Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Breda (04/11)

dinsdag, 4 november 2003

Politie arresteert drie verdachten gewapende overval postagentschap

BREDA- De politie heeft gisteren en vandaag in totaal drie Bredanaars aangehouden, die verdacht worden van de overval op het postagentschap aan de Heksenakker in Breda. De overval vond plaats op vrijdag 19 april 2002 rond 09.00 uur plaats toen een medewerkster van het agentschap s morgens de deur opende en werd bedreigd. De aangehouden verdachten komen allen uit Breda en variëren in de leeftijd van 23 tot 24 jaar. Een van de verdachten is een vrouw. De politie kwam de verdachten via rechercheonderzoek op het spoor en onderzoekt nu de betrokkenheid van elk van hen.

Nieuwe aanhouding in onderzoek beroving 83 jarige

BREDA- De politie heeft in het onderzoek naar de poging tot beroving van een 83 jarige vrouw aan de Groenendijk eind september vanmorgen opnieuw een aanhouding verricht. Een 13 jarige jongen uit Breda is aangehouden. Eerder in dit onderzoek werd al een 12 jarige jongen opgepakt. Het onderzoek naar medeverdachten is nog niet afgesloten.

Op 24 september rond 20.00 uur belde een groepje jongens bij de bejaarde vrouw aan. Ze waren al langer vervelend bij en in de flat en door een van de bewoners uit de hal gestuurd. Toch zagen de jongeren weer kans op de galerij uit te komen en belden bij de 83 jarige aan. De bedoeling zou geweest zijn de oudere dame te beroven. Een van de jongens gaf de oudere vrouw een stomp waardoor ze achterover in de gang viel. De vrouw kon niet meer op eigen kracht overeind komen en is kruipend naar de telefoon gegaan om de hulp van haar zoon in te roepen. Het groepje jongeren koos het hazenpad. Aan de hand van het signalement kwam de politie achter de identiteit van de groep. Meerdere aanhoudingen zijn te verwachten.

Kinderen voorkomen uitslaande woningbrand

BREDA- Gisteravond hebben twee jongens van 11 en 13 jaar een flinke woningbrand aan de Epelenberg kunnen voorkomen door onmiddellijk alarm te slaan en er voor te zorgen dat hulpdiensten ter plaatse kwamen. Politie en brandweer konden nog net op tijd een grote uitslaande brand voorkomen. De bewoners waren niet thuis.

De brand is vermoedelijk in het bankstel ontstaan. De beide bewoners roken, maar vermoedden niet dat de brand door nalatigheid is begonnen. De omvang van de schade is niet bekend, maar de woning liep een enorme brand-, rook- en waterschade op. Het pand is momenteel niet meer bewoonbaar. De twee minderjarige dappere kinderen zijn vandaag door de wijkagent nog in het zonnetje gezet door ze te verassen met een polshorloge en een sporttas van de politie. Vooral voor de 13 jarige was dit een verrassing, omdat het vandaag ook nog zijn 13e verjaardag is.

Bewoner 35000 euro armer na woninginbraak

BREDA- Een bewoner in de wijk Heuvelkwartier heeft bij de politie aangifte gedaan, dat gisteren tijdens afwezigheid onbekenden bij hem hebben ingebroken en 35000 euro hebben meegenomen uit een kast. Tevens nam de dader(s) ook nog eens 700 euro mee uit een portefeuille en enkele bankpasjes. De politie stelt een onderzoek in.

Met 90 km per uur over Bredase singel Verkeerscontroles in wijken

BREDA- Door het politieteam Vlaanderenstraat zijn gisteren snelheidcontroles gedaan op de Academiesingel en de Speelhuislaan. Op de Academiesingel werden 3676 automobilisten op snelheid gecontroleerd waarvan er 434 te snel reden. De hoogst gemeten snelheid hier bedroeg 90 km. Op de Speelhuislaan werden 227 bestuurders aan een snelheidscontrole onderworpen waarvan er 11 te snel reden. De hoogst gemeten snelheid was 68 km. Op enkele kruisingen op de Bredase singels werden 11 bestuurders bekeurd voor rijden door rood licht.

Politieagenten van het team Breda Zuid-Oost hebben op maandag snelheidscontroles gehouden in hun teamgebied. De hoogst gemeten snelheid betrof 64 km/u op de Lange Bunder te Bavel alwaar 2 bekeuringen werden uitgeschreven. In Ulvenhout de Molenstraat betrof de hoogst gemeten snelheid 63 km/u en werden 9 bekeuringen uitgeschreven.

Handel in vuurwerk op school
Politie neemt minderjarigen mee voor koop vuurwerk

BREDA- De politie heeft vanmorgen drie leerlingen van een school voor voortgezet onderwijs in Zuid/oost Breda meegenomen, omdat ze bij een medescholier zon 150 kanonslagen hadden gekocht. Een van de jongens had er 10 van in zijn broekzak gestoken en de rest in zijn kastje gelegd. De schooldirectie kwam er achter toen op het schoolplein vuurwerk werd afgestoken en waarschuwde de politie. De medescholier waar de projectielen waren gekocht moet nog worden opgespoord. Tegen de kopers van het vuurwerk, in de leeftijd van 13 en 14 jaar, is een Halt verwijzing opgemaakt.

Vrouw gewond bij aanrijding met auto

BREDA- Vanmiddag is op de kruising Graaf Hendrik III laan en de Lange Dijk een 21 jarige fietsster gewond geraakt toen ze geen voorrang verleende aan een naderende personenauto, die werd bestuurd door een 72 jarige vrouw uit Rotterdam. De Bredase fietsster is met hersenletsel overgebracht naar het Amphiaziekenhuis in Breda alwaar ze is opgenomen.

Inbraak sportzaak

WILLEMSTAD- Onbekenden hebben vannacht ingebroken in een sportzaak in de Voorstraat in Willemstad. De daders forceerden de voordeur en namen een nog onbekend aantal ski-jacks mee. Vermoedelijk zijn de goederen in een vluchtauto geladen die recht voor de zaak heeft gestaan.

Autos in brand te Willemstad

WILLEMSTAD - Afgelopen nacht zijn twee autos in de Zuster Lankhaarlaan door brand geheel verwoest en heeft een derde auto brandschade opgelopen. Het vermoeden bestaat dat een voertuig in brand is gestoken en dat de andere twee daarbij schade hebben opgelopen.

Aanhouding ongewenst vreemdeling

ZEVENBERGEN - Gistermiddag is bij een vreemdelingencontrole aan de Zuidhaven in Zevenbergen een 27 jarige Marokkaan gehouden. Deze routinematige controle werd uitgevoerd, omdat deze vreemdeling het land had moeten verlaten en genoemd adres als voormalige verblijfadres had opgegeven. De man werd alsnog aangetroffen en is door de politie ingesloten. De Vreemdelingenpolitie heeft het onderzoek overgenomen.

Inbraken en vernielingen autos

ZEVENBERGEN - Afgelopen nacht zijn aan de Koekoeksedijk te Zevenbergen drie personenautos vernield. Van deze autos werden banden lek gestoken, ruiten ingeslagen en antenne afgebroken. Bij drie vrachtautos werd het schuifzeil open gesneden. Niet is bekend of er goederen zijn gestolen. De totale omvang van de schade is niet bekend.

Bron: R. van Kuik