Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek



P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


4 november 2003 middag



Eerbeek, hennepkwekerij in dure villa


De politie, geassisteerd door de brandweer Brummen, de NUON en stadswachten uit Zutphen, heeft vandaag in een villa aan de Gravin van Burenlaan een hennepkwekerij ontmanteld. De kwekerij bevond zich in 4 ruimten in het souterrain en één op de begane grond. In de vier ruimten was men op professionele wijze bezig met het kweken van de planten en deze 2480 stuks werden vernietigd. Op de begane grond was men een nieuwe ruimte aan het inrichten.
Naast de planten werden natuurlijk alle lampen,filters en kweekzakken vernietigd.
Uit onderzoek bleek, dat de stroom illegaal was afgetapt en dat de NUON hierdoor voor tienduizenden euro's benadeeld is.
De 40-jarige eigenaar van het pand had het benedengedeelte verhuurd en de politie zet het onderzoek voort.



Zutphen - fietser licht gewond bij aanrijding


Een 39-jarige fietser heeft vanmorgen bij een aanrijding op de Paulus Potterstraat een gekneusde arm opgelopen. Hij kreeg op de kruising met de Berkenlaan geen voorrang van een linksaf slaande 38-jarige Zutphense automobilist die vanuit de richting Jan Vermeerstraat komend linksaf wilde. Naast het letsel liepen beide voertuigen licht schade op.



Lochem- combinatie total loss bij aanrijding


Een 23-jarige jongeman uit Ruurlo raakte vanmorgen rond 08.00 uur op de Goorseweg bij een eenzijdige aanrijding betrokken, wardoor zijn combinatie total loss raakte. De man reed met z'n bestelbus + aanhanger richting Goor toen de aanhanger plotseling begon te slingeren. Er was geen houden meer aan en de hele combinatie botste tegen een boom. Gelukkig raakte de man niet gewond, maar de hele combinatie is dusdanig beschadigd dat deze als verloren moet worden beschouwd. De brandweer heeft het wegdek gereinigd en het verkeer ondervond enige hinder in de ochtendspits.



Zutphen/Doetinchem, zaak oplichter


Het programma Opsporing Verzocht, waarin aandacht werd besteed aan een oplichter, die onlangs in de regio bij 5 mensen hun pasje + code heeft weten af te troggelen heeft 32 tips opgeleverd. De tips zijn zeer waardevol en door sommige bellers wordt zelfs de naam van de man genoemd. Kennelijk opereert deze door heel Nederland, want de tips zijn niet alleen afkomstig uit de Achterhoek. De politie heeft goede hoop de man binnenkort aan te kunnen houden.



Terwolde - vrouw belandt met auto in struikjes


Een 60-jarige Deventerse is vanmiddag rond 12.40 uur met haar auto op de Rozendaalseweg in de berm geraakt en vervolgens in de struikjes tot stilstand gekomen. De vrouw reed een onbekende route richting Terwolde en raakte van de weg in de 10 cm lager gelegen berm. Hierdoor kreeg ze de auto niet meer onder controle en kwam tot stilstand in het struweel.


Einde berichten



Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52




---- --