Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT-

4 november 2003

STRAWBERRIES MEETS YOUNG WORKS:

INTERNET MEETS JONGEREN

Young Works en Strawberries kondigen intensieve samenwerking aan

Communicatiebureau Young Works en Internetbureau Strawberries werken sinds enige tijd intensief samen op het gebied van het communiceren met jongeren via internet.

Het jongerenbureau en de website-ontwikkelaar hebben een methode ontwikkeld waarmee bedrijven/instellingen die jongeren via internet willen benaderen effectief internetconcept in handen krijgen dat volgens een vast model en tegen een fixed fee een maximaal resultaat oplevert. De twee bedrijven werken met een methode die ze JIM gedoopt hebben (Jongeren Internetconcept Module).

De uitgebreide ervaring die de beide bureau s op hun eigen werkterrein hebben, gecombineerd met ervaringen uit gezamenlijke trajecten (o.a. Ministerie van Verkeer en Waterstaat, Ministerie van VROM) hebben geleid tot de methode, waarbij voortdurende toetsing aan de jongerendoelgroep gedurende de conceptfase het belangrijkste element is. Deze integrale toetsing vindt in huis plaats door de bundeling van specialisaties van de beide bedrijven.

Volgens Huub Nelis (Directeur Young Works), is die toetsing kernpunt in het bedenken van een goed concept. Nelis: Door inzet van het Young Works Jongerenlab op vaste momenten in de conceptfase, weten we steeds of we de goede richting op gaan, zonder dat pragmatische keuzes op het gebied van bijvoorbeeld technologiekeuze in de weg wordt gestaan. Wie jongeren echt wil begrijpen, moet er elke dag mee bezig zijn .

Victor Terpstra (Commercieel Directeur Strawberries) vult daarbij aan dat door de resultaatgerichte aanpak de toepasbaarheid van de uitkomst van de JIM-methode groot is: er wordt een concreet en uitvoerbaar concept opgeleverd, voorzien van grafische en functionele uitwerking, dat in feite gereed is voor ontwikkeling. De aanpak is hierdoor risicobeperkend en tijdbesparend.

VOOR UITGEBREIDE BESCHRIJVING: ZIE BIJGEVOEGDE PDF

Algemene informatie

Strawberries

Strawberries is een Amsterdams internetbureau, opgericht in 1997.

Strawberries ziet internet als een niet meer weg te denken medium dat complementair aan andere media moet worden ingezet. Het medium beschikt daarbij over duidelijk specifieke eigenschappen die haar onderscheiden van andere media.

Essentie van het realiseren van een goede site is het van te voren helder bepalen van haar doelstelling en de plaats binnen de totale combinatie van media uitingen. Alle functies en applicaties zullen ten dienste van het realiseren van deze doelstelling ingezet te worden.

Klanten van Strawberries zijn o.a. HEMA, Hunkemöller, Prénatal, Gemeente Amsterdam, ENECO Energie, Universal Music en Rijks Voorlichtings Dienst/Meld Misdaad Anoniem.

Young Works: Toegangspoort tot de jongerencultuur

Communicatiebureau Young Works is gespecialiseerd in het bereiken van jongeren (12 24 jaar). Jaarlijks heeft het bureau contact met duizenden jongeren, in zeer uiteenlopende settings. Young Works vraagt hen om advies met diverse methoden van kwalitatief onderzoek. Daarnaast traint het bureau jongeren om als trendspotter in hun eigen omgeving maatschappelijke en commerciële trends te spotten en te beschrijven. Al deze activiteiten leiden tot vernieuwende adviezen en concepten voor jongerencommunicatie, die Young Works op professionele wijze weet uit te voeren en monitoren.

De specialisten van Young Works houden zich al meer dan vijf jaar bezig met onderzoek, advies, conceptontwikkeling en projectvoering op het gebied van jongerencommunicatie.

Young Works is een klein reclamebureau met een groot netwerk van jonge professionals op terreinen als grafisch ontwerp, internet, evenementen, tekstschrijven, film en tv.

Recente opdrachtgevers van Young Works zijn: GoGo-tours, Coty (Adidas 3), de Nederlandse Spoorwegen, Dierenbescherming, Gemeente Amsterdam, Stichting Nederland Schoon en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Grafisch materiaal:

Voor grafisch materiaal kunt u terecht bij http://www.strawberries.nl/logos/

Meer informatie:

Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met:

Strawberries

Victor Terpstra

Prinsengracht 196

1016 HC Amsterdam

tel: 020-5315151

fax: 020 5315132

victor@strawberries.nl

www.strawberries.nl

Young Works

Huub Nelis
Hoogte Kadijk 143 F19

1018 BH Amsterdam
tel: 020 4199840
fax: 020 4199841
huub@youngworks.nl
www.youngworks.nl