Politie Drenthe

Dinsdagmiddag 04-11-03

Emmen 04-11-2003 - Nieuws van Politie Drenthe

Roel Hallink (06-51528156) en Dana Everts verzorgen de persvoorlichting tot donderdagmiddag 17.00 uur.

Deur op slot, buit er uit
COEVORDEN - Een 68-jarige vrouw uit Coevorden parkeerde maandagavond haar auto bij het Aleida Cramerziekenhuis. Tussen 19.30 en 20.15 uur werd in de auto ingebroken. Uit de auto werd onder andere een damestas weggenomen. Bij het parkeren van auto's gaat nog altijd de slogan op: 'deur op slot, buit eruit'.

ASSEN - Afgelopen weekend werd ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Sperwerstraat. Een autoradio/ cd speler werd meegenomen. Uit het dashboardkastje werden onder meer een merk zonnebril en een handsfree set voor de telefoon gestolen.

EMMEN - Dinsdag deden een 43-jarige man uit Musselkanaal en 33-jarige man uit Alteveer (Gr) aangifte van diefstal van hun beide tassen. De tassen stonden in de auto die geparkeerd was aan de Hoofdstraat. Een van de portieren was niet afgesloten, zodoende werd het stelen een wel heel makkelijke klus.

Vijf auto's vernield
ASSEN - In de nacht van maandag op dinsdag werden aan de Zwartwatersweg vijf auto's vernield. Op de auto's werd een bijtende vloeistof aangebracht die de lak beschadigde. De Technische Recherche stelt onderzoek in.

Aangifte doen heeft zin
DALEN - Aangifte doen bij de politie heeft altijd zin, want de politie weet dan wat er in uw buurt speelt. Bovendien heeft de politie dan meer aanknopingspunten om een onderzoek te starten. Zo hebben we momenteel de indruk dat er regelmatig autobanden worden lek gestoken in de omgeving van het station in Dalen. Afgelopen zaterdagnacht was dit het geval bij een auto in de Weiert. En een auto die vorige week geparkeerd stond bij het station had vier lekke banden. Het is enorm belangrijk om dit te melden bij de Politie, doe dus aangifte.

Diefstal knalapparaat
DALEN - Op maandag deed een 67-jarige man uit Dalen aangifte van diefstal van zijn knalapparaat uit een bouwland aan de Gulvinksweg. Het apparaat staat daar om kraaien weg te jagen. De waarde van dit apparaat is zo'n 450,-.

Geslaagde fietscontrole
DISTRICT ZUID-OOST - Dinsdagmorgen heeft de politie samen met 3VO op een aantal scholen in Nieuw Weerdinge, Roswinkel en Emmen fietscontrole gehouden. De meeste fietsen werd oké bevonden. De politie is uiteraard tevreden met dit resultaat want een goede fietsverlichting draagt bij aan de verkeersveiligheid. Bij controle aan de weg werden de laatste weken toch met regelmaat bekeuringen uitgedeeld voor onjuiste fietsverlichting.