Ingezonden persbericht

Avaya en Extreme Networks sluiten strategische alliantie


* Gezamenlijke ontwikkeling en marketing van convergente oplossingen
* Avaya wereldwijd wederverkoper van datanetwerkportfolio van Extreme Networks met klantondersteuning door Avaya Global Services
* Klanten krijgen toegang tot de technologie van beide bedrijven via één aanspreekpunt

Ter publicatie: 4 november 2003

Nieuwegein - Avaya, Inc. (NYSE: AV) en Extreme Networks, Inc. (Nasdaq: EXTR) hebben een meerjarige strategische alliantie gesloten voor de gezamenlijke ontwikkeling en marketing van convergente communicatieoplossingen. Avaya zal tevens optreden als wederverkoper van de datanetwerkproducten van Extreme Networks en biedt daarbij planning, ontwerp, implementatie en managed services via Avaya Global Services. De alliantie biedt bedrijven wereldwijd toegang tot één van de breedste portfolio's van convergente technologieën en diensten in de markt via één aanspreekpunt

De alliantie brengt het marktleiderschap van Avaya in IP-telefonie¹, gerelateerde toepassingen en diensten voor convergente omgevingen samen met de expertise van Extreme Networks op het gebied van hoogwaardige IP-datanetwerkinfrastructuren. Beide bedrijven gaan klanten voorzien van een reeks convergente, op standaarden gebaseerde oplossingen. Deze oplossingen zijn onder meer de MultiVantage(tm) Communications Applications, convergente beveiligings- en media-gateways en servers van Avaya en de Ethernet-platforms van Extreme Networks, waaronder de Black Diamond®- en Alpine®-switch-producten met geïntegreerde Layer 2 en 3 data-switching en -routing.

Als reseller van het portfolio van de datanetwerkproducten van Extreme Networks zal Avaya de gehele productlijn van Extreme Networks gaan leveren, onderhouden en ondersteunen. De wereldwijde serviceorganisatie van Avaya, Avaya Global Services, biedt klanten een centraal toegangspunt voor het beheer van netwerken van meer dan 20 verschillende leveranciers. Avaya Global Services zal klanten van Avaya en Extreme Networks voorzien van netwerk-assessment en -optimalisatie, beveiligings- en business continuity-planning, implementatie, training, technische ondersteuning, onderhoud en managed services.

Avaya blijft zijn eigen lijn van datanetwerkproducten leveren, evenals de gerelateerde diensten en ondersteuning. Ook Extreme Networks blijft zijn switching-systemen via zijn internationale distributiekanalen leveren.

De overeenkomst voorziet er verder in dat Avaya het recht krijgt op de aankoop van 2,6 miljoen gewone aandelen Extreme Networks voor $0,01.

"Bedrijven zoeken naar meer keuzemogelijkheden, aanmerkelijk betere prestaties, lagere kosten en uitbreiding van beveiliging van hun communicatienetwerken", zegt Mike Thurk, Group Vice-president bij de Enterprise Communications Group van Avaya. "Avaya en Extreme Networks bieden klanten nu een combinatie van de beste technologieën, inclusief diensten die cruciaal zijn voor de integratie van spraak-, data- en videoapplicaties. Deze samenwerking zal de acceptatie van convergentie versnellen en de ontwikkelingen van nieuwegeneratie oplossingen stimuleren door de combinatie van Avaya's toppositie in IP-telefonie en Extreme Networks' toppositie in netwerkinfrastructuren."

De nieuwe alliantie onderstreept het streven van beide bedrijven naar het bieden van oplossingen die tegemoet komen aan de eisen die IT-managers stellen, nu zij hun organisaties voorbereiden op convergente communicatie. Beide bedrijven zullen ook werken aan nieuwegeneratie technologieën voor beheer en provisioning, Quality of Service, beveiliging en netwerkbetrouwbaarheid waarbij geavanceerde protocollen zoals Session Initiation Protocol (SIP) een belangrijke rol spelen.

"Extreme Networks en Avaya zijn beide grote voorstanders van open oplossingen die de eenvoud, flexibiliteit en prestaties bieden die bedrijven nodig hebben om kosteneffectiever te opereren", zegt Gordon L. Stitt, President en CEO van Extreme Networks. "Klanten beschikken nu over een goed alternatief voor kostbare, merkgebonden producten en kunnen hun productiviteit verhogen, implementatiekosten verlagen en investeringen in bestaande multi-vendor infrastructuren beschermen."

# # #

Avaya
Avaya, Inc. ontwikkelt, bouwt en beheert communicatienetwerken voor meer dan een miljoen bedrijven over de gehele wereld, waaronder 90% van de Fortune® 500. Het bedrijf is wereldleider voor veilige en betrouwbare Internet Protocol-telefoniesystemen, communicatiesoftwareapplicaties en -diensten. Avaya is de drijvende kracht achter convergentie van spraak- en data-applicaties op IT-netwerken. Bedrijven van alle mogelijke omvang kunnen hun bestaande of nieuwe netwerken optimaal inzetten, hun productiviteit verbeteren en hun onderscheidend vermogen versterken.

Ingezonden persbericht