Gemeente Dordrecht

Persbericht Dordrecht

Dordtse Binnenstad blijft goed scoren

Dordrecht greep vorige week bij verkiezing "beste Binnenstad van Nederland" net naast de hoofdprijs, die naar Den Bosch ging. Toch blijkt maar weer, dat Dordrecht het goed doet met de Binnenstad; Dordrecht blijft goed scoren. Ook in de Evaluatie van het programma Binnenstad zien we nog steeds positieve ontwikkelingen.

Economisch tij
De cijfers in de evaluatie programma Binnenstad geven nog steeds een overwegend positief beeld. Alleen de leegstand in het Kernwinkelgebied is iets toegenomen (van 3565 m2 naar 4821 m2 VVO). Zelfs de leegstand in de rest van de Binnenstad is afgenomen (was 2631 m2 is dit voorjaar 2012 m2).

Bereikbaarheid
De ontwikkelingen ten aanzien van de bereikbaarheid zijn ook verbeterd. Ondanks invoering van verkeersmaatregelen is het resultaat onder meer een toename van het bezoek van 20% en uit de regio van 60%. Deze groei wordt bevestigd door een groei van de bezetti! ngsgraad van de Parkeergarages (20 01 nog 70% en dit voorjaar 86%).

Waterbus
De Waterbus blijkt steeds meer een prima alternatief om Dordrecht als koopcentrum van de regio te bezoeken. Een jaar geleden kwamen op zaterdag tussen 10 en 15 uur 1226 mensen naar de stad. Dit jaar zijn dat er al bijna 1500, een groei van ca. 20%.

Veiligheid
Het veiligheidsgevoel wordt positief beïnvloedt door een dalend aantal aangiften: van 831 in eerste kwartaal 2002 naar 802 in het eerste kwartaal 2003. De criminaliteit daalt. Wel vertoont het aantal winkeldiefstallen een geringe toename.

Investeringen
De afgelopen vijf jaar is ruim 500 miljoen euro geïnvesteerd in de binnenstad. Met name vanwege een goede integrale visie en ondernemende houding werd daarvan uitein-delijk zo'n 90% door de markt opgebracht. De investeringen beginnen dus resultaten op te leveren, iets wat een stad als Dordrecht nadrukkelijk kan gebruiken.

De persberichten zijn een uitgave van de afdeling Communicatie van de gemeente Dordrecht Adres redactie:

Afdeling Communicatie
Postbus 8
3300 AA Dordrecht