Gemeente Capelle a/d IJssel

Vakantieproject toezichthouders succesvol

Afgelopen zomer kon u tijdens uw vakantie uw woning laten controleren door toezichthouders. Doel van deze actie was het aantal woninginbraken tijdens de vakantieperiode te verminderen. Ongeveer één keer per week controleerden de toezichthouders of bijvoorbeeld alle ramen en deuren nog gesloten waren en of de woning mogelijk op een andere manier de aandacht van inbrekers kon trekken. Vanwege de vele aanmeldingen werd de actie tot 1 oktober verlengd.

Inmiddels is het resultaat van de actie bekend. In totaal zijn 109 woningen in de controlerondes van de toezichthouders meegenomen. Over het algemeen constateerden de toezichthouders dat de woningen in onvoldoende mate een bewoonde indruk maakten. Zo werd niet altijd de post regelmatig verwijderd en stonden zonneschermen en gordijnen gedurende een langere periode in dezelfde positie. Bewoners zijn hierop geattendeerd door een
vakantie-controlekaartje. De verwachting is dat de betreffende bewoners hier tijdens een volgende vakantie hun voordeel mee doen en achterblijvers inschakelen voor de gewenste bewoonde indruk. Bij geen enkele gecontroleerde woning is inbraak of vandalisme geconstateerd.