Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

ASP aanbod in Nederland inzichtelijk gemaakt

Inzicht in aanbod moet de drempel voor 'Software als een Service' verlagen

Rotterdam, 4 november 2003

Het ASP Forum Nederland, het Telematica Instituut en Softwarepakketten.nl hebben de handen ineengeslagen en bieden vanaf nu één gezamenlijke directory aan waarin het aanbod van Nederlandse ASP diensten inzichtelijk is gemaakt. De directory is nu te raadplegen vanaf de sites van deze de organisaties. (http://www.aspforum.nl/ http://aspect.telin.nl/ http://www.softwarepakketten.nl/ )

Application Service Providing (ASP) bestaat in Nederland al sinds 1999. Het aanbieden van Software als een Service kent vele voordelen, waaronder lagere investeringskosten in hardware en software, minder kopzorgen over beheer en onderhoud, en een hogere kwaliteit. Bedrijven zitten niet te wachten op grote IT afdelingen met geld- en tijdverslindende projecten. Het gaat ze uiteindelijk alleen om het resultaat: een betrouwbare applicatie, die de business ondersteunt en die altijd beschikbaar is , zegt Oscar Bal, voorzitter van het ASP Forum Nederland. Alhoewel het de laatste twee jaar stil is geworden rond ASP, is het aantal aanbieders toegenomen en zijn de afnemers steeds enthousiaster geworden over dit model van automatiseren. Tijd dus om het aanbod inzichtelijk te maken en dichter bij de vraag te brengen, en dat is precies de doelstelling van het ASP Forum , aldus Oscar Bal.

Softwarepakketten.nl had al langer een directory van software-aanbod in Nederland en daar kwamen ook ASP s in voor. Gerard Bottemanne van Softwarepakketten.nl: ASP vraagt echter een andere benadering en de wijze van aanbod en prijs is volledig anders. Vandaar dus dat we al snel een eigen plek op de site hebben ingericht voor ASP s . Inmiddels is de directory rijkelijk gevuld met het ASP softwareaanbod, en nog dagelijks melden nieuwe ASP s zich aan voor opname in de directory. De samenwerking met het Telematica Instituut en het ASP Forum Nederland zal de kwaliteit van de database alleen maar vergroten, de eerste aanvullingen zijn al gedaan , aldus Bottemanne.

Het Telematica Instituut voert onder de vlag van Nederland gaat Digitaal het ASPect-project uit. In het project werken het Telematica Instituut, Syntens en brancheorganisaties samen aan het verlagen van de automatiseringsdrempels voor het MKB middels ASP. Piet Boekhoudt van het Telematica Instituut: In al onze gesprekken met brancheorganisaties en MKB ers werd ons duidelijk dat de acceptatie van ASP groeit, maar dat niemand een goed overzicht heeft van wat er te krijgen is. Daar is nu verandering in gekomen .

Bedrijven die ASP in hun dienstenaanbod hebben, kunnen zich aanmelden via www.softwarepakketten.nl. Zij kunnen kosteloos hun aanbod in de directory plaatsen.



Colofon:

ASP Forum Nederland

Het ASP Forum Nederland stimuleert vanuit een onafhankelijke positie de ASP markt in Nederland. De vereniging bestaat sinds 2000 en heeft zowel aanbieders als afnemers onder haar leden. Kennisuitwisseling en het bijeenbrengen van vraag en aanbod zijn belangrijke activiteiten om ASP in Nederland definitief op de kaart te zetten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Oscar Bal, voorzitter van het ASP Forum Nederland, Oscar.Bal@aspforum.nl , tel. 06 2909 1609

http://www.aspforum.nl/

Telematica Instituut

Het Telematica Instituut is als technologisch topinstituut een krachtenbundeling van nationale bedrijven, kennisinstellingen en overheid. De missie van het Telematica Instituut is het versterken van het innovatieve vermogen en de concurrentiekracht van het Nederlandse bedrijfsleven en de kwaliteit van de Nederlandse samenleving door fundamenteel-strategisch en toegepast onderzoek op telematica (ICT) gebied. Voor meer informatie over ASPect, het ASP-project voor het MKB, kunt u de website http://aspect.telin.nl/ bezoeken of contact opnemen met de projectleider Piet Boekhoudt, Piet.Boekhoudt@telin.nl, tel. 053 4850485.

Softwarepakketten.nl

Softwarepakketten.nl biedt sinds 2000 inzicht in het aanbod van zakelijke software in Nederland en daaraan gerelateerde onderwerpen. Softwarepakketten.nl is een initiatief van GBNED, een bureau dat zich bezighoudt met onderzoek naar standaard softwarepakketten, consultancy en Content Management. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gerard Bottemanne, ghb@gbned.nl, tel 0252 212542 http://www.softwarepakketten.nl/