EVO, Ondernemersorganisatie voor logistiek en transport
http://www.evo.nl

Bedrijfsleven juicht Bevoorradingsplan Binnenstad Utrecht toe

Vandaag heeft het College van Utrecht het Bevoorradingsplan Binnenstad Utrecht goedgekeurd. Verladersorganisatie EVO, Transport en Logistiek Nederland, de Kamer van Koophandel Utrecht zijn blij met dit besluit. De intentieverklaring van 6 september 2002 vormt de basis van dit succes. Hierin gaven alle belanghebbenden aan tot duurzame oplossingen voor de bevoorrading van Utrecht te willen komen. Dit luidde de start in van een zeer succesvolle samenwerking tussen de gemeente Utrecht, verladersorganisatie EVO, Transport en Logistiek Nederland, de Kamer van Koophandel Utrecht en het Platform Binnenstad Utrecht. Dit heeft geleid tot het bevoorradingsplan waarin projecten staan die het economische en verblijfsklimaat van de Utrechtse binnenstad moeten verbeteren.

Gemeente Utrecht erkent de noodzaak van goede
bevoorradingsmogelijkheden voor de economische bedrijvigheid van de stad. Zo gaat ze investeren in extra laad- en losplaatsen en in bewegwijzering die speciaal bedoeld is voor het bevoorradingsverkeer. Daarnaast wil ze ondernemers beter informeren over hoe zij op de meest efficiente wijze de binnenstad kunnen bereiken. Denk hierbij aan brochures en de website van de gemeente. Het bedrijfsleven kan hierdoor de nodige kosten besparen. Het winkelend publiek ondervindt minder hinder. Dit komt Utrecht als economisch trekpleister alleen maar ten goede.

De gemeente verwacht tegelijkertijd een goede medewerking van individuele binnenstadsondernemers. Het bedrijfsleven ondersteunt dit. De individuele ondernemer of winkelier speelt een belangrijke rol bij het bevoorraden. Een betere samenwerking maakt dat venstertijden en stadsdistributiecentra (SDC's) beter benut kunnen worden.

Een belangrijke stap is de wijze van uitvoering van het plan. Het bedrijfsleven zal er streng op toezien dat de projecten uiterlijk in het najaar van 2004 zijn uitgevoerd.