Gemeente Heerlen

Opdracht definitief ontwerp revitalisering schouwburg

Het college gaat Peutz Architekten opdracht geven voor de uitwerking van het definitief ontwerp voor revitalisering van de stadsschouwburg Heerlen. Peutz Architekten krijgt tevens opdracht voor uitwerking van het voorlopig ontwerp voor een eventueel te realiseren middenzaal. Dit laatste om alle relaties tussen middenzaal en bestaande schouwburg helder in kaart te brengen, doublures in de ontwerpen te voorkomen en ook van deze middenzaal een kostenraming te kunnen maken.

Het college heeft hiertoe besloten naar aanleiding van de raadsconferentie op 29 oktober, waar de stand van zaken rondom de schouwburg werd gepresenteerd. Uit de reacties van de aanwezige raadsleden heeft het college geconcludeerd dat er in het traject geen verdere vertraging mag ontstaan en er nog steeds draagvlak is voor de reeds ingeslagen weg, het uitwerken van de revitalisering van de schouwburg.

Het college is van mening dat de voorlopige rapportages van de second opinion voor bouw- en stichtingskosten én uit de eigen berekeningen met betrekking tot nieuwbouw voldoende aanwijzingen bevatten om ervan uit te gaan dat nieuwbouw ruim tien miljoen euro duurder is dan revitalisering van de bestaande stadsschouwburg. Met het definitief ontwerp zullen de kosten nauwkeuriger ingekaderd worden.

Na vaststelling van het definitief ontwerp voor de renovatie van de stadsschouwburg en het voorlopig ontwerp van de middenzaal zal een definitief voorstel voor de schouwburg aan de raad worden voorgelegd. Na raadsbesluit, uitwerking van bestek en bestektekeningen kan het werk Europees aanbesteed worden.

Gemeente Heerlen,
Afdeling Communicatie

Karen Glerum, tel. (045)5604070

persvoorlichting@heerlen.nl

---- --