Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (4/11)

Oosterhout, dinsdag 4 november 2003

Harde wind blaast auto tegen de vangrail
WERKENDAM: Een 24-jarige automobiliste uit Oosterhout kwam op 3 november met de schrik vrij toen de wind haar auto tegen de vangrail aanblies. Het ongeval gebeurde omstreeks 16.00 uur op de linkerrijstrook van de A-27. De auto tolde om zijn as en kwam vervolgens in tegengestelde richting op de vluchtstrook terecht Daarbij botste de auto nog 2 keer tegen vangrail aan. Er waren geen andere voertuigen bij betrokken. De onfortuinlijke bestuurster kwam met de schrik vrij. De auto is getakeld moeten worden.

Bromfietser onder invloed
KAATSHEUVEL: Op dinsdagmorgen 4 november betrapte de politie een bromfietsbestuurder op het rijden onder invloed van alcohol. De man werd om 08.40 uur aangehouden toen hij op de Van Heeswijkstraat reed. De verdachte moest mee naar het politiebureau en onderging een ademanalyse. Dit leverde een uitslag van 785 ug/l. op. Ondanks het feit dat de man op een brommer reed, vorderde de politie toch zijn rijbewijs in. De man mag opnieuw rijexamen afleggen.

3 % van de autos te snel langs de radar
GEMEENTE DRIMMELEN: De politie hield op 03 november 2003 in de gemeente Drimmelen snelheidscontroles. De politie voerde deze controles uit op verzoek van de gemeente Drimmelen. Tussen 10.45 en 13.45 uur stond de radarauto op de Zuideindsestraat in Made. De snelheid van 858 passerende voertuigen werd gemeten. Van deze voertuigen reden er 26 te hard. Er mag in de Zuideindsestraat maximaal 50 km/u gereden worden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 68 km/u. Ook werden er twee bromfietser betrapt op te snel rijden. (beiden 63 km/u) Alle overtreders krijgen binnenkort een bekeuring thuis gestuurd. Op dinsdag 4 november passeerden 520 de politiecontrole op de Zeggelaan in Terheijden. Van deze voertuigen reden er 14 te snel. Er mag op die plaats slechts 50 km/u gereden worden. De hoogste snelheid was 65 km/u.

Twee bedrijfsinbraken in Sprang-Capelle
SPRANG-CAPELLE: De politie onderzoekt twee inbraken die op dinsdag 4 november 2003 in Sprang-Capelle gepleegd werden. Rond 03.20 uur kreeg de politie de melding, dat er was ingebroken in een supermarkt te Sprang-Capelle. De politie was binnen enkele minuten ter plekke en constateerde dat er een raam vernield was. De daders waren er vandoor gegaan met sigaretten en telefoonkaarten. Diezelfde nacht omstreeks 04.29 uur was het opnieuw raak. De politie werd geroepen bij een inbraak in een bedrijf aan de Tilburgseweg.. Een ruit van de voordeur aan de voorzijde van het pand werd vernield. De daders werden echter gestoord door een voorbij rijdende fietser en sloegen op de vlucht.

Ramkraak bij computerzaak
WAALWIJK: Op dinsdagmorgen rond 05.37 uur werd met een personenauto een winkelpui geramd aan de Stationsstraat te Waalwijk. In de winkel werd een vitrinekast vernield en verdwenen onder andere laptops. Getuigen spreken over een vrij groot model personenauto. De politie onderzoekt de zaak.

Gestolen auto in de brand
OOSTEIND: In de nacht van dinsdag 4 november trof de politie op de Polderweg in Oosteind een personenauto aan die in brand stond. De personenauto bleek gestolen. De bestuurder had omstreeks 23.30 uur de auto weggezet in de Ekelstraat in Oosteind en bij terugkomst bleek de auto dar te zijn verdwenen.

Vals geld
OOSTERHOUT: Maandagmiddag 3 november kreeg de politie berichten over vals geld in de Oosterhoutse binnenstad. Het ging om twee gevallen van valse biljetten van 100,- die in Oosterhoutse winkels zijn ingeleverd door twee nog onbekende mannen. De politie rechercheert verder aan de hand van de opgegeven signalementen.

Bron: Jeroen Steenmeijer