Gemeente Eemnes


* Gemeenteberichten week 45 (datum mededeling 6 november 2003) Vrijstelling bestemmingsplan ex artikel 19, lid 1 WRO
* Starterslening
Ingekomen aangevraagde bouwvergunningen

* Zeeltweg 50, carport en uitbreiden garage, ingekomen 3 november 2003.

Ingekomen aanvraag reclamevergunning

* Melkpad 81, verlichte gevelreclame op het bedrijfspand, ingekomen 3 november 2003.
Het indienen van een bezwaarschrift is pas mogelijk nadat op de aanvraag is beslist.

Kapvergunningen

Ingekomen en verleende aanvraag

* Simonsveen 53, een wilg.

U kunt voor meer informatie contact opnemen met de heer Leys van de sector VROM. Wanneer u als belanghebbende zich niet met dit besluit kunt verenigen, dan kunt u hiertegen binnen 6 weken na verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij Burgemeester en Wethouders.
Vrijstelling bestemmingsplan ex artikel 19, lid 1 WRO

Het college van burgemeester en wethouders is voornemens op grond van artikel 19 eerste lid van de Wet op de ruimtelijke ordening (WRO) vrijstelling te verlenen van de voorschriften van het ter plaatse geldende bestemmingsplan voor het volgende bouwplan:
* Eemweg 78a, het oprichten van een bedrijfshal.

Het bouwplan en de ruimtelijke onderbouwing liggen vanaf de dag na datum van deze publicatie gedurende vier weken ter inzage bij de sector VROM. Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk zienswijze tegen het verlenen van vrijstelling indienen bij het college van burgemeester en wethouders.

Agenda Welstandscommissie

De Welstandscommissie komt bijeen op maandag 10 november en donderdag 13 november a.s. De agenda kunt u vanaf vrijdag 7 november inzien bij de balie van de sector VROM.
Voor eventuele informatie over de agenda, het tijdstip en de locatie van de vergaderingen kunt u (telefonisch) contact opnemen met de sector VROM, telefoon (035) 5390664.

Starterslening
Burgemeester en wethouders hebben de verordening voor het toekennen van startersleningen voor het kopen van bestaande woningen in Eemnes gewijzigd. De regeling is in die zin aangepast dat een aanvraag voor een lening moet worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders.

Tevens heeft het college op grond van artikel 5 van de verordening een toekenningsplafond voor het verstrekken van leningen voor de jaren 2003 en 2004 vastgesteld.
Voor het kopen van huurwoningen is voor 2003 en 2004 een bedrag beschikbaar van 112.500 respectievelijk 225.000. Voor het kopen van bestaande koopwoningen is voor 2003 en 2004 een bedrag beschikbaar van 112.500 respectievelijk 225.000. Indien het budget dreigt te worden overschreden, worden aanvragen voor leningen afgewezen.