bestuurders door rood licht en kregen daarvoor een bekeuring.



Overige snelheidscontroles
Gisteravond werd op de Graafseweg in Nijmegen een snelheidscontrole gehouden. Van de 1461 passanten reden er 96 te snel. De hoogst gemeten snelheid was 105 km/u waar 50 km/u is toegestaan.
Gisteravond is op de Broekstraat te Nederasselt een snelheidscontrole gehouden. Van de 1378 passanten reden er 44 te snel. De hoogst gemeten snelheid was 68 km/u waar 50 km/u is toegestaan.


Brenda van der Pal; GSM 06- 53 22 01 57/ afdeling Communicatie
Politie Gelderland-Zuid, Mr. Van Coothlaan 45, Postbus 11, 6600 AA Wijchen Telefoonnummer (024) 648 77 42 Faxnummer (024) 648 77 89 ---- --