Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (4/11)

Bergen op Zoom, dinsdag 4 november 2003

Politie ontmantelt hennepkwekerij

HALSTEREN: Afgelopen vrijdag kreeg de politie de melding dat vermoedelijk in een woning aan de Nieuwmarkt een hennepkwekerij zou zijn gevestigd. Naar aanleiding van deze melding is door de politie een onderzoek ingesteld en werd maandag in de betreffende flatwoning in een ruimte van 11 m2 een hennepkwekerij aangetroffen met circa 100 planten, die door de politiemensen werd ontmanteld. De aangetroffen apparatuur en de hennepplanten werden in opdracht van justitie in beslag genomen en vernietigd door Sita. De elektriciteit bleek niet illegaal te zijn verkregen. Tegen de eigenaar is door de politie proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerscontroles

HALSTEREN/BERGEN OP ZOOM: Op dinsdag 4 november hielden politiemensen op verschillende locaties in Halsteren en Bergen op Zoom verkeerscontroles. Deze vonden plaats rondom de basisscholen de Rode Schouw en de Bron, bij de wegomleiding aan de Dorpsstraat in Halsteren en op de van Konijnenburgweg in Bergen op Zoom. Er werden in totaal tijdens deze controles 10 bekeuringen uitgereikt. Drie automobilisten werden bekeurd voor het niet dragen van een autogordel en een zevental weggebruikers werd op de bon geslingerd voor het negeren van het eenrichtingsverkeer aan de Dorpsstraat.

Gestolen auto uitgebrand teruggevonden

BERGEN OP ZOOM: In de nacht van 3 op 4 november werd vanaf de Halsterseweg in Bergen op Zoom een personenauto ontvreemd. Dezelfde personenauto werd later die nacht brandend aangetroffen op een parkeerplaats nabij sporthal de Melanen aan de Langstraat in Halsteren. Door de brandweer werd de brand geblust en het voertuig werd afgevoerd. De politie heeft een nader onderzoek ingesteld naar de diefstal en de brand.

Handgranaten tussen aardappelen aangetroffen

BERGEN OP ZOOM: Medewerkers van een bedrijf aan de Vierlinghweg schakelden dinsdagmorgen de politie in, toen zij tussen een lading aardappels op de lopende band een tweetal roestige handgranaten aantroffen. Uit een eerste inspectie bleek dat van de projectielen niet veel te duchten is. De politie heeft het Explosieven Opruimings Commando van de Koninklijke Landmacht op de hoogste gesteld en haar verzocht de projectielen te ontmantelen.

Snelheidscontrole

PUTTE: Maandagmiddag hield de politie tussen 14.15 en 15.45 uur een snelheidscontrole in de 50 km zone op de Antwerpsestraat. Van de 587 gecontroleerde voertuigen bleken er 61 in overtreding te zijn. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km/u.

Politie ontmantelt hennepkwekerij

PUTTE: Dinsdagochtend heeft de politie een hennepkwekerij ontmanteld, die was ingericht in een schuur aan de Koppelstraat. De politie was de kwekerij op het spoor gekomen, toen ter plaatse zowel een zwakke hennepgeur als een brommend geluid werden geconstateerd. De ongeveer 300 planten en de aanwezige apparatuur werden door de politie inbeslaggenomen. Deze zijn inmiddels, met medewerking van Saver, vernietigd. Ook kwam Essent ter plaatse om te controleren of door de houders van de kwekerij illegaal elektriciteit was verkregen. Dit bleek niet het geval. Tegen de verdachte, een 28-jarige inwoner van Kapellen (België), is proces-verbaal opgemaakt. De man zal zich later voor de rechter moeten verantwoorden.

Politie houdt groendieven aan

SCHIJF: Maandagavond zagen passanten tussen 21.15 en 21.30 uur dat op het een stuk land van een boomkwekerij aan de Hoeksestraat een auto met aanhanger zonder kentekenplaat stond geparkeerd. Omdat de kweker vaker de dupe is geworden van diefstal van stekken en de getuigen hiervan op de hoogte waren, vermoedden zij dat er sprake zou kunnen zijn van diefstal en informeerden zij direct de kweker over hun ontdekking. Deze bedacht zich geen moment en ging onmiddellijk ter plaatse. Daar blokkeerde hij de uitrit met zijn eigen auto en stelde een onderzoek in op het terrein. Hij trof enkele bossen met gesnoeide takken, die blijkbaar door de dieven waren achtergelaten, maar zag geen spoor van de dader(s). Op dat moment besloot hij de politie in te seinen, die korte tijd later ter plaatse kwam en opdracht gaf de auto van de vermoedelijke dieven te laten takelen.
Korte tijd later meldden zich bij de politie in Breda Centrum twee mannen, die aangifte wilden doen van de diefstal van hun personenauto met aanhanger. Zij verklaarden eerder die avond hun hond te hebben uitgelaten in de buurt van Zundert en bij terugkomst hun auto en de aanhanger niet meer te hebben aangetroffen.
Uiteraard werd door de politie van team Rucphen in de tussentijd een onderzoek ingesteld naar de in beslag genomen auto, wat dinsdagmiddag leidde tot de aanhouding en voorgeleiding van twee mannen van 21 en 22 jaar oud uit Sprundel. In eerste instantie vertelden de mannen hetzelfde enigszins ongeloofwaardige verhaal als zij gisterenavond reeds bij de politie in Breda hadden gehouden over de gestolen auto, maar in de loop van het gesprek vielen de mannen toch door de mand en bekenden zij wel degelijk verantwoordelijk te zijn geweest voor de poging tot diefstal van de stekken.

Bron: Manon Ostendorf